woensdag 24 september 2008

VEELWIJVERIJ ONTMAND

VEELWIJVERIJ ONTMAND

Bij onze Noorderburen, en straks misschien onze bevoorrechte handelspartners (als ‘t God en St Nicolaas (1) belieft, misschien ook nog landgenoten) onderstaand geruststellend berichtje gevonden.

Dat daar echter ook niet alles koek en ei is, bewijst de wijd openstaande achterdeur in de reglementering. Voortaan krijgen ze geen Nederlands paspoort meer, maar d’er in komen is nog altijd geen probleem. Ze moeten het dan blijkbaar stellen met hun buitenlands paspoort – maar over het aantal vrouwen wordt niets gezegd. Neen, natuurlijk niet. Vrijheid is blijheid, en hoe kan een vreemde natie (in casu Nederland) iets afdwingen van een Marokkans of Toerks onderdaan? Al moet ik toegeven, dat ze dan wel niet ‘in de bijstand’ zullen kunnen lopen. Geen leefloon dus. Amaai. Daar komen vodden van!

Bedenking:I : al iets gelezen of gehoord van de toestand bij ons, beneden de Moerdijk? Behoort dat tot de competentie van Onkelinkx, of van de Vlaamse Miniseterin (wiens naam ik even kwijt ben §Hilde Crevits?), maar niet haar wilde hoofdtooi). Werd dat al onderzocht? In Antwerpen schijnt het ook van datte te zijn…In Brussèl alleszins, om nog maar te zwijgen over Gent. Over ‘de Walepaie’ zullen we ook maar best zwijgen – anders komt er weer een communautair probleem bij op de tafel van Kristian Peeters, waar decadentie de naam gekregen heeft van solidariteit.

Bedenking II : die maas in het net (zie artikel), waardoor de veelwijverij kon binnenglippen: van twee dingen een: ofwel zijn de wettenmakers daar te stom om te helpen donderen, ofwel is er opzet in het spel. Besluit: in beide gevallen, opruimen die boel. En een burgerlijk geding inleiden om ze (die ofwel stomme ofwel medeplichtige wettenmakers) te doen opdraaien voor de schade. Er zijn audit kantoren genoeg om terzake deze schade te berekenen. Ik bied mezelf aan om desnoods de zaak in gang te trekken. Al ware het maar als klusjesman.

Bedenking III: als het met die nuchtere Hollanders al zo verkeerd gelopen is (en nog loopt), wat mogen wij dan verwachten van belgenland, waar de illusie wezenskenmerk is van de on-staat!

Slotbedenking. Alle buitenlanders, die op de betaalrol van de Staatsveiligheid staan(denk bijvoorbeeld aan dat heerschap met ten minste zes erkende moorden op zijn naam, die Bellaroui of zoiets): was dat echt zo’n sukkelaar met maar één vrouw? Werd er voor hem geen (polygaam) oogje toegeknepen? Kon daar geen canapé-benoeming voor georganiseerd worden?




Geen paspoort meer voor polygamist

Migranten die in hun land van herkomst met meerdere vrouwen zijn getrouwd, kunnen straks op geen enkele manier meer Nederlander worden. Door een maas in de wet hebben buitenlanders met meer vrouwen die langer dan vijftien jaar in Nederland wonen momenteel nog wel de mogelijkheid Nederlander te worden. Staatssecretaris Albayrak van Justitie maakt daar een einde aan. Polygamie is in Nederland verboden en onacceptabel, benadrukt Albayrak.(2)





(1) West Vlamingen spreken liever van Sint Maarten – 11 November, wapenstilstandsdag – die is veel sympathieker dan die Heilige uit het vermaledijde Spanje, met, voor de rijm, zijn appeltjes van Oranje. En voor de H. Martinus moet je ook teruggaan naar de historische tijden, toen Smyrna (Klein Azië, luistert nu naar de naam IZMIR) nog diep-christelijk was. In die tijd was Mohamed nog een ordinaire struikrover, of moest hij nog geboren worden. Onze Sint Maarten gooide niet met speelgoed, of snoep of ander lekkers. Hij bracht in oorlogstijd voor de arme kindjes uit de Verwoeste Gewesten warme winterkledij, een paar potten verse pudding en Moeder bakt, op Sinte Maartensavond, pannenkoeken. Naarmate we ouder werden, verbeterde dat, maar toen wisten we al de grote-mensen-waarheid over de Sint, en bleven alleen de pannenkoeken.

(2)De Heer Staatssecretaris kan, voortgaande op zijn oer-degelijke Hollandse naam, waarschiijnlijk meespreken met kennis van zaken…..

Geen opmerkingen: