woensdag 29 oktober 2008

WAARHEID EN ANDERE ZEVER OVER FOREL (slot)

WAARHEID en ANDERE ZEVER OVER FOREL (slot)
'Link tussen Hitler en forel verzonnen'

Het verhaal dat Adolf Hitlers lievelingskost forel met botersaus was, werd verzonnen door de programmamakers van de VRT. Dat beweert Michaël Freilich van het tijdschrift Joods Actueel in een opiniestuk op de website van het tijdschrift.
Volgens Freilich bevestigt een goede bron binnen de VRT dat de programmamakers geen gerecht konden vinden dat gelinkt kon worden aan Hitler, en hebben ze dan de lokale specialiteit van het Duitse Berchtesgaden gebruikt.

VRT-woordvoerdster Diane Waumans ontkent de aantijging formeel en wenst niet te reageren.

De uitzending van Plat Préféré over Hitler werd maandag door de VRT ingetrokken en zal dus dinsdag niet uitgezonden worden.

Redacteurs van Joods Actueel deden onderzoek en spraken met een Duitse professor die beweert dat Hitler vanaf 1938 een strikte vegetariër was.

Volgens Michael Freilich bestaat er dan ook geen culinaire rechtvaardiging voor het programma. 'De ongevoeligheid die we de programmamakers verweten, is dus des te groter', zegt Freilich.

'De mediabelangstelling maakte blijkbaar deel uit van een pervers plan om de show in de kijker te brengen', gaat hij voort.

Bij de VRT ontkent men de beschuldigingen. 'Dit klopt gewoon niet. Niemand heeft het programma gezien en we hoeven dan ook geen verantwoording meer af te leggen', zegt Diane Waumans.


The Day After….
Zijn inderdaad de gebeurtenissen rond de vegetarische forel van de Führer herleid tot hun ware proporties: de huisspecialiteit van de BRT/HUMO/DM: de hink-stap-sprong redenering, zodat deze luyden insgesammt de Nobelpreis voor de nieuwe culinaire speczialität verdienen: de vegatarische forelle….Waarmee meteen bewezen is dat een vierkante cirkel in een nabije toekomst tot de mogelijkheden van de BRT/HUMO/DM behoort…
Zelfs de min-of-meer aangebrande ‘hoofdredacteur’ (aan zijn ‘pers brevet geraakt door list en bedrog, dixit El Vee Bee) van het Joodse Tijschrift (zie hierboven) is tot de vaststelling gekomen, dat bedoeld personage (wat iedereen weet: noch rookte, noch dronk noch (veel) vrouwen versierde)….een vegetariër was van het zuiverste gehalte. Sedert 1938, zegt hij.. Terwijl alle Hitler-biografen het begin van deze afwijking (want bij hem is het een afwijking, of niet soms?) naar authentieke waarheid leggen, bij de dood van zijn nichtje-minares, de 18-jarige Geli Raubal, die uit liefdesverdriet en vrouwelijke jalousie voor de concurrentie, voor Nonkeltje Wolffie, zelfmoord pleegde. Met het pistool, zoals het past in elk deftig Wagneriaans drama. Dat het Nonkeltje ernstig om doen was, wordt bewezen doordat de kamer van Geli verder onaangeroerd is moeten blijven liggen, zoals ze was op het ogenblik van de zelfmoord. Dat Eva Braun, het boekenverkoopstertje uit München, tezelfdertijd in de running was, doet niets ter zake…

Geen opmerkingen: