donderdag 2 oktober 2008

ENGELANDS GLORIE - VLAANDERENS TROTS

TROTS
ENGELANDS GLORIE – VLAANDERENS TROTS

Vandaag een uiterst attente nieuwsbrief ontvangen in mijn mailbox. Van een oude vriend natuurlijk, wat dacht U wel! Het is een bikkelharde Engelstalige rondblik op onze Vlaamse Ontvoogdingsstrijd. Als we Engeland meekrijgen aan onze kant, is de strijd half gewonnen!

Samenvatten en/of vertalen is onbegonnen werk. U heeft de keus :

1° gaan zien op de site, om daar op regelmatige basis mee te leven.

http://www.vlaanderen-flanders.org.uk/

2° U tevreden stellen met het aanvragen van de nieuwsbrief.

webbie@vlaanderen-flanders.org.uk (webbie@vlaanderen-flanders.org.uk)



3° al content zijn met een snuifje sfeerbeeld, zie kader hieronder.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7640176.stm

Rich Flanders seeks more autonomy

Belgian politicians are struggling to end a crisis that has paralysed the government for 15 months. At the heart of the stalemate are the rival aspirations of Dutch and French-speakers. In the first of a series of articles on divided Belgium, Henri Astier profiles Flanders.


--------------------------------------------------------------------------------


Speed cameras - hardly popular anywhere - are a source of particular irritation in Flanders.

More than 1,000 have been installed across the Dutch-speaking northern part of Belgium, while Wallonia, the French-speaking southern half, has only a handful.

Yet revenue from fines is collected centrally and redistributed. Many Flemish motorists not only resent being caught speeding, but feel they are subsidising freewheeling Walloons in the process.

The speed cameras provide a neat snapshot of Flemish grievances




O Ja, en nog iets! Een opmerking van mijn lieve echtgenote (dat ze van mij heeft overgenomen, maar zodanig evident is dat ik er niet meer aan denk om dit te beklemtonen): blijf niet uitsluitend bij gelijkgezinden. Noch minder uitsluitend bij: Voorpost of Tak-makkers, of bij harde Vlaams Belangers! Daar zitten de goede gezonde geesten (ook waar: ze lezen is zeer verhelderend) maar onderling zijn we toch allemaal standvastig in onze rechtlijnigheid? Ja toch! Er is maar één doel belangrijk genoeg om de onderlinge verschillen te vergeten, en dat is de Vlaamse Onafhankelijkheid. Eenmaal zover, kunnen we als Vlamingen mekaar verder in de haren blijven vliegen….Om op de hoogte te blijven van wat onze tegenvoeters, de dwarsliggende linkie-winkies, of de slappe besluitlozen, of erger, de kazakdraaiers denken en voelen: dat vernemen we alleen door bij hen aan te kloppen. PvdA, Sossen, Blauwe Gechelpten, politieke koorddansers, Blokbusters, Ante-Fascisten, enz…Via het Internet. Gratis dus. Want nog één Eurocent verspillen aan die gsten, is al jaren afgeschaft bij ons!

Neem nu BLOKKEN op BRT, gisteren, de Kreunende Krabber Krabé: ‘Bloggen en bloggers’ was het ‘toevallig’ onderwerp, daar gezet precies alleen maar om die omhooggevallen (akkoord, zeer goede presentator, maar dat is mijn haan in het kiekenkot ook) profiteur, links lullen en rechts zakken vullen, te kunnen laten repliceren: ‘Wie leest die dingen’. Het moet wel zijn dat ‘ze’ de gevolgen voelen, anders zouden ze de blogwereld doodgezwegen hebben. Ja natuurlijk! Voor die gehersenspoelde nitwits volstaat Humo & DM-BRT, één pot nat. Hetzelfde met Trientje Carolientje Genez, die zwetend van ingehouden triomf, kon tetteren dat na het communisme nu ook het kapitalisme er gelegen had, te beginnen met Amerika, waar er eindelijk beterschap op komst was, met de Zalige Hoesein Barack Obama in aantocht. De staat moest meer zeggenschap verwerven in het bankwezen…hadden de Rode Broeders altijd al gewild….

Waarbij we wel moeten toegeven, dat Satan de Geitenboer ter hulp is geschoten, met die crisis in de monetenwereld. De Regering levert goed werk, stel U voor dat de BP (de vroegere CVP alias CD&V) zondag op haar congres niet gekozen had voor Leterme, maar voor de chaos. Zijn we effe aan een kolossale ramp ontsnapt. Gedaan met communautaire scherpslijperij: de wereldmoneten zijn gered en de geldstromen naar Hoog België kunnen hernemen. De schnuldigen straffen? Uitgesloten! De vrienden des Konings zijn onschendbaar! En in Knokke wappert de Rode Haan….

Geen opmerkingen: