maandag 29 september 2008

MAINTENANT, C"EST GENIAL

MAINTENANT, C’EST GéNIAL ! ! !
Natuurlijk! De BP kan op volle kracht…vol geestdrift, vervuld van het heilig vuur, “met de dood in het hart’ de nodige stappen zetten voor wat gezegd wordt haar missie ‘voor de mensen’ te zijn. Zij stappen, stap voor stap, van verraad naar verraad. De ontaarde Vlaams-Waalse Cruelle wist het vroeger ook al: ‘Avec Guy, c’est génial’ – en nu is de Geitenboer nog dieper gevallen dan Verhofstadt, want hij heeft zijn handpop, de Vlaamse Minister-President, aan zijn zijde.
Eendracht maakt macht’….tegen hun eigen land, hun eigen volk en hun eigen fierheid.
De eerste en bijna enige roep van de franscouillons is: Geld! Veel Geld! Zelfs het geld dat zij tekort komen op hun Waalse begroting, moeten de Vlamingen bijpassen…Voor Brussel: (in miljoenen Euro’s) eerst dringend 130.000, dan 40.000 en dan nog eens 30.000 – Voor wat? Van geen belang. We mogen ons zelf niet moeien hoe en waarvoor….

28/09 Vlaanderen moet opdraaien voor tekort van 400 miljoen euro
Staatssecretaris voor begroting Melchior Wathelet (cdH) zegt in een interview met de Waalse krant La Dernière Heure nog 5 miljard euro nodig te hebben om de begroting rond te krijgen. Vlaanderen zal volgens hem sowieso het tekort van 400 miljoen euro voor zijn rekening moeten nemen.
"Het begrotingstekort is een gevolg van verschillende oorzaken. Zo is er een zekere daling van de inkomsten, maar daarnaast is er ook het feit dat België kampt met een daling van de groei", vertelt Wathelet in het interview.
Onaanvaardbaar
Vlaanderen zijn afwijzende houding om het tekort op te vullen, noemt Wathelet onaanvaardbaar. "We zitten in een impasse en er is geen oplossing. De Vlaamse regering zal dit deficit verschuldigd zijn aan de federale regering. Vlaanderen moet dat tekort van 400 miljoen euro voor zijn rekening nemen. Het is onaanvaardbaar voor de federale regering, maar ook Wallonië en Brussel dat Vlaanderen zijn beloftes niet nakomt."
Het kroonjuweel van l’Etat Belge, onder de bescherming van de Hoge Adel inclusief de Coburg-bokken, moet dringend gered worden….5 miljard Euro van de Staatskas, lees van het belastingsgeld, in hoofdzaak van de Vlaamse burger – en daarover is KeizerLowie van Leuven nog fier ook: de ondergang van het japitalisme…
In dat verband geef ik een artikel uit
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7009

dat zeer verhelderend zou moeten werken….want de toestand in de USA zou wel eens voor tientallen jaren ver ons wereldbeeld kunnen bepalen. Een vriend-blogger heeft het signaal al van veel vroeger gezien: straks moeten we allemaal als Kartuizers gaan leven. In soberheid en in eenvoud.

Wil je wel geloven dat dit ideaal beeld: soberheid en eenvoud, geen manna is dat uit de Hemel neerdwarrelt? Iedereen moet het verdienen. Maar we zijn de deugd van matigheid al lang vergeten….

Toch wel toevallig dat Angeltjes vandaag aan datzelfde been knagen! En naar gewoonte gaan ze er door in de stijl van ‘Geen Stijl’; klinkt het niet, zo botse het…Geloof me: het botst!


En nu Pim die Louis Tobback vastheeft : Hugo Tobback of Louis Chavez ?
.

Naast de 7de Dag is er ook een interview te bekijken op Kanaal Z met Louis Tobback. Waar blijft die toch altijd vandaan komen? Is de bloedarmoede in de SP.a dan zo groot? Uit dat interview onthoud ik de volgende zin. “De kredietcrisis bewijst het einde van het internationaal kapitalisme.”

Grote woorden, die in de 7de Dag door voorzitster Caroline Gennez nog eens hersenloos werden nagekakeld. Tobback voegde daar nog aan toe dat de zogenaamde kampioenen van de vrije markt, de Verenigde Staten, nu zelfs meer “nationaliseren” dan de marxist Hugo Chavez van Venezuela.

Ge moet maar durven. Of om het in hun eigen woorden te zeggen, dit is “intellectueel oneerlijk”, Tobback. Het is zelfs geen halve waarheid, maar een hele leugen. Een handigheidje allicht om het eigen gehavende blazoen wat op te poetsen en de goedgelovige burger een rad voor de ogen te draaien.

De nationaliseringen in Venezuela gaan niet over het ter hulp komen van noodlijdende ondernemingen, maar het over inlijven (stelen eigenlijk) van winstgevende bedrijfstakken (zoals de petroleumwinning). Hier werden de kosten gemaakt door privé-bedrijven en worden de winsten nu geïncasseerd door Chavez. Nationaliseringen en een centraal geleide economie zijn immers het basisprincipe van een marxistische systeem. Dit is net het omgekeerde van wat er nu in de Verenigde Staten gebeurt. De bedoeling van het financieel plan, dat nu op tafel ligt, is er enkel om een verlichting te brengen op de grote druk van de individuele banken en vooral op het vernietigende onderlinge wantrouwen tussen de banken. Daarom wordt er een soort fonds opgericht dat de waardeloze rommel-hypotheken overneemt in een soort “bad bank”. Betaald door de belastingsbetaler. Dat is juist. Maar het gaat hier geenszins over een nationalisering, omdat dit slechts een tijdelijke maatregel is. De bedoeling is dit fonds na verloop van tijd terug op te heffen.

Dit recept is niet nieuw. In de jaren 30 werd net hetzelfde gedaan en met succes. Het fonds heette toen de Home Owners Loan Corporation en had tot doel noodlijdende banken en de gezinnen met betalingsmoeilijkheden te helpen via goedkope leningen en schuldherschikkingen.

MAAR, Tobback, deze “bad bank” heeft zichzelf opgeheven nadat haar taak succesvol was volbracht. En dit zelfs met een kleine winst!

Dat is nog heel wat anders dan de diefstallen, excuus de nationaliseringen, van Chavez.



En nu eindelijk naar de USA en de dollar-crisis,


De Amerikaanse krediet crisis is veroorzaakt door de Amerikaanse overheid en niemand anders. Ondertussen wordt uiteraard de schuld weer op de vrije markt gegooid. De regering wrijft in zijn handen, en kan nu ongestoord het Amerikaanse bankwezen gaan nationaliseren. Als Vadertje Stalin dat nog eens had mogen meemaken! Alle macht aan de staat in the home of the free! Hij zou een gat in de lucht zijn gesprongen.

Wekenlang hebben de media, op gezag van Keynesiaanse economen, Amerikadeskundigen en politici, ons om strijd verzekerd dat de financiële meltdown in Amerika het gevolg was van “kapitalistische graaizucht”, "speculanten” en “een doorgeschoten vrije markt”.

Ik vond dat al van meet af aan een onbegrijpelijk kronkelredenering, want de Amerikaanse banken zijn juist op de fles gegaan omdat ze voor Sinterklaas hebben gespeeld, en honderden miljarden hebben uitgeleend aan armoedzaaiers die niet kredietwaardig waren. Niet bepaald het gedrag dat je op een vrije markt zou verwachten, zeg nou zelf. Banken zijn kapitalistische instellingen die winst willen maken. Dat wordt ze nou juist door socialisten zo kwalijk genomen.; dat ze alleen geld uitlenen aan kapitaalkrachtige mensen, en de kansarmen "in de kou laten staan”.

Als diezelfde banken zich ineens gaan gedragen als een liefdadigheidsinstelling, dan zouden de socialisten dat toch moeten toejuichen, zou je denken. Maar nee; ze roepen juist om meer toezicht! Als je banken niet scherp controleert, gaan ze kennelijk voor je het weet miljarden uitlenen aan junks, daklozen, bijstandsmoeders en werkloze alcoholisten. Zo zijn banken nou eenmaal, als ik Wouter Bos tenminste geloven mag. Hun geld brandt in hun zak, en ze willen er zo snel mogelijk vanaf. Liefst met verlies.

Maar nu lijken de media dan toch eindelijk wakker te worden. Nou ja, een heel klein beetje dan. RTL Z heeft een speech van Bush uit 2002 uit het archief opgediept, waaruit blijkt dat hij zelf heeft opgeroepen tot het verstrekken van riskante hypotheken aan mensen die geen nagel hebben om hun kont te krabben. Bush deelde bij die gelegenheid mee dat de regering ernaar streefde om 5,5 miljoen kansarme gezinnen in de gelegenheid te stellen om een eigen huis te kopen. Daarna ging het aantal risicohypotheken in rap tempo door het plafond, en de gevolgen zijn intussen bekend.

En weer vraagt geen journalist zich af waarom de Amerikaanse banken zo enthousiast aan dit antikapitalistische rampenplan hebben meegewerkt. Waarom deden ze dat? Ze konden toch op hun vingers natellen dat ze daarmee hun eigen doodvonnis tekenden?

Natuurlijk wisten de banken dat. Maar ze hadden geen keus. Ze worden namelijk door de Amerikaanse regering al decennialang gedwongen om voor Sinterklaas te spelen. En wel via de Community Reinvestment Act, die in 1977 onder de democraat Jimmy Carter is ingevoerd. Krachtens deze wet is het banken verboden om hypotheken te weigeren aan mensen uit sloppenwijken. Dat is immers discriminerend, en niet menslievend. (Voor meer informatie over de Community Reinvestment Act, zie deze link: http://en.wikipedia.org/wiki/Community_Reinvestment_Act)

Met andere woorden: de hele financiële meltdown is weer eens, zoals gebruikelijk, veroorzaakt door verregaande overheidsinterventie van uitgesproken socialistische snit. Wat nou vrije markt? Zo’n bolsjewistische wurgwet kennen we zelfs in Nederland niet!

Wat ik mij nu afvraag: waarom heeft niet één van die economen, Amerikadeskundigen, politici, commentatoren en andere piskijkers die ons de afgelopen weken hebben bestookt met hun analyses, de Community Reinvestment Act ter sprake gebracht? Hadden ze soms nog nooit van die wet gehoord? Zo, ja, wat zijn dat dan voor flut-deskundigen? En wat zijn dat voor zevenslapers op de economische redacties, dat ze dag in dag uit quotes van anderen citeren en nooit eens zelf wat graaf- en spitwerk doen? Zelfs niet nadat RTL een tipje van de sluier heeft opgelicht?

De Amerikaanse regering gaat nu 700 miljard dollar belastinggeld spenderen (oftewel: 3000 dollar per Amerikaanse burger) om de banken te “redden” (lees: te nationaliseren). U ziet: je hebt helemaal geen Oktoberrevolutie nodig om van een democratisch land een Sovjet dictatuur te maken! Je vaardigt gewoon een wet uit die alle banken het faillissement indrijft, en daarna neem je ze over. Dan word je ook nog door economen bejubeld als redder in de nood. Terwijl het toch zonneklaar is dat de Amerikaanse overheid bezig is zijn bevolking geheel en al leeg te plunderen en met huid en haar op te vreten.

“Nog wat saillante cijfers: de Amerikaanse staatsschuld bedraagt nu 9 triljoen. Dat is vier keer het hele bruto nationale product van Groot Brittannië. Je kunt er alle thee in China mee kopen van de komende 2000 jaar. Je kunt er 28 Eiffeltorens mee bouwen, gemaakt van puur goud. Elke dag moet de Amerikaanse overheid 2 miljard dollar lenen om de rente op de staatsschuld te betalen. Alleen al aan medische kosten voor 500.000 gewonde en stervende soldaten is de overheid 2 miljard per maand kwijt. President Bush heeft nu al meer geld uitgegeven dan al zijn 43 voorgangers bij elkaar.”

Voor zo’n verhelderend overzichtje moet je bij een reaguurder op Geenstijl zijn. Daar heb ik deze tekst vanaf geplukt. De main stream media blijven ons ondertussen doodgooien met de platitudes van nitwits als Ruth Oldenziel, Maarten van Rossem en Willem Post. Shame on them.

Geen opmerkingen: