vrijdag 24 oktober 2008

OVER DE OOGKLEPPEN VAN EL VEE BEE

OVER DE OOGKLEPPEN VAN EL VEE BEE
Moest ik in een jury zetelen (in mijn eigen denkwereld ben ik inderdaad het enige jurylid) die moet oordelen over twee monumenten, ik zou niet kunnen kiezen wie de beste is, uit schrik dat ik de andere daardoor als minder goed markeer. Niet dat die twee Heren (met Hoofdletter!) die ik bedoel het woord voeren, de een als echo van de ander. Integendeel. Ze bewonen elk een totaal andere wereld.
Marc Grammeens heeft het nadeel alleen gedrukt te verschijnen (geijkt per 14 dagen) en geld te kosten. Hij is de Seionor-Senior, en klinkt als een Tibetaanse trompet.
Luc Van Balberghe verschijnt op http://www.vrijvanzegel.net/blog2/ en verschijnt zo onregelmatig als… ‘Een kat op een heet zinken dak’. Hij is de ‘Senior-Junior, en klinkt als de tweeling Tibetaanse trompet, in éénklank met de eerste.
*********************
Marc Grammes schrijft niet over Vlaanderen, hij is Vlaanderen. Althans, hij schrijft als het geweten van Vlaanderen. Hij houdt Vlaanderen een spiegel voor. Een milde spiegel waarin, geënt op de dingen rond ons, klaar de toekomst weerspiegeld staat. Hij toont de weg door het moeras aan de hand van vaste stapstenen. Zegezeker draagt hij de vlag, alleen, zonder vrees noch naar de mond praterij..
El Vee Bee ? Doet hetzelfde. Maar anders. Met af en toe de klank van een Alpenhoorn daar tussen.

Nu is El Vee Bee op 22 Oktober bevallen van een vitrioolstukje met de titel


Bewaar nog even die oogkleppen, a.u.b

Vanzelfsprekend geen commentaar. En verder verklap ik ook niets. U kunt derhalve best bij hemzelf gaan zien. In onderstaand uittreksel, waar het door mij onderlijnd + vet gedeelte de vinger op de wonde legt en waar nooit iemand over spreekt, krijgt U alleen een tipje van de sluier opgelicht. Vanzelfsprekend hebben wij het over de alles omvattende allochtone invasie, de aanvoer van nieuwe kansarmen/werklozen, terwijl het bestaand leger van niet-werkende werkonwilligen gestaag aangroeit….en de uittocht naar lageloonlanden aldoor stijgt. Onder het goedkeurend oog van de kleursyndicaten…..die bij elke werkloze méér, steeds Kassa! Kassa! Kassa! horen rinkelen.
Een tijdje geleden schreef ik, daartoe getipt door een paar linkse rakkers, over Philips III van Spanje, die begin de jaren 1600 schepen vorderde van over de toen bekende wereld, om de Spaanse Nederlanden – om zogezegd godsdienstige redenen - te zuiveren van de Moren, de Saracenen en andere Noord Afrikaanse ongewenste inwijkelingen. Eenmaal de huidige financiële crisis en de daarop volgende grondige recessie uitgeraasd en dus voltooid verleden tijd zullen zijn, zullen nu een paar roeibootjes volstaan. Want dan zal het rijke Westen misschien verworden zijn tot een nieuwe Sahara. En Sahara’s zijn geen ‘storten die meeuwen aantrekken’, zoals ‘Lewie van Leuven’ wel eens placht te zeggen.


Zonder enige aanleiding worden op straat mensen in elkaar geslagen, politieagenten omver gereden, busreizigers vermoord, buschauffeurs gemolesteerd.

Neen, niet door ‘de’ Marokkanen, dat zul je mij nooit horen zeggen. Wel door een grote groep tuig-van-de-richel tussen 10 en 18 jaar, dat niet zo toevallig hoofdzakelijk van Marokkaanse afkomst is en dat door de rest van die gemeenschap niet in het minst terecht wordt gewezen, waardoor die zich dus medeschuldig maakt.

Wie zich vandaag nog politicus noemt, staat erbij en kijkt ernaar. In zover ze het niet stiekem aanmoedigen of er minstens de mogelijkheden voor open laten. Hoe dan ook, eveneens medeschuldig zijn.

Geen opmerkingen: