woensdag 29 oktober 2008

MADAME BLANCHE OP DOORTOCHT IN HLN

MADAME BLANCHE OP DOORTOCHT IN HLN



a
Om de vergankelijkheid van het gazettenpapier en bovenal van de inhoud er van ietwat tegen te gaan, heb ik onderstaand artikel uit HLN van vandaag onder deze blog-vorm bewaard. Zodat we minstens tot na de verkiezingsuitslag in de USA zeker zijn van niet te hebben misverstaan, voorbij is. Want alsdan achterhaald door de werkelijkheid. Nog altijd in de veronderstelling, dat de nieuwe President, Obama of McCain, uiteindelijk niet door de Amerikanen, maar door de Europeanen, en dan nog wel op voorhand, verkozen zal zijn. Door de linkse believers, tegen in de zwijgende meerderheid van realisten.

Als de Heilige Obama van de USA een tweede Europa zou maken, kan hij evengoed de gaspedaal nog wat dieper indrukken, en er een tweede belgiƫ van maken. Immers, ons werd altijd voorgehouden, dat Europa een weerspiegeling moet worden van dit multiculturele samenlevingsverband dat tot voorbeeld van de ganse wereld moet dienen, tot en met LTRM I en diens non-regering inbegrepen.

We zijn benieuwd hoe lang de Heilige Obama op zijn voetstuk zal blijven staan, mocht hij al verkozen worden. De linkse kerk zou wel eens vlug kunnen roepen: ‘Weg met Hem. Wij willen Barabas’







Als de Democraat Barack Obama volgende week de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten wint, dan zou Amerika een 'europeanisatie' te wachten staan: het steeds Europeser worden van de Amerikaanse politiek en samenleving. HLN.BE kijkt even vooruit naar wat dat concreet betekent.

Obama's regering brengt straks protectionisme, hogere belastingen en een veel grotere rol van de overheid in de inkomens en daarmee de levens van de burgers. Een aantal zaken is al praktisch zeker over het beleid van de regering-Obama:

* Een substantieel deel van de Amerikaanse troepen in Irak wordt, ongeacht de omstandigheden, snel teruggehaald.

* Geen vrijhandelsakkoorden meer, maar protectionisme wordt de nationale handelspolitiek.

* Ondernemingen en de mensen uit de middenklasse en de groep van hogere inkomens gaan meer belasting betalen om 'de welstand te spreiden' zoals Obama dat ziet.

* De federale overheid gaat veel meer geld uitgeven voor onderwijs, gezondheidszorg, energiewinning en milieubescherming.

* Obama's plannen gaan zeker 300 miljard dollar per jaar kosten. Hij heeft een stijging van de overheidsuitgaven van 10 procent voorgesteld, aanzienlijk meer dan de 6,4 procent onder zijn voorganger Bush.

* De overheid gaat zich ook met steeds meer zaken in de economie bemoeien zoals bijvoorbeeld met de structuren van ondernemingen en de wijze van energiewinning en -verbruik.

* De macht van de vakbonden zal aanzienlijk toenemen door nieuwe regulering.

Een eerste voorwaarde is dat een komende Democratische regering sterk genoeg moet staan om haar politieke plannen uit te voeren. Ook het Congres moet dus Democratisch blijven na deze verkiezingen. Volgens de polls zit dat wel goed: bijvoorbeeld in de Senaat, waar ze hun huidige meerderheid van 51 van de honderd zetels lijken uit te breiden tot minstens 57 zetels. (mvl)
28/10/08 08u38

Geen opmerkingen: