zaterdag 27 september 2008

LE STANDAER & DE LEUGEN

LE STANDAER & DE LEUGEN
Omdat ik (godzijdank,maar dit terzzijde) in Italië woon, en al de Italianen waarmee wij contact hebben, meestal gematigd tot hard anti ‘Il Cavalière’ zijn, hadden wij verleden jaar speciale aandacht voor volgende verslagen. Noteer dan in mijn verhaal de afstand Rome/Milano ongeveer dezelfde is als…. Bij manier van spreken Brussel/Moscou…..Verder besteden wij dagdagelijks weinig tijd aan Italiaanse kranten of Italiaanse TV. Wat spijtig is, want aangaande de objectiviteit van de diverse TV-stations zou ik boeken kunnen schrijven, en voor wat betreft de Pers: in geen enkel land ter wereld bestaat er grotere diversiteit. Viva Italia, het Land van Dolce Vita!....van Vino en van Veritas….

Eerste Hoofdstuk.
RAI I 17 uur: De Rechtbank in Milaan heeft in beroep Silvio Berlusconi, bijgenaamd Il Cavalière, vrijgesproken wegens 9 niet-bewezen, dus valse aanklachten, terwijl hij voor de 10de, eveneens werd vrijgesproken, wegens verjaring.
BRT 18 uur; De Rechtbank in Ilaan,enz, van alle 10 vrijgesproken wegens verjaring. Over naar onze correspondent ter plaatse, in Roma: (herhaling) ’De rechtbank in Milano, enz… vrijspraak wegens niet bewezen aanklachten, in 9 gevallen, en in 1 geval wegens verjaring. Het is nochtans algemeen gekend dat Il Cavalière niet terugdeinst voor bedreigingen/of intimidatie, enz…”

Twee hoofdstuk.
Dit voorjaar. Na de verkiezingsoverwinning van de centrum-rechtse Forza Italia samen met hoofdzakelijk de separatistische Lega Nord (die het Noorden, rond de Po-vlakte, ‘Padania’ onafhankelijk zouden willen) met 3 revolutionaire programmapunten

1° bestrijding van de criminaliteit
2° oplossing voor de maffia-syndicale huisvuil-oorlog in Napels
3° redding & herorganisatie van Alitali

Zaken die ondertussen geregeld zijn, tot afschuw van al wat links is in Europa, Er werd, als onderdeel van de bestrijding de criminaliteit onder andere een wet gemaakt, waarbij 100.000 oude aanslepende gerechtszaken opgeschort (niet afgeschaft) werden, om voorrang te verlenen aan de jongste misdaden (straffen daags nadien, om zo te zeggen), alsmede immuniteit voor alle regeringsleiders tijdens hun mandaat. Dit laatste om misbruik van rechtsmacht (door de linkie-winkies) tegen te gaan. Het is geen immuniteit voor Berlusconi alleen, (zoals de Pers in b. laat uitschijnen), en het duurt maar tot aan de volgende verkiezing. Voor al wat mispeuterd zou geweest zijn, wordt er dus op voorhand geen absolutie verleend. Integendeel. Wie zich in die 6 jaar misdragen heeft, zal de rekening voorgeled krijgen. Verhofstadt en Vandelanotte hebben dus geluk dat ze niet hier wonen….

Derde Hoofdstuk.
Omdat deze ‘immuniteitswet’ nu (door de linkie-winkies van de Rechtbanken in Milaan) nu voor het Grondwettelijk Hof gebracht wordt gebracht voor advies, ziet Le Standaer de kans om zijn leugens te herhalen.
Lees het omkaderd artikel hieronder, nadat U eerst mijn inleiding hebt herlezen. Want hun venijn zit goed verborgen…
O ja! Die ‘Rechtbank in Milaan’ is dezelfde van de 10-voudige vrijspraak…Om maar te zeggen: net als in het land b. zijn de Rechters politiek benoemd….Wat dus des te beter illustreert met hoeveel spijt ze verleden jaar de 10-voudige vrijspraak hebben moeten uit hun keel wringen. Want Milano…is zo rood al de Duomo wilt is….
Veel leesgenot.

Immuniteit Berlusconi wordt in vraag gesteld

ROME -Een rechtbank in Milaan heeft de wet in vraag gesteld die de Italiaanse premier, Silvio Berlusconi, strafrechtelijke immuniteit verschaft. De rechtbank heeft aan het Grondwettelijk Hof om advies gevraagd. Dat meldt de Italiaanse pers zaterdag.

De zogenaamde immuniteitswet werd in juli goedgekeurd en zorgt ervoor dat Il Cavaliere, die midden mei terug aan de macht kwam na het succes van rechts bij de verkiezingen, beschermd is van alle juridische vervolgingen gedurende zijn mandaat van vijf jaar. Het proces dat in Milaan tegen Berlusconi loopt wegens corruptie, werd al opgeschort. Volgens de oppositie schendt de tekst het principe van gelijkheid tussen burgers zoals in de Italiaanse grondwet staat ingeschreven.

Berlusconi is in bijna 10 zaken voor corruptie, fiscale fraude en illegale partijfinanciering vervolgd. Hij werd meermaals veroordeeld in eerste aanleg maar hij is altijd vrijgesproken in beroep of de feiten waren steeds verjaard..

Het Grondwettelijk Hof moet zich normaal in de lente van 2009 uitspreken. Het proces tegen de Italiaanse premier is zeker tot dan opgeschort.

Geen opmerkingen: