woensdag 31 december 2008

BIEUWJAARWENSEN 2009

NIEUWJAARSWENSEN 2009
Omdat Tante POS met al haar kostelijke postzegels bij ons heeft afgedaan, komen deze Nieuwjaarwensen U toe via de Melkweg. Of de Gallacie, , ik zou het niet weten.
Ze komen in ieder geval recht uit ons hart…..
Net zoals onderstaande berichtjes recht uit het echte leven komen…
Eentje om de moed er in te houden inzake de zoveelste onmogelijke regering in Brussel van Vlaamse weekdieren en ruggengraatloze kwallen..Denk aan die kwallen-etende zeeschildpadden in Spanje als U op 7 Juni in het stemhokje staat…..
Eentje om de deugd van bescheidenheid in herinnering te brengen…Zo een buschauffeur zou Premier kunnen worden, maar niet elke Premier is bekwaam om buschauffeur te worden…Denk daaraan telkens U in de bus stapt….
Eente om de christelijke deugd van hoop en volharding te beklemtonen: als men geen bergen kan verzetten, graaf er dan een tunnel onder door…..Denk daaraan als U straks op verlof wilt naar een betaalbaar zonnig buitenland..En dek in het voorbij gaan ook aan het spreekwoord ‘ waar een wil is, is een weg’….

Spaanse schildpadden in actie tegen kwallen
De autoriteiten in de Spaanse regio Andalusië hebben twee zeeschildpadden in de Middellandse Zee uitgezet, die moeten helpen bij het bestrijden van kwallenplagen. Dat meldt de krant El País. De schildpadden zijn van een soort dat graag kwallen en andere ongewervelde dieren eet.
Het is de bedoeling meer schildpadden uit te zetten tegen de overlast van kwallen. e dieren zijn al enkele jaren in opmars aan de costa’s aan de Middellandse Zee


Moeders Mooiste
Een 17-jarige jongen uit Nijmegen heeft bij zijn eindexamen op het gymnasium negen tienen en vijf negens gehaald. Dat heeft Scholengemeenschap Groenewoud bekendgemaakt.
Het is nog niet bekend of Ward Teunissen met deze eindlijst de hoogste score van Nederland heeft.
Ward wil overigens buschauffeur worden. Omdat hij die opleiding pas mag volgen als hij 21 is, gaat hij voorlopig µnatuurkunde studeren

Hoera voor de PORT’ALPINA
In Zwitserland is de Lötschbergtunnel officieel geopend. De bijna 35 kilometer lange spoortunnel, waaraan acht jaar is gewerkt, voert van het Berner Oberland naar het kanton Wallis.
De Lötschbergtunnel is tot de opening van de nieuwe Gotthard-treintunnel in 2016 de langste spoorwegtunnel van Zwitserland en de twee na langste ter wereld.
De Lötschbergtunnel moet vooral nog meer vrachtwagens per spoor gaan vervoeren

Geen opmerkingen: