vrijdag 3 oktober 2008

RIJSEL:SCHILD OF VRIEND

RIJSEL: SCHILD OF VRIEND
Mijn ‘vrienden’ van het Anti Fascistisch Front (AFF) hebben vandaag eens te meer een dubbelzinnig bericht geplaatst op hun blog. Ze schreven, met de bedoeling om antipathie te werven voor dat tweede (?) Vlaams Huis in Rijsel, met sympathie over een op gang zijnd protest door een verzameld links front, waarschijnlijk allemaal inwoners van een Zonder Haat Straat… Enfin, als U, net als ik, dagelijks een pint vers bloed wilt drinken, ga dan regelmatig eens kijken op http://aff.skynetblogs.be/ . Altijd prijs. En U vindt er keurige nieuwtjes, altijd gekruid met dezelfde goeie linkse saus, die elders niet, of onvoldoende, aan bod zijn gekomen. Het AFF is, zoals Angeltjes deze morgen schreven, gaan snuisteren achter elke gordijn om vrijende koppeltjes te bespioneren, of in elk donker hoekje, om verborgen geheimen te ontdekken. Kortom, zij zijn hun gewicht in goud waard. Ook al omdat ze de linkse ziel zo onschuldig mooi bloot geven.
Door de manier waarop ze hun boodschap brengen, lijkt het meer op het omgekeerde: weg met alle soorten links gespuis en bruut geweld tegen eigentijdse Vlaamse jeugd die opkomt voor eigenheid en cultuur. Maar lees mee. Ga gerust eens kijken op hun site, want regelmatig vindt U daar boodschappen uit de school van Jup Goebbels, al-dan-niet voorzien van valse bodems.
Wat wilt ge! Een eigen boodschap hebben linkie-winkies niet. Ze moeten het hebben van randverschijnselen, halve waarheden en hele leugens uit hun omgeving; en zijn dus uit gewoonte (en liefst met geweld) radicaal tegen alles wat niet met het eigen groot gelijk overeenstemt….
Psst. Ik moet nu toch eens actief op zoek gaan voor wat die twee Vlaamse Huizen in Rijsel precies voor staan. U hoort nog van mij….

BETOGING IN LILLE: 'LAAT EXTREEMRECHTS ZICH NIET VESTIGEN IN ONZE WIJKEN'. NOG EEN AANGEBRANDE CANTUS
Morgen wordt in Rijsel betoogd tegen de opening van een nieuw ‘Maison du peuple flamand’ . Niet dat de organisatoren van die betoging problemen hebben met Vlamingen, wel omdat het de dekmantel is waaronder extreemrechts in de grootste stad van Noord-Frankrijk zich een plaats wil verwerven. De betrokken groepen beweren niet extreemrechts te zijn, maar hun vriendenkring leert anders.
In februari werd in Lambersart, vlakbij Lille, al ‘Het Vlaams Huis’ geopend. Het is de thuisbasis van groepen als Jeunesses Identitaires en Terre Celtique. De eerste is een extreemrechts groepje dat bijvoorbeeld elke winter varkenssoep wil uitdelen, kwestie de armen te helpen maar niet de moslims onder hen. Terre Celtique is een vereniging gesticht door een voormalige huurling, ex-lid van de ordedienst van het Front National (FN). In het ‘Vlaams Huis’ ontkennen ze extreemrechts te zijn, en integendeel jongeren die verloren lopen in de extreemrechtse skinheadbeweging een beter thuis te bieden.
Een argument waar de betogers van morgen weinig geloof aan hechten, en van hetzelfde gehalte is als de argumentatie van Claude Hermant, de voormalige huurling die Terre Celtique stichtte, dat hij geen racist zou zijn. Hij argumenteert toch gehuwd te zijn met iemand uit de Franse overzeese gebieden, en was naar eigen zeggen weliswaar lid van de FN-ordedienst maar daarom nog geen FN-lid.
Nu willen de ‘identitairen’ in de Fives-buurt, in het oosten van Lille zelf, een buurt met een hoge werkloosheidsgraad bij de plaatselijke bevolking, een tweede ‘Vlaams Huis’ openen.
Het plaatselijk ‘Comité de vigilance antifasciste de Lille’, bestaande uit antifascisten, antiracistische organisaties, de Liga voor Mensenrechten, studenten en anderen, wil met een manifestatie morgennamiddag duidelijk maken dat extreemrechts met haar ‘Vlaams Huis’ en ‘identitaire’ organisaties niet moet profiteren van de ontgoocheling van de Fransen in het regeringsbeleid om haar ideeën ingang te laten vinden in de arbeidersbuurten van Lille. Het dreigt een complexe situatie te worden want de ‘identitairen’ hebben opgeroepen om mee te betogen. Zij zeggen immers voor de eigen identiteit maar vierkant tegen racisme te zijn. Ze hebben nog niet begrepen, of doen alsof, dat de betoging morgennamiddag meer bepaald tegen henzelf is gericht.

Geen opmerkingen: