dinsdag 30 december 2008

CHRYSANTEN VOOR SANDRA

CHRYSANTEN VOOR SANDRA?
In de media schrijven ze maar….Alles wat ze kwijt willen! Echte roddeltantes zijn het. En dan wordt gezegd dat de bloggers de niewswereld verpesten…
Is onderstaand persbericht geplaatst uit puur winstbejag (doen van U spreken, goed of slecht, als men er maar over spreekt – de naambekendheid weet U…) of zit er een addertje onder het gras? Nu is er naast dat Waals mesje (dat al geholpen wordt op ons aller kosten) sprake van nog een Julie uit Overpelt. Voor die is geen ‘noodfonds’ in het leven geroepen. Derhalve is de logica dat de ouders de zaak kunnen bekostigen, of juist niet, dat zij berusten in hun verdriet en dat het arme kind mag sterven wanneer het wil…
Voor ons Prinsesje echter tikt de klok ongenadig verder… Vandaag staan er nog 151 dagen op de teller….In plaats van bloemen voor ons Prinsesje, moeten er straks misschien chrysanten gekocht worden voor op haar zerkje….
Over dat geneesmiddel….zou de vader op zijn webstek gewoon liegen? Om op de kap van zijn stervend kind een fortuin te vergaren? Kijk eerst hieronder wat hij zegt over het geneesmiddel, en lees dan het artikel in de pers, waar naam en toenaam beschreven wordt van dat wondermiddel….
Het medicijn dat Sandra nodig heeft is Europees geregistreerd en op de Europese markt verkrijgbaar. In Denemarken wordt het zelfs al een jaar door de overheid volledig terugbetaald.

En nu de pers….

Metazym, het medicijn tegen de dodelijke stofwisselingsziekte waaraan Sandra uit Temse (foto) en Julie uit Overpelt lijden, is niet te koop. Dat zegt Filip Labeeuw, directeur bij het farmaceutisch bedrijf dat het middel ontwikkelt.
Zelfs als William Massart uit Temse 1 miljoen euro bij elkaar krijgt, dan nog zal hij het geneesmiddel voor zijn doodzieke dochter niet kunnen kopen.
“Het middel zit nog in de ontwikkelingsfase. We mogen het dus niet verkopen want het is nog niet goedgekeurd. Ik heb dat al tegen meneer Massart gezegd,” vertelt Filip Labeeuw, directeur van de Belgische tak van het farmabedrijf Shire HGT.
Vader Massart houdt echter vol dat hij over een offerte beschikt voor het medicijn. De kostprijs is meer dan één miljoen euro. Labeeuw: “Wij weten niet goed waar die offerte vandaan komt, we hopen maar dat het niet om een vervalsing gaat.”
De firma gaat in de eerste maanden van 2009 wel bekijken of patiëntjes die de medicatie dringend nodig hebben, ze toch al niet eerder kunnen krijgen.
Volgens experts zal dat evenwel niet baten. Zowel bij Sandra als bij Julie
********
Wie liegt, Pontius of Pilatus? Fabrikant Labeeuw of Vader Massat uit Temse…Welk spel wordt hier gespeeld, met als publiektrekker een aflopende tikker als zwaard van Damocles boven het hoofd van een onschuldig kind….
Eindigt deze zaak voor de rechtbank? Voor een Assisenhof? Oplichting of moord op een onschuldig kind?
Wij wensen de ouders veel sterkte toe en hopen het beste voor hun Prinsesje.

Geen opmerkingen: