donderdag 4 december 2008

GEENSTIJL, MAAR KLASSE

GEENSTIJL, MAAR KLASSE
Waarde Vrienden van Boven de Moerdijk!
Met opzet heb ik een paar dagen gewacht met mijn reactie, zodat het stof ietwat kon gaan liggen.
Hoe jullie ‘onze vriend’ Crembo aanpakken, verdient niet alleen applaus, maar ook navolging. Er lopen hier te lande inderdaad nog een paar Heilige Koeien rond. Alleen al in Vlaanderen zelf., zonder te spreken van Brussel of Wallonië, want dat is het Buitenland. Er is dus nogal wat werk aan de winkel. We zijn nog geen beetje blij dat U ‘de Pelgen’ eindelijk hebt ontdekt. Wij van onze kant, kenden U gelukkig al veel langer. In het kader voor wat jullie Willem I in 1830 ooit ons Volk heeft aangedaan, bezien veel Vlamingen elke toenadering ook een beetje met argusogen. Jullie zijn er toch niet op uit om ons opnieuw te annexeren? Voor mij, en voor nog een groot deel van mijn landgenoten, hebben wij daar niets op tegen. Integendeel. Laten wij dan afspreken, om ons nooit geen ‘Pelgen’ meer te noemen, want wij zijn Vlamingen. Als U ‘Pelgen’ wilt spreken, of door hen wilt gelezen worden, dan dient U Fransoos te schrijven en te spreken. Moest dat tussen ons kunnen afgesproken worden, dan zijn wij al een heel stukje dichter bij huis. Een Vlaming aanzien voor ‘Pelg’ is een belediging, die in principe alleen met bloed kan uitgewist worden, maar dat wist U niet. Het is U dus vergeven.
Er is echter één zaak die wij van meetaf aan moeten rechtzetten. In het Zuiden overheerst niet de angst, zoals jullie verkeerdelijk de indruk kregen. Jullie zijn op jullie eentje een heel leger, dat geven wij graag toe. Maar hier staan honderden ‘gelijkgezinden’, elk voor zich, één per één, dagelijks op de bres om, weliswaar met minder allure, te wapen te lopen. Ga gewoon eventjes piepen bij http://blog.seniorennet.be/angeltjes/ en bij nog andere collega’s van seniorennet. Jullie vinden ze allemaal netjes bijeen op http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2 , om nog maar te zwijgen van http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/ en van http://www.vrijvanzegel.net/blog2/ Laat jullie zich niet vergissen: wij zijn inderdaad al geruimde tijd geleden tot de jaren van verstand gekomen, wel senioren maar verre van seniel!
Ziezo, dat is dan afgesproken.
Om te beginnen, als blijk van onze sympathie, alvast deze informatie: de Nederlandstalige media bij ons rapporteren over jullie. Met lange tanden. Een beetje zoals ze een kennis in huis moeten halen waarvan ze op voorhand weten dat hij hen zal vloeren. Jullie zullen er dus geen echte vrienden aan hebben. Integendeel. Judas Iskariot is hun patroonheilige.
Wij, daarentegen, de Vrijsprekers op het Internet, juichen jullie toe uit volle borst! Mogen jullie de vonk zijn, die het vuur in de pan doen slaan. Met in die pan, de sissende schorpioenen van hoererende en potverterende politici, die al 179 jaar hun eigen volk verkopen. Eenmaal zo ver, reiken wij jullie de hand voor de ‘Wiedergutmachung’, onderweg naar de Republiek der Vrije Herenigde Nederlanden.

Geen opmerkingen: