dinsdag 21 oktober 2008

RODDEL (?) UIT DE KONINGSSTRAAT

RODDEL (?) UIT DE KONINGSSTRAAT
Eenmaal te gast, zelfs symbolisch, aan rijk gevulde tafelen, geraakt men daar maar moeilijk meer weg. Dat wil niet zeggen dat Digitalia voortaan regelmatig reclame zal maken voor de Gazet van Janssens, en zeker niet voor de Humo. Integendeel: ik verkondig al jàààren, dat Humo gewoon destructief is. Al noemt men dat tegenwoordig ethisch progressief, zoals de media vandaag schreef, dat Vlaanderen geworden is. Voor deze begripsverwarring mogen zij branden in de hel! Het doet mij denken aan de arme ‘vuile’ en ‘stinkende’ Joden (en ander ‘gespuis’) die na een helse treinrit in beestenwagens – 10 paarden of 50 mensen – door vriendelijke gemoedelijke kampbewakers naar de douchekamer werden begeleid, waarvan wij, en ook zij, maar dan was het voor hen te laat, weten dat het helemaal géén douchekamer was, maar een geluiddichte vergassingskameer. Als men eenmaal zo ver is, dat de inhoud van bepaalde begrippen kunnen veranderen, dan is men niet meer ver weg van Nacht und Nebel.
Men was namelijk in het toenmalig Deutschland über Alles vergeten, dat het Joodse volk zo goed als de meeste Nobel-prijzen ter wereld heeft gewonnen, de fijnste kunstwerken ter wereld heeft voortgebracht, en sedert de Messias 2000 jaar geleden, het meest heeft moeten lijden. Dat het Joodse volk in veel gevallen behoorde tot de beste der Duitse landgenoten werd gemakshalve ook verloochend. Duitsland stond niet alleen in zijn Jodenhaat. Verre van. Gans de Westerse wereld was vol van die haat en afkeer.MaarNat.-Socialistisch Duitsland heeft het Joodse Volk wel het meest doen lijden, en is er dan ook het meest voor gestraft. Maar ik dwaal weer af. Die sakkerse Humo toch!
Lees daarom (over de roddel in Humo) nog eens mee over mijn schouder, bij dezelfde blogger als daar straks, namelijk LVB.net op
http://lvb.net/?query=didisheim&amount=0&blogid=1

die er leukweg voor uitkomt nog via zijn pen, in de Humo, ons aller Mattil tot liefdadigheid te hebben geïnspireerd, zodat hij terecht denkt te mogen besluiten, dat deze nobele dame fan is van zowel (Pol Pot) Tom Lanoye als van zwanzer Herman Vuilbaard Brusselmans. Wat, volgens mij, veel uitlegt over haar niveau.
En zo komen we bij de tot op het bot bloot liggende kroon der Coburgers….Waaruit ik slechts kan concluderen, dat ze zich blijkbaar goed in hun vel voelen, en zinnens zijn nog voor een tijdje te blijven…..

Vlamingen! Gedenk de Slag der Gulden Sporen, zoals Albert Premier het smeekte; bij het uitbreken van WO I – de Walen moesten het doen met wat minder: met maar 700 Franchimontezen – een ‘Let op Uw Saeck’ de Koninklijke Poppenkast wil nog een eeuwigheid mee….nog een eeuwigheid mee….

Albert wil niet dat Filip koning wordt


[Prins] Filip kent hetzelfde probleem als zijn grootvader Leopold III: hij denkt dat hij gelijk heeft en dat hij alles mag. Hij heeft niet de verstandelijke capaciteiten om te begrijpen wat een koningshuis in deze tijd betekent. (...) Filip wil terugkeren naar een koningschap waarbij de mensen opkijken naar en gezag hebben voor de troon. Wat Filip moet beseffen is dat Boudewijn dat respect verdiend had. (...)

Aan Astrid gaat een ongelofelijk goede koningin voorbij. Albert is diezelfde mening toegedaan. Dat heeft hij glashelder gemaakt toen hij het kernkabinet van de eerste regering-Verhofstadt heeft bijeengeroepen, en letterlijk heeft gevraagd of er een mogelijkheid bestond om Astrid tot regentes aan te duiden totdat Elisabeth meerderjarig is. Dat bleek helaas niet mogelijk. Astrid had het koningshuis dichter bij de mensen kunnen brengen. Net als Albert een heel volkse koning is, was zij een heel volkse koningin geworden. (...)

Toen Boudewijn stierf zat Filip tevergeefs te wachten op een telefoontje van Dehaene, een telefoontje dat nooit gekomen is. Daar is nooit over gesproken tussen Albert en Filip. Geen woordje uitleg heeft Filip gekregen, ook niet nadat Albert de plaats van zijn broer al had ingenomen. Albert weet al heel lang hoe ze in de Wetstraat over zijn zoon denken, en hij is het daarmee eens. Het gaat zelfs zo ver dat hij toegeeft voorstander te zijn van de symbolische functie van het koningschap omdat hij weet dat het de enige manier is waarop de monarchie Filip kan overleven. (...)

Een Koninklijke familie is per definitie een disfunctionele familie. Bij onze dynastie weegt het strakke protocol zwaar door, daarbovenop komt dat extreme geloof dat sommigen van hen nog meer wereldvreemd maakt. Dus gemakkelijk is die taak niet. Boudewijn is er ook niet in geslaagd. Hij en Fabiola hebben openlijk partij gekozen tijdens de huwelijksproblemen van Albert en Paola, ook al was het Albert die een verhouding en een buitenechtelijk kind had. De toenmalige kabinetschef van Albert, Michel Didisheim, ging mee op de verschillende handelsreizen. Hij organiseerde en dekte Alberts amoureuze dubbelleven al die tijd toe. Hij regelde het 'in de natuur verdwijnen' van Albert, zoals het destijds werd genoemd. Paola was daarvan op de hoogte. Iemand die heel dicht bij het hof staat, vertelde me dat hij gezien heeft hoe Paola letterlijk op haar knieën is gevallen voor Boudewijn om te vragen om Michel Didisheim te verwijderen uit Alberts entourage. Boudewijn is daar niet op ingegaan om de eenvoudige reden dat Didisheim zijn halfbroer is, een zoon van Leopold III. (...)

Kabinetschef Jacques van Ypersele zit daar al sinds 1983, in hoeverre is die man zelf nog mee met de realiteit? Van Ypersele vertrekt alleszins wanneer Filip koning wordt. De raadgeefster van Mathilde, Machteld Fostier, is wel capabel. Dat merk je aan de prinses, ze durft wel eens een stoute uitspraak doen en ze is goed op de hoogte. Ik heb enkele jaren geleden een interview voor Humo gedaan met een jonge aidspatiënt. Een week later bracht Mathilde een bezoek aan die jongen. Ze leest dus Humo, net als de kranten, en de literatuur waar iedereen het over heeft. Zelfs al staat het vol seks. Mathilde leest Tom Lanoye, en ze zal ook wel eens een Brusselmans hebben gelezen. (...)

Mario Danneels, geïnterviewd door Evita Bonné in Gazet van Antwerpen, 16 augustus 2008, naar aanleiding van zijn kinderboek "De koning in zijn blootje".

zondag 17 augustus 2008 @ 11:44

Geen opmerkingen: