donderdag 25 september 2008

BERLUSCONI & VERKIEZINGSBELOFTEN

BERLUSCONI & VERKIEZINGSBELOFTEN

Op goed geluk, de eerste de beste Krantenkop van dit uur: de Le Standaer met het verheugend nieuws: Alitalia gered van de crashlanding!

Niettegenstaande alle mogelijke tegenkanting van (weeral! Hoe is ’t godsmogelijk!) de LINKSE wereldverbeteraars, heeft Il Cavaliere ook zijn tweede grootste verkiezingsbelofte kunnen inlossen. Dank zij de steun van het volk, die aan de rechtse alliantie met de Lega Nord (de separaratisten van het Noorden) geloof heeft gehecht….

ItaliĆ«s Nationale Trots, ALITALIA, is gered . Alitalia rules the air! Voorlopig toch, want met linlkie-winkies die in het zand hebben moeten bijten, weet men nooit.…

Nu het faillissement zowel als de dictatuur van het kaviaar-syndicaat is afgewend, kan er eindelijk gewerkt worden volgens de maatstaven van de redelijkheid en van goed bestuur. Waarmee bedoeld wordt; normaal bestuur, waar de tering naar de nering wordt gezet. Hallo, Sabena! Geen ‘vrijgestelden’ aan de knuppel, maar ervaren piloten, gehard in de ‘sruggle for life’. Dirigenten die het eerst en voornaamste principe van het handel drijven onder de knie hebben; winst maken.

Wedden dat ‘de nationale pers’ in den belziek weer met mondjesmaat zal reageren? Berlusconi, dat is toch de baarlijke duivel? De nieuwe Mussolini en de prelude naar het neo-fascisme volgens het boekje van de politieke correctheid? Of… is het veeleer de prelude naar de periode van het gezond boerenverstand? Maar dan zwijgen die liever….


De grootste vakbondsfederatie van Italiƫ, CGIL, heeft donderdag dan toch het overnameplan voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia goedgekeurd. Dat gebeurde op een vergadering in de ambtswoning van Silvio Berlusconi.

CGIL gaat akkoord met het overnameplan van het Italiaanse investeerdersconsortium Cai. Eerder keurden ook de andere grote bonden dit plan al goed. Het is niet duidelijk wat de positie is van de kleinere vakbonden van de piloten en het vliegend personeel bij Alitalia. Zij lagen vorige week nog dwars.

Het plan van Cai voorziet in minstens 3.000 ontslagen

Geen opmerkingen: