dinsdag 30 september 2008

VOORPOST IN ACTIE

VOORPOST IN ACTIE
Oproep om Sire Le Roi et son Femme onze welgemeende gevoelens te betonen, zij het niet met daden (gaan applaudisseren), dan weze het met woorden. Wanneer gaan die mensen nu eindelijk eens inzien, dat hun uithuizigheid alleen maar wrevel (en kosten op ’t sterfhuis) meebrengt?! Al moet ik toegeven, dat er toch één goeie kant is aan dat gedoe: de schooljeugd (ook de jeugd van republikeinse ouders?) die met vlaggetjes moet zwaaien is toch voor een paar uur verlost van hun schoolplicht. Sire Le Roi et son Femme als middelpuntzoekende kracht tussen onnozele kinderen: schoolplichtige jeugd, werkloze oudjes op rust, dat alles in het kielzog van een paar plaatselijke potentaten, die elkaar voor de camera’s willen verdringen.


Voorpost in actie - Donderdag 2 oktober, Geraardsbergen
Persmededeling Voorpost 29 september 2008 - Voorpost betoogt op donderdag 2 oktober tegen officieel bezoek Belgisch vorstenpaar aan Geraardsbergen

Het Belgisch vorstenpaar bezoekt op donderdag aanstaande de Oost-Vlaamse stad Geraarsbergen. Bij die gelegenheid zal het paar niet alleen een bedrijf en een natuur- en milieu-educatief centrum bezoeken, maar ook officieel ontvangen worden op het stadhuis. Voorpost betoogde in het verleden al ettelijke keren tegen dit soort “blijde intredes” en zal dat ook op 2 oktober te Geraardsbergen doen.

Voorpost demonstreert daarbij voor het vestigen van een onafhankelijke republiek Vlaanderen. Dat lijkt ons zeker in Geraardsbergen, een stad gesticht door Boudewijn VI van Vlaanderen en tot bloei gebracht door Robrecht de Fries, toenmalig graaf van Vlaanderen – bekend vanwege het doorvoeren van een aantal binnenlandse hervormingen die de macht van de Vlaamse steden tegenover de heersende adel versterkten - toepasselijk. Het feit dat deze “blijde intredes” al jaren tijdens de week doorgaan omdat in de weekends de Vlaams-nationalistische mobilisatie ertegen te groot is, zal ons niet verhinderen ook in Geraardsbergen onze roep te laten weerklinken. Voor een onafhankelijke republiek Vlaanderen ! België barst !

Johan Vanslambrouck
Voorzitter
Luc Vermeulen
Actieleider
Björn Roose
Persverantwoordelijke

Geen opmerkingen: