maandag 13 oktober 2008

DE VIJANDEN VAN HET VLAAMS BELANG

DE VIJANDEN VAN HET VLAAMS BELANG
Dat zijn zij, die niet de moed van hun overtuiging hadden, enerzijds, maar ook zij die met list en bedrog en met het oogmerk te schaden, de geledenen waren binnengedrongen. Zoals dat zwalp-ei, waarvan ik verleden week de nauwkeurige beschrijving heb moeten geven, omdat niet iedereen de nobele West Vlaamse woordenschat machtig is.
Ondertussen een paar keer op diens webstek geweest. Geen commentaar, want de muren hebben oren, en Jürgen-ventje is kort van stof voor wat zijn eigen eer aangaat. Niet voor wat betreft die van een ander. Daar is hij breed van gedachten. En om iemand aan het kruis te nagelen, daar heeft hij altijd energie en ‘goesting’ voor. Als zijn geheugen, of zijn jalousie tekort schiet, heeft hij nog altijd een rijke verbeelding om de gaatjes te vullen.
Om zeker geen klacht wegens verdraaiing aan mijn broek te krijgen, geef ik hieronder twee berichtjes woordelijk weer. Iedereen die tot het onderscheid des jaren is gekomen, zal mij verstaan….
Bericht N° 1
Alweer een teaser? Binnenkort, het mediageweld van Flandersnation.be in multimedia en campaigning. Wil jij meehelpen aan party's, nightlife, webprojects and more? No politics maar wel een mening? Dat kan! Flandersnation.be wordt gekoppeld aan de nieuwe talkshow en partyfeel van de streep (ikke dus) op FM en internet. Het heeft effe liggen slapen maar nu is hier de nieuwe vibe. De streams worden terug opgestart met een nieuw format. Wil jij meehelpen? Ben jij jong? hip? En je wil wat? Flandersnation contacteren via dit adres.
Geplaatst door Jurgen Verstrepen op 2 oktober 2008 om 22:09 in websites | Permanente link | Reacties (15) | TrackBack (0)

Bericht N° 2

1 oktober 2008
Oorlog om promocampagne VB
Vlaams Belang zit opgescheept met kleine vloot onbruikbare Mini Coopers Er hangt oorlog in de lucht omtrent de campagne Flanders Nation. Met blitse Mini Coopers, gadgets en gratis concerttickets wou Vlaams Belang op 'apolitieke wijze' jongeren charmeren. Dat is buiten Jurgen Verstrepen gerekend: 'Dit was mijn idee.'
door Douglas De Coninck BRUSSEL l
In een tussenvonnis besliste de arbeidsrechter donderdag dat de naam Flanders Nation niet mag worden gebruikt zolang er geen duidelijkheid is over het eigendomsrecht. Het VB besteedde al tienduizenden euro's aan auto's, kauwgom, parfum en stressballen. Op de website flanders-nation.org wordt melding gemaakt van "een partyproject voor hippe en zelfbewuste Vlamingen geboren in de jaren '70-'80-'90 die graag een stapje in de wereld zetten". Wie intekent maakt kans op gratis toegangskaarten voor "discotheken, party's, festivals, concerten, films en nog veel meer". Volgens het officiële discours is het een "apolitieke campagne". Normaal zou het project rond deze tijd zichtbaar moeten worden via blitse Mini Coopers die van dancing naar dancing rijden en jongeren een "Vlaanderengevoel" moeten bijbrengen. Het idee was een nieuwe community te creëren, waarna de eigenlijke financier, het VB, op de voorgrond zou treden.
'Dit is plagiaat'
Deze week werden voor de arbeidsrechtbank de pleidooien gehouden in een geding tussen het VB en ex-verruimingskandidaat Jurgen Verstrepen. Bij zijn komst naar het VB startte hij enkele radio- en multimediale projecten, waaronder ook de websites flandersnation.be en flandersnation.eu. Verstrepen zegt nu dat het VB de afspraken niet nakwam. Hij dagvaardde de partij voor "contractbreuk". In een tussenvonnis oordeelde de rechter donderdag dat in afwachting van een uitspraak ten gronde, merknamen en goederen waarover betwisting heerst niet kunnen worden gebruikt. Dat is zeer vervelend voor het VB, dat een kleine vloot Mini Coopers leasede en liet beschilderen met het Flanders Nationlogo. Het was de bedoeling dat die in de komende weken van dancing naar dancing zouden rijden en dat bevallige blondines kauwgom, parfum en stressballen zouden uitdelen. Al die gadgets zijn inmiddels geleverd, maar de autootjes blijven voorlopig in de garage. Het VB was zich ervan bewust dat het probleem kon opduiken en liet in allerijl het woordmerk 'Flanders-Nation' registreren bij het merkenregister Benelux. De indiener was de bvba Vlaams Blok, gehuisvest op het adres van VB-senator Jurgen Ceder. Jurgen Verstrepen kondigt nu aan dat hij verzet gaat aantekenen tegen de merkdeponering. "Ik heb in 2006 die twee domeinnamen laten registreren", zegt hij. "Dit is plagiaat, en dat makkelijk te bewijzen. Dit was mijn idee. Ik snap niet hoe het VB erbij kwam om de campagne door te zetten, onder precies dezelfde naam. Zijn ze zo oncreatief dat ze niet eens een andere naam konden bedenken?"
Stressballen te over
Het opzet van Flanders Nation als gecamoufleerd charmeoffensief voor het VB bij jongeren lijkt door het juridische geschil bij voorbaat mislukt. Het officiële discours bij het VB was tot gisteren dat de partij niets te maken heeft met Flanders Nation. "Ik zou niet weten wie daar achter zit", zegt Jurgen Ceder, nochtans de man die de merknaam liet deponeren. "Ik vrees dat ik u niet kan helpen." Tim Willekens, een jong VB-gemeenteraadslid in Schoten, is een van de gezichten van de campagne, samen met Barbara Bonte, medewerkster van Filip Dewinter. Volgens Willekens is er geen vuiltje aan de lucht: "Via Facebook hebben we nu al een aardige community uitgebouwd", zegt hij. "Er was inderdaad sprake van Mini Coopers en gadgets, maar dat is dan maar voor later." Volgens Willekens heeft het VB "strikt genomen niets te maken" met Flanders Nation, maar enkele seconden later zegt hij dat "de partij wel de bezieler is". Volgens bronnen binnen het VB is de opwinding over de onbruikbare Mini Coopers intern groot. Er werden kosten noch moeite gespaard om ze te voorzien van het geel-zwarte logo, er is ook een hoop geld geïnvesteerd in immense vrachten aan dancings gratis uit te delen kauwgom, parfum en stressballen. Vooral Dewinter wordt geviseerd, omdat hij op het partijbestuur de steun aan Flanders Nation doordrukte. "Die stressballen, die mogen ze houden", zegt Jurgen Verstrepen. "Ik denk trouwens dat ze die nog nodig zullen hebben."
Juridische strijd op til tussen Vlaams Belang en Jurgen Verstrepen over campagne Flanders Nation
persgroep 4 oktober

Geen opmerkingen: