zondag 12 oktober 2008

LE STANDAER IS LIEGEBEEST

LE STANDAER IS LIEGEBEEST

Het gebeurt slechts zelden, dat leugens zo vlot aanwijsbaar zijn, dan in Le Standaer, daarbij dapper bijgebeend door ons aller kampioen-liegebeest: de BRT.
We wisten al lang dat de gazet ’n verlept oud spook geworden was, in hetzelfde bedje ziek als LLB, maar dat het zo erg was, dat ze zich zo gemakkelijk lieten betrappen, wel, dat is nieuw. De nood moet hen hoog zitten!


http://www.brusselsjournal.com/node/3584


Kwaliteitsjournalistiek en Moddergooien (2)
From the desk of Ernest Baert on Sat, 2008-10-11 22:49


Opnieuw een prachtig voorbeeld van selectief rapporteren door DS. Ditmaal over het misbruik dat Sarah Palin zou gemaakt hebben van haar positie als goeverneur van Alaska toen ze volgens een rapport van een onderzoeker, Steve Branchflower, een politiechef - ene Monegan - zou ontslaan hebben omdat hij zou geweigerd hebben een ondergeschikte - ene Wooten - te ontslaan die ook in een vechtscheiding met een familielid van Palin verwikkeld was.
Hoewel de conclusie van onderzoeker Steve Branchflower omstreden zijn, vond DS het eens te meer niet nodig om de titel tussen aanhalingstekens te plaatsen.
Maar meer interessant is wat DS vergeet te vermelden :
zie eerst "the Report's Findings" in het verslag van de BBC over deze zaak:
- Sarah Palin abused her power
- Monegan's refusal to fire Wooten was not sole reason for his dismissal, but a contributing factor
- Sarah Palin's acted within her rights as Governor of Alaska
Van de drie punten vermeldt DS er alleen het eerste en laat dus haar lezers volledig in het donker.
De Standaard:
"Sarah Palin misbruikte macht in Alaska

JUNEAU - Sarh Palin, de runningmate van de republikeinse kandidaat John McCain, heeft haar macht misbruikt toen ze gouverneur was in Alaska. Dit is de conclusie van een parlementair onderzoek dat vrijdag publiek is gemaakt.
De Wetgevende Raad van Alaska heeft in een 263 pagina's tellend rapport en na 6 uur beraadslagen achter gesloten deuren beslist dat Palin schuldig is aan het misbruiken van de ethische rechtsregels van de staat.

'Gouverneur Sarah Palin heeft haar macht misbruikt en haar etisch statuut als uitvoerende macht geschonden'.

Palin is het onderwerp van een officiƫle parlementair onderzoek, genaamd 'Troopergate'. Het onderzoek werd opgestart nog voor ze door de Republikeinse senator en presidentskandidaat John McCain werd gekozen als running mate.

In 'Troopergate' wordt Palin ervan verdacht op 11 juli de politiechef van Alaska de laan te hebben uitgestuurd omdat die had geweigerd zelf een politieagent ('trooper') te ontslaan die haar ex-schoonbroer was. Die man was in een bittere echtscheidingstrijd verwikkeld met de zuster van Sarah Palin."
De vrt :
De vrt doet het beter dan DS en vermeldt eveneens het derde punt van het rapport, namelijk dat Palin "niet de wet heeft overtreden", alhoewel dit veel minder ver gaat dan "acted within her rights as governor" zoals de BBC beschrijft.
"De Wetgevende Raad van Alaska heeft in een 263 pagina's tellend rapport en na 6 uur beraadslagen achter gesloten deuren beslist dat Palin schuldig is aan het misbruiken van de ethische rechtsregels van de staat. 

De conclusie van het rapport is wel dat Palin de wet niet heeft overtreden.

Palin is het onderwerp van een officieel parlementair onderzoek, "Troopergate". Het onderzoek werd opgestart nog voor ze door John McCain werd gekozen als running mate.

In "Troopergate" wordt Palin ervan verdacht op 11 juli de politiechef van Alaska te hebben ontslagen omdat die had geweigerd een politieagent te ontslaan.

Die agent was haar ex-schoonbroer. De man was in een bittere echtscheidingsstrijd verwikkeld met de zus van Sarah Palin."
Het artikel van DS is gebaseerd op Associated Press, maar DS vergeet wel ondermeer te vermelden dat volgens Associated Press:
"Wooten had been in hot water before Palin became governor over allegations that he illegally shot a moose, drank beer in a patrol car and used a Taser on his stepson. The Palins said they feared for their family's safety after Wooten made threats against them"
Met andere woorden, in een normaal land, waar politiepersoneel kan ontslagen worden voor wangedrag, zou Wooten kunnen ontslagen zijn zonder in een vechtscheiding verwikkeld te zijn met een famlielid van Palin.
Geen enkel van deze nuances is te vinden in het artikel van DS.
Geen wonder, met zulk een constante selectieve rapportages door de media zoals DS dat 80% van Europeanen hoopt dat Obama de verkiezing wint.
Wie gelooft die mensen nog?

Geen opmerkingen: