maandag 20 oktober 2008

FORZA WALLONIA

FORZA WALLONIA

De Le Soir speelt de rol van Aartsengel Gabriel. Hij brengt de Blijde Boodschap.

Voornamelijk de boodschap, dat met de nieuwe partij, Wallonia binnen de tien jaar op gelijke hoogte van Vlaanderen zal staan, zou, moest ik Elisabeth, de nicht van de Maagd Maria zijn (quid non) het kind in de moederschoot van vreugde doen opspringen.

Nieet getreurd, en zeker Engel Aernoudt niet vroegtijdig afschieten! Alles wat de Parti Scandale kan verdringen, is een geschenk uit de Hemel….



De voormalige chef van het departement Economie, Wetenschappen en Innovatie van de Vlaamse administratie, Rudy Aernoudt, gaat een nieuwe partij in Wallonië oprichten. Dat schrijft Le Soir.
Een naam voor de toekomstige politieke formatie is er nog niet, maar volgens de gewezen kabinetschef van Fientje Moerman (Open VLD) heeft 'Wallonië een partij nodig die in staat is om een einde te maken aan het geïnstitutionaliseerde cliëntelisme en aan te knopen met een efficiënt ambtenarenapparaat'.

'De nieuwe partij moet pragmatisch zijn. Ze moet structurele maatregelen nemen om het initiatief van de mensen te stimuleren. Ik heb een zeer duidelijke visie op het programma. Wanneer dat wordt toegepast, dan zal Wallonië binnen vijftien jaar Vlaanderen hebben ingehaald', zegt Aernoudt.

Geen Waalse Lijst Dedecker

Zijn programma herneemt het economisch en sociaal luik dat Aernoudt heeft geschreven voor Lijst Dedecker.

Toch zal de politieke formatie van Aernoudt niet 'de Waalse tegenhanger van LDD' zijn. 'Dat zou geen goede zaak zijn voor Wallonië', aldus Aernoudt.

'Het communautaire luik van LDD is resoluut Vlaams. Jean-Marie Dedecker pleit voor de regionale autonomie. Ik verdedig het idee van een overdracht van bevoegdheden naar het meest efficiënte beslissingsniveau'.

Federale ambities

De partij moet er zijn voor de regionale verkiezingen van volgend jaar, maar het echte objectief van Aernoudt zijn de federale verkiezingen van 2011.

Arnoudt hoopt dan om met één nationale lijst op te komen met kandidaten uit de drie gewesten van dit land.
RBO

Geen opmerkingen: