vrijdag 31 oktober 2008

AL BLEITEND TOCH VRETEN

AL BLEITEND TOCH VRETEN
Het zijn maar DE schaapjes, die al blatend hun ‘beet’ verliezen. Althans volgens een oud Vlaams spreekwoord, dat ik als kind bijna dagelijks rond en tegen mijn oren kreeg van mijn brave moeder, toen ik weeral eens, aan tafel, tussen broers en zussen, geen tijd had om te eten, van het danig vertellen….
Zo was Marie Rose M. vanmorgen weer mijn dappere bode, met een paar tipjes van onder de sluier over de Brusselse ‘Europese’ Christen Democratie (Particratie, ja!) die zich als een horde hongerige wolven op de reputatie van het Algemeen Vlaams Belang heeft geworpen. Schijnargumenten en dringende behandeling, gevraagd door Piske Vandeurzen van de belg.partij, de vroegere CVP/CD& V. Beter Uw vader en moeder vermoord hebben (if Libanees zijn), dan Vlaams Belanger te zijn!
Dan is Oost Congo voor het ogenblik heel wat duidelijker. Daar moordt, brandt en tuist men er openbaar. Ongestraft. Uitschot. Hier wordt men door eenzelfde uitschot gehangen om een rechtvaardig mens te zijn. Dat heet dan beschaving te zijn.
De rechtbank van Dendermonde? Is Eerste Aanleg. Als er Beroep komt, en desnoods Cassatie: dan wacht ons een tweede veroordeling, waarvan ‘Gent’ de eerste was. Ondertussen rommelt en suddert de zaak van de subsidies…Alles één hete brij van moord en doodslag. Onbloedig, dat wel – maar wat en waar is het verschil met de repressie en de epuratie van na WO II?
Alleen in het stemhokje kunnen we wraak nemen. Voorlopig althans alleen dààr. Als in die stemhokjes maar geen strop klaar hangt, in de vorm van gemanipuleerde computers, die voorgeprogrammeerd, elke tweede of derde of vierde stem voor het VB overswitchen naar de andere partijen. Zonder sporen na te laten! De voorproef hebben we meegemaakt in Antwerpen, bij de laatste Gemeenteraadsverkiezingen, waar de computer-uitslagen, na veel ‘correcties’ en zeer laattijdig pas geloofbaar bekend gemaakt werden met een min of meer aanvaarbare overwinningscore voor Stalin Janssens… De stemcomputer, Uw vriend!
Wat gezegd van het verhaal van ‘Den Bleiter’ en zijn leuke familie, op deze blog? U vindt hem in het kader hier onder – en hoort thuis in ieders Favorieten, als dagelijkse lafenis voor dorstige zielen van Vlaams Nationalisten.
http://www.filipdeman.org/1/747/


30.10.2008 16.23u - De Standaard en Het Nieuwsblad pakken vandaag uit met een sterk staaltje van belangenvermenging: de broer van minister Bert Anciaux (SP.a-Vl.Pro) kreeg een pak belastinggeld voor rusthuis ‘De Overbron’ in Neder-over-Heembeek.


Hebt u nog nooit gehoord van Jan Anciaux? Welnu, hij is eveneens lid van het kartel SP.a-Vl.Pro, zetelt in de gemeenteraad van Vilvoorde (waar hij nauwelijks zijn mond open doet, maar wel de zitpenningen incasseert) en is last but not least… ook nog uitbater van een privé-rusthuis (in Koningslo, het meest verfranste deel van Vilvoorde).
DS/NB ontdekten dat in maart van dit jaar plots een overheidslening van 400.000 € aan ‘De Overbron’ werd kwijtgescholden door de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel (VGC). DS/NB melden dat specialisten vinden dat “heel de operatie neigt naar belangenvermenging” en schrijven zelf over “de vestzak van minister Bert en de broekzak van broer Jan”.


Zoals steeds wanneer hij wat tegenwind voelt, begint Bertje te bleiten: via Belga laat ie zopas weten dat “het ronduit schandalig is de indruk te wekken dat het hier gaat over vriendjespolitiek en machtsmisbruik".
De indruk, Bertje? Wie de gegevens op een rij zet, weet wel beter:
- Bert en Jan Anciaux richtten in 1993 de vzw De Overbron op met de bedoeling een Vlaams rusthuis te bouwen in het noorden van Brussel (hun electorale achtertuin)
- tien jaar later is die droom werkelijkheid geworden, de bouw van het rusthuis wordt gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap en Bert en Jan zijn er beheerder
- Bert was in die jaren voortdurend Vlaams minister, ondermeer met de bevoegdheid ‘Brussel’
- vader Vic Anciaux was toen staatssecretaris in de Brusselse regering (1989 tot 1997), ook dat helpt
- in de VGC die dit jaar de voornoemde 400.000 € kwijtschold, zetelt onder meer Marie-Paule Quix (Brussels parlementslid voor SP.a-Vl.Pro en het lief van Vic Anciaux).
Moet er nog zand zijn?


Nog twee weetjes:
- als uitbater van een privé-rusthuis is Jan Anciaux dus tevens voorzitter van de raad van bestuur van de zwaar gesubsidieerde ‘De Overbron’; het is handig als je zo’n halve overheidsinstelling en een privé-onderneming - op alle mogelijke manieren - kunt combineren
- de familie Anciaux (in totaal zes, zeven politieke mandatarissen) werft precies in de Noordrand van Brussel z'n (immer slinkend aantal) kiezers.
Onder meer - zo blijkt nu - via rusthuizen.


Postscriptum: volgens DS/NB van 31.10 is "intussen gebleken dat De Overbron op 23 november 2007 nog eens een subsidie kreeg van 945.000 euro voor de aankoop van twee panden naast het rusthuis". Schenker was minister Bert Anciaux.

Geen opmerkingen: