zaterdag 27 september 2008

DE CVP ???

DE CVP ???
Al geruime tijd had ik, gewoon uit voorzorg, de CD & V in mijn geschriften herdoopt in CD & B. Nu blijk ik de bal te hebben mis geslagen. Niet alleen moet de V van Vlaams vervangen worden door de B van b., maar de D van ‘Democratisch’ moet ook wegvallen. Zie kader hier onder, en

http://www.brusselsjournal.com/dutch

De C van ‘Christen’ is ook al lang voltooid verleden tijd (denk maar aan die Van Hacke van de Guimardstraat, die in het Katholiek Onderwijs islamlessen introduceert.
Even hernemen:
C: weg
D: weg
V= weg
Blijft over: helemaal niets. En dat is waar de partij voor staat. Helemaal niets!
Hernemen wij de oude CVP: het enige wat nog blijft is de P van Partij. Samen met de B van de eerste wijziging (CD & V verworden tot CD & B) is BP: Belgische Partij. En dat is potverkoffie nog juist ook.
Voilà: op haar congres kan de nieuwe naam gelanceerd worden: de BP. En daar hebben we in ’t West Vlaams een goed alternatief voor: BP : Boeren Pis….

Na de V Ook de D Weg Uit CD&V?
From the desk of Filip van Laenen on Wed, 2008-09-24 21:06

Je moet echt wel een tsjeef van formaat zijn om volgende redenering zonder een krimp te geven uit je mouw te kunnen schudden: wanneer een journalist je er op wijst dat de regering-Leterme I½ aan Vlaamse zijde geen meerderheid meer heeft, de schuld daarvoor in de schoenen van je voormalige kartelpartner steken, en concluderen dat er dús geen vuiltje aan de lucht is.
Als er morgen verkiezingen zouden gehouden worden, vrees ik dat Yves Leterme zelfs geen 800 stemmen meer zou halen in Vlaanderen, laat staan 800.000. De reeks slechte leugens en stuitende ongerijmdheden die de laatste dagen over de Vlaamse bevolking werden uitgestort vanuit de Wetstraat 16 tarten werkelijk elke verbeelding, maar het moet gezegd, Yves Leterme is de enige niet. Zoals David Geens reeds op zijn blog aanhaalde kan ook CD&V-partijvoorzitster Marianne Thyssen er wat van. Ook volgens haar is er immers geen vuiltje aan de lucht, want toen het regeringsakkoord gesloten was er wél een meerderheid aan Vlaamse zijde. Wat dan nog het nut is van vertrouwensstemmingen of al die andere stemmingen in het Parlement tout court ontgaat me dan wel volledig, maar het zal wel weer aan mij liggen.

Geen opmerkingen: