zondag 19 oktober 2008

SPAANSE BURGEROORLOG II

SPAANSE BURGEROORLOG II
Een paar dagen geleden schreef ik hoe, open en bloot en onbeschaamd, weer eens de geschiedenis herschreven wordt in Spanje. Eerst werd ze geschreven en 70 jaar lang wereldkundig gemaakt door ‘Franco en zijn bende’, de overwinnaars van de Burgeroorlog ‘39/’45. Nu is de historische herbewerking aan de gang, door de toenmalige verliezers, die heden ten dage leven alsof zij de overwinnaars waren/geworden zijn.
Wee de overwonnenen, dat weet men al sinds de Oudheid.
Aldus worden ‘rechtvaardige oorlogen, na verloop van tijd, ‘onrechtvaardige oorlogen’, en dus verandert de Waarheid van kamp? Dat kan/kon allemaal, want de gewone burger moest het doen met de versie van de Waarheid van het moment, afhankelijk van de beschikbare officiële bronnen. Die waren dan gewoon de echo van des Konings of des Keizers wensen, of de wensen van de heersende klasse. Nu is er Internet, zolang er vrijheid van spreken bestaat, en wordt de ‘echte’ Waarheid snel achterhaald.

Een bedreigende politieke wervelwind op komst in Oostenrijk? Alles wat zich ‘Democratisch’ noemt, dreigt te worden weggevaagd? De ‘flamboyante persoonlijkheid’ , die de Leider is, rijdt zich toch wel te pletter zeker! Snelheid: in nacht en nevel, op een bochtige bergweg: het dubbele van de toegelaten 70 Km. Twee dagen later: de lijkschouwing (?!) wijst uit 1,8 pro mi!lle...Betrokkene wordt dus ‘post mortem’ vernedert tot in zijn ziel. Onderzoeksjournalisten, of ‘onderzoekbloggers’? komen ondertussen tot totaal andere en onweerlegbare vraagtekens en vaststellingen…Lees : http://agriffon.blogspot.com/ van 17 oktober 2008…Van de doden niets dan goed? Ja, voor de voetbalvedette Sterckelé treurt de ganse sportwereld. Vragen over snelheid, intoxicatie? Niet relevant. Kwam op het nachtelijk uur nochtans ook van ‘een feestje’, voerde niet een 2PKaatje, maar een felle Porche – en zijn vrienden hadden hem gesmeekt ter plaatse te blijven overnachten, waarschijnlijk niet zonder reden. Maar over de doden niets dan goed! Tenzij het een ‘rechts zwijn’ is….Dr. Goebbels zou het niet beter hebben gekund…
Terug naar het artikel hieronder. Het is verwonderlijk hoe de linkie-winkies en de zelf verklaarde kwaliteitskranten deze kluif over Generalissimo Franco nog niet hebben ontdekt. Net zoals het mij verwondert dat de Nederlandse Wereldkrant, die dit wel en dan nog tamelijk objectief beschrijft, de Pinochet van het Vaderland Argentinië van Maxima bij de Spaanse onderzoeksrechter betrekt. Wat zou de waarheid zijn? Of is de lieve Maxima zoveel beter van afkomst dan de zoon van Dr Mengele, de Engel des Doods uit het Nationaal Socialistische vernietigingskamp Auschwitz?
Waarheid? Wat is Waarheid! Zelfs Dante Allighieri wist heet niet en hij zocht er naar tot in de hel, nadat hij vruchteloos zowel op aarde als in de Hemel was geweest. ‘Wie hier binnentreedt, laat varen alle hoop’….






Spaanse rechter Garzón onderzoekt
verdwijningen tijdens Franco-dictatuur

De Spaanse rechter Baltasar Garzón gaat de vele tienduizenden verdwijningen onderzoeken tijdens de Spaanse burgeroorlog, van 1936 tot 1939, en de dictatuur van Franco, die daarop volgde.
Het gaat hier om misdaden tegen de menselijkheid, die niet zijn verjaard, aldus Garzón. De amnestiewet uit 19 77 is volgens hem dus niet van toepassing. De onderzoeksrechter laat negentien massagraven openen. Ook het lichaam van de gefusilleerde dichter Federico García Lorca wordt opgegraven.
Garzón wil verder bekijken of er nog kopstukken in leven zijn van de Falange, de partij van Franco, en of die alsnog berecht kunnen worden. Nabestaanden van de slachtoffers hebben de rechter gevraagd te onderzoeken hoe hun familieleden zijn omgekomen en waar ze zijn begraven.
Baltasar Garzón onderzocht eerder de misdaden van de dictaturen in Argentinië en Chili. Eerder dit jaar vroegen nabestaanden van verdwenen Spanjaarden Garzón om te onderzoeken hoe hun familieleden omkwamen en waar ze begraven zijn.
Particulere initiatieven om dat te onderzoeken hebben de laatste tijd een enorme vlucht genomen

Geen opmerkingen: