maandag 20 oktober 2008

MARIE ROSE EN DE BURGEMEESTER

MARIE ROSE EN DE BURGEMEESTER
Danoewel, Minisiter BOS, om ‘onze’ LTRM & C- met de ABNAmro een lesje te hebben geleerd, alhoewel, spijtig genoeg op kosten van (meestal) de Vlaamse belastingbetaler, maar met veel ahoe-geroep voor Uw PvdA en Uw bemoeienissen om een jonge (talentvolle) import-Marokkaan als Burgemeester van Rotterdam te doen benoemen.
Nog vóór het stof is gaan liggen over de benoeming (door de Koningin!) van de PvdA-burgemeester van de grootste havenstad van Europa, Rotterdam, zet ons aller Marie Rose Morel een duidelijk standpunt op haar webstek. Dat siert haar, deze wel zeer zelfstandige gedachte. Het is maar de vraag of de meerderheid van ons aller Algemeen Vlaams Belang (1) dat allemaal wel zo goed begrijpt.
Enerzijds vind ik in de visie van MR Morel wel het gematigd standpunt van de partij in. Iets dat de tegenstrevers maar moeilijk kunnen appreciëren, omdat zij altijd de klemtoon leggen op het (zo gezegd) extreem rechtse ‘racisme’ bij ons. Wat zekerlijk niet kan (dat extremisme), al ware het maar omdat er, ‘tussen droom en daad, wetten in de weg staan, en praktische bezwaren’. Anderzijds voel ik in het artikel een ondertoon van: ‘zie je wel dat wij nog niet zo slecht zijn’ – dus – ‘je kunt gerust voor ons, voor mij stemmen’. Wat ik haar wel gun, met de ondertoon in mijn (flauw) applaus, van : ‘Mijn beste Marie Rose Morel, U klopt er toch wel een beetje mijlenver naast’…
Juridisch-technisch zit haar redenering, voor zover we blijkbaar voor eeuwig en een dag de huidige import van nieuwe medelanders moeten gedogen, perfect. Zelfs al moesten alle Rif-bewoners dezelfde evolutie als deze ‘superman’ doormaken, op dezelfde korte termijn, dan nog is er iets dat niet klopt in de algemeen menselijke verhoudingen. Omdat in het land van een volk een voorman van het volk een voorman uit datzelfde volk moet zijn, en geen vreemde. Immers, hoe kan een leider, met aangeleerde kwaliteiten, die hij zonder die leerschool niet zou hebben, een nog altijd overwegend Nederlandse bevolking tot voorbeeld dienen? Zelfs een aap kan dan Burgemeester, Koning en Eerste Moinister worden. De eerste burger van de stad? De meest gelijke onder de gelijken? Dat zou toch de wezenheid in een volksdemocratie dienen te zijn?
Met deze gedachte in het achterhoofd, kunnen we zeggen: vriend Aboutaleb en Allah-adept (maar dat heb ik nog nergens gelezen: is betrokkene ‘gelovig moslim’?): wij Rotterdammers afstammend van Nederlandse voorouders, wij zijn tolerant van aard en wij gehoorzamen rücksichtlos onze Overheden die U aangesteld hebben als Eerste Burger, in de hoop dat U met Uw persoonlijke kwaliteiten, Uw wild om zich heenslaande stamgenoten (die in aantal bezig zijn met ons te overtreffen), in de Nederlandse pas kunt doen lopen. Ijdele hoop trouwens, want de sharia zal vroeg of laat de dingen wel regelen, zoals de aloude moslimtraditie dat wil.
Kijk, Marie Rose Morel, ‘to be continued’, waarmee U besluit, houdt in, maar dat moogt U niet zeggen: submission, onderwerping, in ’t Arabisch Islam. Het doel op korte termijn is: het kwaad (de wilde immigratie en dito criminaliteit met misbruiken allerhande) met het kwaad (leider uit datzelfde midden afkomstig, soort bekeerling, collaborateur en in moslim-ogen een overloper, een afvallige) bestrijden. Kan en zal succes hebben, op korte termijn Maar op lange termijn?
Op lange termijn mogen we zeggen, dat er weer een ander spreekwoord in aantocht is: ‘woorden wekken, maar voorbeelden trekken’. Straks is het merendeel van onze steden onder gezag, leiding en toezicht van Islam-onderhorigen. Eerst nog onder de naam van Burgemeesters, straks onder de naam van Ayatollahs….Want dat is eigen aan de Islam: gebied veroveren. Vreedzaam, om te beginnen. Later zien we wel…Zo lang er petro-dollars zijn, zitten ze goed…Lees er maar de 1600-jarige geschiedenis, sinds de Profeet Mohammed maar op na…
Het uitgezonden signaal van het afgestane en toegekende gezag is in wezen fundamenteel verkeerd. Omwille van de lieve vrede, laten we, voorlopig in Nederland, straks ook bij ons, zoals in Engeland, Frankrijk en Duitsland, maar toegeven en ‘een van hen’ aan ons hoofd plaatsen…Dat is l’ Invitation à la Valse’ zoals beschreven in de Danse Macabre van Saint Saëns. Nederland, de Nederlanden, worden bestuurd door Nederlanders, niet door gasten die er zich zijn komen nestelen. Net zoals Marokko niet kan (mag) bestuurd worden door Nederlanders, of door Fransen of Spanjaarden, zoals in vroeger tijden. Wat God gescheiden heeft, zal de mens niet samenvoegen, om het met een parafrase uit de huwelijksceremonie te zeggen.
Maar ja, de ‘Zeventien Provinciën’, de ooit glorievolle naam der fiere Nederlanden, zijn, en dat zullen ze blijven tot het einde der tijden, als we niet opletten, verworden tot…de Zeventiende Provincie van het land Marokko….
Na de storm in de financiële wereld, moet het nu dringend de tijd worden, waarin onze ‘wereldleiders’ de wilde volksverhuizingen niet alleen aan banden leggen, maar zelfs, zo menselijk mogelijk, beginnen terug te schroeven.
In deze hoop wil ik leven en sterven.
(1) In de aanloop naar de volgende verkiezingen, heeft Digitalia het besluit genomen van niet langer te spreken en te schrijven van en over ‘Het Vlaams Belang’, maar over ‘Het Algemeen Vlaams Belang’. De letters AVB zijn zelfs kruiskops-gewijze te gebruiken…..

Aboutaleb (19 oktober)
Nederland heeft zijn eerste allochtone burgemeester.
Ahemd Aboutaleb (47), PvdA politicus en momenteel schepen in Amsterdam solliciteerde voor de "job" van burgemeester in Rotterdam met het gekende gevolg. (Blijkbaar moet je in Nederland niet echt "stadsbewoner" zijn om burgemeester te worden ...)

Aboutaleb blijkt de "model-migrant" te zijn. Op zijn 15de arriveerde hij in Nederland vanuit het Marokkaanse Rif-gebergte. Hij leerde perfect Nederlands, studeerde af als ingenieur en ging aan de slag als radiojournalist en persvoorlichter. Sinds 2004 is hij dus schepen in Amsterdam. Als we de berichtgeving mogen geloven, is hij "een doener", "een doorduwer", een voorstander van "zero tolerance" en de man die ooit naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh de allochtone gemeenschap voor de keuze stelde "aanpassen of terugkeren". Hij zou ook gepleit hebben om het leefloon van vrouwen in een burka af te nemen vermits je "in een burka uiteraard geen werk vindt".

Als dit allemaal klopt, krijg hij van mij in elk geval het voordeel van de twijfel !

Misschien is dit inderdaad de witte raaf die de immense allochtone gemeenschap in Rotterdam kan duidelijk maken dat aanpassen de enige manier is om van allochtoon, autochtoon te worden. Wat me wel stoort, is het feit dat hij de dubbele nationaliteit "Nederlander/Marokkaan" behoudt. Al moet ik hierbij vermelden dat sommige kranten schreven dat Ahmed zijn dubbele nationaliteit wil opgeven, maar dat dit niet kan omdat de Marokkaanse wet dit zou verbieden. Maar dit lijkt me toch wel bizar...
In landen zoals de VS en Israel kan je nooit een politiek mandaat bekleden als je over een dubbele nationaliteit beschikt. En eigenlijk is dat de logica zelve.

Ik ben in elk geval benieuwd of Aboutaleb de hooggespannen verwachtingen zal waarmaken ...To be continued.

Geen opmerkingen: