zondag 26 oktober 2008

ROME, DE MORGEN en C4-formulieren

ROME, DE MORGEN & C4-formulieren

Waarschijnlijk omdat er in het weekeinde onvoldoende mankracht aanwezig is, of in ieder geval omdat er onvoldoende toezicht, is onderstaand artikel als ‘slip of the tung’ om 16u29 (en door mij gevonden om 17u29) verschenen in de De Morgen Onlaain. Als maandag morgen de Heren Hoofdredacteuren in hun oneindige wijsheid, de schade zullen vaststellen, volgen er waarschijnlijk een paar naakte ontlagen.

Moest dat ‘belga’-bericht dan echt zo nodig verspreid worden, over die betogingen van de linkse aanhang in Rome? Het was al-bij-al ten eerste geen ‘successo’ (zie de povere opkomst, zogezegd ‘tienduizendenden’, volgens de linkie-winkie telkunst), en secondo was dat nu echt nodig om te vermelden dat het zaakje opgezet was door de sossen-burgemeester die de laatste verkiezingen spectaculair verloren had….De tactiek van Het Huis is toch het slechte nieuws te verzwijgen? Tenzij de waarheid met een elegante zwaai omgedraaid, lees ‘geduid’ kan worden….. om als opstapje te dienen voor de Rode Broeders van de TV….

Obama is zijn voorsprong kwijt, de oplage daalt iedere dag opnieuw, om niet te zeggen, dat ze gelijke tred houdt met het dalend aantal partijleden, en als er een staking voor de ‘koopkracht’ wordt uitgeroepen, wilt het land niet eens ‘plat’ vallen. Ergo; Beaulieu breekt de stakingen via rechtsmacht…..en lapt dwangsommen van maar liefst € 1.000 per door de stakingspiketten gehinderde werkwillige…..Waar gaan ze naartoe, waar gaan ze naartoe! ?

Maar kijk, ik las daar net ook bij Bruno Valkeniers, dat de modale Vlaming slim genoeg is, om zich een eigen oordeel te kunnen vormen. Derhalve laat ik iedereen voor zichzelf oordelen over het gewraakte artikel, niet na toch eerst aangedrongen te hebben om vooral de laatste alinea grondig na te lezen. Stom hé, van die penneridders!

Inderdaad, een gazet op de maat van de voorzitster van deze partij…



Tienduizenden betogers tegen Berlusconi


Tienduizenden mensen zijn in Rome opgedaagd voor een massabetoging tegen premier Silvio Berlusconi. Tot de manifestatie was opgeroepen door Walter Veltroni, ex-burgemeester van de Eeuwige Stad en leider van de grootste oppositiepartij PD (Democratische Partij). De Partito Democratico is een amalgaam van oud-communisten en progressieve katholieken. Voor de kernleus van de betoging werd leentjebuur gespeeld bij het andersglobalisme: Un'altra Italia e possibile (Een Ander Italië is Mogelijk).

Machtsmisbruik
Het rechtse kabinet van 'Il Cavaliere' wordt door de demonstranten behoorlijk wat aangewreven. Dat gaat van ophitsen tot vreemdelingenhaat en machtsmisbruik over de dalende koopkracht tot bezuinigingen op belangrijke sociale posten als onderwijs en gezondheidszorg.

Enorm populair
Paradoxaal genoeg blijkt de populariteit van Berlusconi, ondanks de ongunstige economische situatie en de weinig democratische bestuursvorm van zijn kabinet, niet te dalen - integendeel zelfs. Sommigen menen dat de PD zich tot de massabetoging genoopt zag om een eind te maken aan haar eigen dalende cijfers in de opiniepeilingen. (belga/svm)
25/10/08 16u29

Geen opmerkingen: