donderdag 2 oktober 2008

MET DE GROETEN VAN VOORPOST

MET DE GROETEN VAN VOORPOST
…wordt hieronder verslag uitgebracht van het Sex & Coburgbezoek aan Geraardsbergen van vandaag. Hopelijk hebben Sire et son Femme (zijn vrouw) genoten van het optreden van de Gewapende Arm der Wet, toen deze de Vlaamse ‘anarchisten’ afmatrakeerden. Ze zullen eens te meer gedacht hebben : ‘de tijd verslindt de steden, geen tronen blijven staan’...want den Beire kent dat vooizeke.
Wedden dat Meneer & Madame, voor hun eigen gemoedsrust, er beter aan hadden gedaan rustig thuis te blijven bij de warme kachel?
Voorpost in actie - Verslag actie tegen bezoek Belgisch vorstenpaar aan Geraardsbergen
De persmededeling zoals ik die deze namiddag omtrent de Voorpost-actie van vandaag verspreidde:

Persmededeling Voorpost 2 oktober 2008 - Voorpost betoogde tegen officieel bezoek Belgisch vorstenpaar aan Geraardsbergen

Zoals eerder aangekondigd voerde de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost vandaag actie tegen het bezoek van het Belgische vorstenpaar aan de Oost-Vlaamse stad Geraardsbergen.

Voorpost wou met deze actie zoals gewoonlijk op geweldloze wijze een stem ten voordele van de Vlaamse onafhankelijkheid laten horen en slaagde daar ook vandaag weer in, ondanks het feit dat deze “blijde intrede”, zoals dat al een paar decennia het geval is, tijdens de week doorging omwille van het feit dat in de weekeinden de Vlaams-nationalistische mobilisatie ertegen te groot is.

Een dertigtal militanten trok dan ook naar Geraardsbergen in een poging individueel tot binnen het gezichtsveld en gehoorsafstand van het Belgisch vorstenpaar te komen en daar een affiche “Vlaanderen Republiek” of “België barst” op te steken en deze eisen roepend te steunen.

Zoals óók al gewoonlijk waren de ordediensten massaal opgetrommeld en werden zo ongeveer de helft van de militanten opgepakt nog voor ze zelfs maar actie konden voeren. Vrijheid van meningsuiting wordt in dit land niet hoog in het vaandel gedragen en nog het allerminst als de Belgische koning in de buurt is.

De manifestanten die wél de kans kregen hun stem te laten horen, werden uitermate brutaal behandeld door de politie en kregen ondanks hun geweldloosheid af te rekenen met buitengewoon gewelddadige politiemensen. Een van onze militanten - alle anderen zijn inmiddels overigens vrijgelaten – kreeg zelfs in de politiecombi, terwijl hij geboeid was, een vuistslag in het gezicht vanwege een politieman.

Laat echter duidelijk zijn dat ook politiebrutaliteit onze Vlaams-nationalistische stem niet het zwijgen zal opleggen. Voorpost zal ook in de toekomst aanwezig zijn, al dan niet aangekondigd, waar het Belgisch koningspaar gaat of staat. Wij blijven vreedzaam, maar weerbaar.

Voor een onafhankelijke republiek Vlaanderen ! België barst !

Geen opmerkingen: