donderdag 25 september 2008

MOSLIM TOILETTEN OL. SPEL 2012

MOSLIM TOILETTEN OL.SPEL 2012

Verheugt en verblijdt U, Maagd Maria, Alleluja! De wereld is gered want er is nu al kond (kond, met d…) gedaan, dat de Moslims in London, op de Olympische spelen in 2012, op de meest ideale manier hun ‘trasnit’ zullen kunnen kwijt geraken, met de neus (en niet hun derrière!) al-dan-niet inde richting van Mekka..

Ik vond het bericht in HLN, en verhaast me dus kond (met d) te doen aan al mijn lezers. Waarbij ik mij de bedenking maak:


Hoe zit het met de toilettten (en hun ‘richting’) in de rest van de Westerse Wereld? Meer bepaald de toiletten waarvan, ook in ons land, onze moslimvrienden noodgedwongen gebruik moeten maken?
En Wij?
Er ooit eens aan gedacht of onze ‘transit’ toevallig niet in de richting van Rome was?
Of…Erger..
In de richting van de Tempel der Rede?


Eigenlijk is het van geen belang. Ons kan het niet schelen in welke richtring onze neus, of ons achterwerk kijkt (!), als gezegde toiletten maar proper zijn – wat totaal bijkomstig schijnt te zijn voor moslim-vrienden. Of heb ik niet goed gelezen?

Het doet er mij aan denken, dat hier een fantastische verkiezings-slogan voorhanden ligt, voor al de progressieve linkie-winkie stemmenronselaars voor de volgende verkiezingen. Kies voor X, of Y, Moslims-aller-Landen, en jullie zullen verzekerd zijn voortaan Uw ‘transit’ (=Kassa! Kassa! Voor Yacult, co-sponsor) bij ons op de juiste manier te kunnen deponeren, halal en volgens de Islamwetgeving. Wat zekerlijk zelden het geval is in jullie thuislanden….Moslims-Aller-Landen: U ziet dat wij zorgen voor U…

Het WC-papier? Dat is een verhaal dat ik seffens ergens anders ga ophalen…waar ik het al een tijdje weet rusten, en waarvoor de verantwoordelijkheid dus bij de eerste opsteller ligt. Net zoals de verantwoordelijkheid voor de Londense ‘transit’ bij de architecten van die Londense huisvesting ligt….



Toiletten op Spelen 2012 in Londen moslimvriendelijk

De toiletten in het nog nieuw te bouwen olympisch park in Londen zullen zodanig worden geplaatst dat moslims die naar het toilet gaan niet met hun gezicht naar Mekka hoeven te zitten. Het Britse olympische organisatie commitée probeert naar eigen zeggen voor alle deelnemers ongeacht ras, cultuur, geloof of leeftijd de meest optimale omstandigheden te willen creëren om te kunnen presteren, weet De Telegraaf.

Niet naar het Oosten
Het islamitische geloof verbiedt moslims bij het bezoek aan het toilet het gezicht in de richting van Mekka te richten. De organisatie heeft bevestigd dat er bij het ontwerpen van de faciliteiten rekening mee is gehouden de toiletgelegenheden niet naar het Oosten te situeren.

Wasplaats
Naast de toiletten zullen er ook speciale wasgelegenheden worden aangelegd die verbonden worden aan islamitische gebedsruimten. Het feit dat er zo in het bijzonder rekening gehouden wordt met het voldoen aan islamitische geloofsregels is niet bij iedereen in Groot-Brittannië in goede aarde gevallen.

Te veel rekening
Zo is er het afgelopen jaar ook flink wat Brits belastingsgeld uitgegeven om de toiletten in de gevangenis van Brixton zodanig aan te passen dat ook deze toiletten gebruikt kunnen worden door moslims. (adv)
25/09/08 07u02

Geen opmerkingen: