woensdag 24 september 2008

HEDENDAAGSE ITALIAANSE GESCHIEDENIS

HEDENDAAGSE ITALIAANSE GESCHIEDENIS

Kort intermezzo.

Iedere morgen rammelt mijn mailbox als DE WERELDKRANT binnenvalt. Maar dat wist U reeds. Het is een zoon (of dochter?) van de TV-zender BVN die wereldwijd voor Nederlandssprekenden de band meet thuis wil zijn.
’t Beste van Vlaanderen en Nederland is de naam. Free to air. Betaald door beide Ministeries van Cultuur, of iets diergelijks. BVN is goed. Oer-degelijk en Hollands…Wat wilt U. Voor de BRT een aparte zender: Bruintje kan dat niet trekken. Maar is wel beschikbaar free to air, de RTBF. Daar is geld in overvloed. Dat wist U toch! En tussen haakjes: ere wie ere toekomt! De RTBF is kwalitatief stukken beter dan de BRT, die we via TV-Vlaanderen, en mits betaling, per satelliet kunnen ontvangen…

Dat ik, ‘en passant’ nog eens verwijs naar de Italiaanse Staatszender, Rai Uno, moogt U mij niet kwalijk nemen. De taal is misschien een probleem, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de kwaliteit van het aanbod. In vergelijking met de Misses van de Rai zijn de BRT-Tanghe, en zelfs die weervrouwse Dame Hagedoorn, stijve bonenstaken! Deze laatste opmerking is bedoeld voor mannen onder elkaar.

Wel, dan maar over naar onderstaand artikel, uit die Wereldkrant. Dat Berlusconi regeert met vaste hand, en zijn verkiezingsbeloften rigoureus nakomt , mag exemplarisch genoemd worden voor de belse pottenbrekers. Ik signaleer U dit om jullie afgunst op te wekken, zodat U volgende keer zekerlijk weet dat U moet stemmen voor de Onkreukbaren, die net als de Forza Italia, hun kiesbeloften respecteren.

O ja. Die Italiaanse maffia! Ik wilde dit nog even kwijt. Sedert Mussolini was die bandietenbende grotendeels van de aardbodem verdwenen. Maar toen in 1943 de Amerikaanse Mariniers geland waren op Sicilië, riepen deze de hulp in van de ondergedoken leiders, om samen de fascisten te verslaan. Waarin ze blijkbaar geslaagd zijn; de Amerikanen zijn verdwenen, maar de maffia is gebleven….Ze denken van zichzelf een soort Robin Hoods te zijn: een soort verdelde PS-creaturen....
Ik zie Cremo al het leger sturen naar Charleroi, het Palermo aan de Maas Mama Miaè Wat ’n vergelijking!


Berlusconi stuurt leger naar regio-Napels

De Italiaanse regering stuurt 500 militairen naar de onrustige regio rond Napels. Het gebied is het toneel van een bloedige vete binnen de maffia.
Afgelopen week werden zes Afrikaanse immigranten in het plaatsje Castelvolturno met kogels doorzeefd; vermoedelijk zijn zij het slachtoffer van een drugsruzie. In het nabijgelegen Caserta werd kort daarvoor een Italiaanse eigenaar van een gokhal omgebracht. De militairen moeten gaan helpen de zware criminaliteit te beteugelen.

Geen opmerkingen: