maandag 6 oktober 2008

KWALITEITSMEDIA of KWAKKELMEDIA

KWALITEITSMEDIA of KWAKKELMEDIA

Collega-blogger Hubert Sponssteen heeft vandaag eens te meer de gave van het juiste woord gevonden. Zijn artikeltje ( zie hieronder) bevat de twee bijzonderste onderwerpen die mij (en velen) thans bezighoudt: de presidentsverkiezingen in de USA, en de kredietcrisis die daar vandaan is komen overgewaaid. Dat intussen de binnenlandse situatie quasi totaal op de achtergrond is geraakt, is daarvan slechts de ‘collateral dammage’. Een beetje zoals bij de geallieerde bombardementen op Kortrijk, rond het einde van 1943: de Yankees trachtten het spooremplacement, waar de treinen met V1 en V2 materieel gerangeerd werden, onderweg van Duitsland naar de lanceerplaatsen in Normandië, te treffen, maar ze legden, als ‘verwaarloosbaar nevenverschijnsel’, wel de halve stad plat. Daarvan getuigen, 64 jaar later, nog altijd de vele ruïnes in de stationsbuurt…
Dit intermezzo over USA-bombardementen en Kortrijk, wegens de gelijkenis met de hedendaagse toestand….Want zoals de Tjeef LTRM de ‘collateral dammage’ van de USA-kredietcrisis moet oplossen, is in Kortrijk de Tjeef-Burgemeester Stefaan Declerck na 64 jaar nog altijd niet klaar met het opruimen van de oorlogssituatie. Gedurende al die tijd was de CVP in de absolute meerderheid nochtans….LTRM is dus nog voor een tijdje zoet…
Inderdaad, uit deze lijnen blijkt eens te meer de haat-liefde verhouding van Digitalia ten opzichte van de United States of America, schurkenstaat-leider bij uitstek, maar tezelfdertijd vriend en redder in nood.
Dat boven ons hoofd, en met de centen van de brave burger, een duivelse oorlog wordt uitgevochten, mogen we niet weten. Tenzij in grote lijnen. De details, dat is Hogere Wiskunde voor Hoge Heren. Ondertussen zitten wij, arm Vlaanderen weer eens als ‘niemandsland’ tussen Parijs en Den Haag.

En waarom Hubert Sponssteen nooit ofte nimmer een lintje zal krijgen van het establishment? Wel, onder andere voor het venijnig slot van zijn artikel, over O.J. Simpson. Onderwerp los van het voorgaande? Helemaal niet! Precies de ultieme illustratie van de gevoerde manipulatie.

http://users.skynet.be/sponssteen/

Verdienen de nationale en internationale kwaliteitskranten hun kwaliteitsmerk? Zeker en vast niet. Alleen al omdat ze doorlopend en zwaar zondigen tegen de belangrijkste vereisten die men aan een goede krant stelt: hij moet in de eerste plaats correcte informatie bezorgen en in zijn commentaren niet optreden als propagandist van de heersende ideologieën. Er is geen bezwaar tegen dat hij een meer dan evenredige welwillende aandacht besteedt aan de opvattingen van politieke minderheden. Hoe zullen die anders bij een breed publiek bekend worden? Bovendien zal een gentleman nooit een tegenstander de mond snoeren.
Maar ook in de pers zijn de liefde voor de waarheid en de feiten (informatie), de intellectuele nieuwsgierigheid (stoute meningen mogen niet verstikt worden) en de geestelijke vrijheid (wij zijn geen reclamebureaus) bijna uitgeroeid door het linkse conformisme. (Dat ik schrijf ‘links conformisme’ en niet ‘conformisme’ in het algemeen, is geen verstoken vorm van de propagandistische neigingen die ik aanval. Het is niet mijn schuld dat de intellectuele kranten waarover het hier gaat, bijna systematisch linkse of progressieve ideeën propageren (socialisme, feminisme, selectief pacifisme, haat tegen het westen, antiracisme wanneer het kleurlingen betreft, antiblank racisme).
De actualiteit levert daarvan twee obsessionele uitingen. De democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap is door de ‘gezaghebbende’ Amerikaanse en Europese pers heilig verklaard, zonder dat het minste onderzoek werd gedaan naar de wonderen die door zijn tussenkomst werden verricht. Over zijn levensloop en zijn carrière worden in de kranten alleen hagiografieën gepubliceerd, die zijn gezuiverd van alle storende details betreffende zijn achtergrond, zijn ideeën en zijn soms aangebrande geestesgenoten. Het tweede voorbeeld. De berichtgeving over de ontelbare hypothecaire leningen die in de VS werden verstrekt aan niet solvabele bouwlustigen, en die het financiële systeem hebben ontredderd, wordt toegespitst op de vuile rol van de banken en van de kapitalisten in het algemeen. Daarbij wordt de zware medeschuld van de kringen van antidiscriminatie militanten verzwegen. Die hebben jaren geleden al beginnen ijveren voor faciliteiten aan minder kapitaalkrachtige leden van ‘minderheden’ bij het toekennen van bouwleningen. De regering heeft daar haar zegen aan gegeven. Nadien hebben de humanisten ervoor gezorgd dat die gunstvoorwaarden werden uitgebreid tot burgers die niet deel uitmaakten van ‘minderheden’. Toen was het spel op de wagen. De vaak genoemde firma’s Fannie Mae en Freddie Mac o.a. zijn door dat systeem gekraakt.
Het verhaal over deze vorm van hypotheekfraude hier: http://www.realclearmarkets.com/articles/2008/10/the_long_road_to_slack_lending.html. Ook op andere websites zijn gegevens over deze zaak te vinde

P.S. zonder verband met het vorige, behalve dat het gaat over een nieuw geval van witwasserij dat we van de Vlaamse kranten mogen verwachten. Een aantal jaren geleden stond in de VS de zwarte sportheld en acteur O. J. Simpson terecht op de beschuldiging zijn ex-vrouw en haar vriend (twee blanken) met een mes te hebben doodgestoken. ‘Men’ heeft ervoor gezorgd dat de jury samengesteld was uit een meerderheid zwarten en enkele progressieve blanken. Hij werd natuurlijk vrijgesproken. Op dit ogenblik loopt een tweede proces tegen hem (roofoverval). Hoe gaat de Vlaamse pers de lijdensweg van deze volksheld schilderen?

Geen opmerkingen: