woensdag 29 oktober 2008

ISLAM, DE MASKERS VALLEN

ISLAM, DE MASKERS VALLEN


Marokkaanse moskeebesturen in Nederland zijn verontrust
over het terugroepen van zeker 40 imams naar Marokko op
kosten van Rabat.
Wat de geestelijken precies gaan doen of hoe lang ze in Marokko blijven is nog onduidelijk. Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland noemt de situatie ‘onwenselijk’. Volgens het SMN ondervinden moskeeorganisaties
in toenemende mate bemoeienis van Rabat. Veel imams zouden uit angst voor de Marokkaanse overheid gehoor geven de uitnodigingen, aldus het SMN. Volgens PvdAKamerlid Dijsselbloem wil dat het kabinet deze kwestie op hoog niveau aankaart.



Aldus De Wereldkrant, en die is lichtjes aangetikt door de grote lijnen van de politieke meningen in Vlaanderen en in Nederland, omdat zij verkiezen mee te roeien met de stroom. Centrum dus, maar in hert verkeer zeker vrij van voorrang van rechts. Objectief? Ja zeker. Voor gelijkgezinden in ieder geval.


Iedereen die inhoudelijk in deze ‘godsdienst’ iets meer ziet dan ‘eredienst’, verkondigt vandaag zijn/hun mening over het terug-roep-bevel van Rabat van hun uitgezonden ‘geestelijke leiders’. Veel verder dan ongeloof geraakt men niet. Uit vrees een koe en koe te noemen?

De naam van die koe? De dubbele identiteit, en de laksheid daar omtrent.

Moesten die 40 immans alleen een Nederlands paspoort hebben, dan zou die vreemde mogendheid, volgens internationaal recht, geen dwang kunnen/mogen uitoefenen. Tenzij in Nederland reeds de moslimwet zou ingevoerd zijn, want die staat boven alle andere wetten. U snapt het plaatje? Inderdaad: de sharia werkt goed, alhoewel tot nader order voorlopig in ’t geniep.

Tweede bedenking. De zaak moet, in de ogen van de Marokkaanse Regering, zeer ernstig zijn, dat men niet eens aandacht heeft voor de negatieve bijklank, die deze maatregel heeft in de media. Tenzij zulks misschien wel juist de bedoeling is: laten zien hoe sterk men zich weet. Altijd goed voor de eigenachterban! Of als waarschuwing voor het Nederlandse Volk. Zonder veel woorden.

Derde bedenking. Hoe zit het nu met de binnenlandse veiligheid van Nederland? Vroeger, en nu, na hun terugkeer of eventuele vervanging? Anders gezegd: hoe ‘veilig’ zijn die moskee-gebedshuizen? Wat wordt daar verkondigd, en in welke taal? Wat wordt daar, onder het oog van de Veilgheidsdiensten en Politie, aan afspraakjes gemaakt die in eerste instantie niet het Nederlands Algemeen Belang dienen?

Vierde bedenking. De nieuwe (jonge) bisschop van Antwerpen,’koppige West Vlaming’ (° Gistel) verkondigde bij zijn eerste verschijnen op het scherm (gisteren, hot news) de verdraagzaamheid jegens anders-gelovigen als een van zijn voornaamste doelstellingen. Tot hiertoe was hij werkzaam in de Romeinse Curie (Rome) en daar is onlangs de Pauselijke Bisschoppensynode geĆ«indigd. Staan die zaken in verband met elkaar? Of is hem een aangenaam ontspanningsreisje naar Rabat toegezegd, om de Marokkaans-Vlaamse 17de Provincie tijdig voor te bereiden op de ‘Anschluss’?

Onze Grote Broers van Angeltjes, Geen Stijl, Het Vrije Volk, enz., zijn ook in hun pen geklommen. Bij hen vandaag een nieuwe Nederlands woord geleerd:

Burgerjournalistiek.

Mooie, niet? Mooi uitgedrukt wat wij, bloggers, doenn: spontane journalistiek (=nieuwgaring) van, voor en door het volk. Ongeslepen koolstof, dat in bepaalde gevallen ook tot ‘edelsteentjes’ kan omgezet worden. Tot diamant, tot safier, tot briljant, of…blinkend koolgruis blijft, nog net goed genoeg als bij-verwarming. ‘Burgerjournalisten’ , kleine mensjes, klein talent, pure klasse, gedreven, waarheidslievend, waar het hart van vol is, loopt de mond van over, die in ieder geval niet de maat van col hebben van de gediplomeerde en door weer en wind gedrilde persmuskieten, de broodschrijvers, wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Geen opmerkingen: