vrijdag 12 december 2008

HET NIEUWS. ANDERS GEZEGD

HET NIEUWS. ANDERS GEZEGD

Ieder weekeinde bekom ik van het Secretariaat van het Vlaams Belang een E-Mail met een korte inhoud van wat deze week politiek relevant is geweest. Het is de ongezouten waarheid, waarvan ik dikwijls lees: Ach Ja! ’t Komt van het Vlaams Belang! Daarom zet ik het op het Net, met de vraag: wat zien jullie in deze samenvatting dat grondig verschilt met wat U elders hoort of leest?
Nadenken is gratis, en kan nooit kwaad!

De terreur komt dichtbij
In de loop van deze week pakte de federale politie in een grootscheepse razzia 14 personen op die nauwe banden zouden hebben met de islamitische terreurorganisatie Al Qaida. Een van hen zou op het punt gestaan hebben om een zelfmoordaanslag te plegen. De zaak zou gelinkt zijn aan het terreuralarm dat eind vorig jaar in Brussel werd afgekondigd. Sommigen, zoals Jean-Marie Dedecker, hadden het toen smalend over een eindejaarsshow die werd opgevoerd.

Het Vlaams Belang heeft er steeds voor gewaarschuwd dat de terreurdreiging ernstig moet genomen worden. Zeker na de moordende aanslagen in Madrid en Londen is duidelijk geworden dat de ‘jihad’ zich ondertussen ook in – en tegen – Europa manifesteert. En het is bijzonder naïef te denken dat wat zich elders in Europa reeds afspeelde, ons niet zou kunnen overkomen. Te meer omdat (ook) dit land een aanzienlijke moslimgemeenschap herbergt. Het is natuurlijk niet zo dat die moslims allemaal fundamentalisten zijn, laat staan terroristen. Maar even onloochenbaar is het feit dat in de schoot van de nog steeds groeiende en afgescheiden gemeenschappen het fundamentalisme gedijt. In De Morgen (12.12.2008) formuleert terrorisme-expert Claude Moniquet het als volgt: “In ons land circuleren misschien niet zoveel echte leden van Al Qaida, maar er zijn veel sympathisanten.”
________________________________________
Al Qaida en de vrije meningsuiting
De spilfiguur in het opgerolde Al Qaida-netwerk is een zekere Malika El-Aroud. Deze moslimfundamentaliste riep via het internet op tot de ‘jihad’, waarvoor ze uit Zwitserland werd uitgewezen en vervolgens… in dit land terechtkwam. Ze kwam eerder reeds in de kijker te staan tijdens het proces tegen Nisar Trabelsi, de ex-voetballer die een aanslag wou plegen tegen de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Zij ging toen vrijuit. De rechter verfoeide toen haar fundamentalistische opvattingen, maar stelde dat hij haar daarvoor niet kon veroordelen.
________________________________________
En nog een racismeklacht…
Nochtans worden in dit land wel degelijk meningen vervolgd. ‘Racisme’, weet u wel. Een begrip dat de voorbije jaren dermate werd verruimd dat zowat alles wat de multiculturalisten en politiekcorrecte lobby niet bevalt als dusdanig gecatalogeerd wordt.

Dat mocht gewezen Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke ondertussen nog eens ondervinden. Na de reeds lopende zaak diende een francofone Belg van Kameroenese afkomst – daarin gesteund door een tiental Franstalige ‘antiracistische’ organisaties – een nieuwe klacht in voor een complete absurditeit. Het Brusselse gerecht neemt de zaak kennelijk ernstig, aangezien het de gerechtelijke politie van Brugge reeds meermaals aanmaande om werk te maken van het verhoor van de “leider van de extremistische partij”. In een reactie vraagt Frank Vanhecke zich ondertussen af of het Brusselse gerecht écht geen andere zorgen heeft.

Ook Groen! laat zich ondertussen niet onbetuigd. De partij diende deze week immers een klacht in tegen Filip Dewinter omwille van een pamflet waarin de barbaarse praktijk van het rituele slachten aan de kaak wordt gesteld.
________________________________________
Stop ritueel slachten
Begin deze week werden ter gelegenheid van het islamitische offerfeest opnieuw duizenden schapen op rituele wijze geslacht. Deze slachtingen zijn zondermeer in strijd met onze normen inzake dierenwelzijn, maar voor rituele slachtingen wordt een uitzondering gemaakt. Het Vlaams Belang is van mening dat wetten en regels niet kunnen aangepast worden aan inwijkelingen en eist dan ook een algemeen verbod op rituele slachtingen. Om deze eis kracht bij te zetten, voerde het Vlaams Belang op verschillende plaatsen in Vlaanderen actie.
________________________________________
De Belgische crisis
Momenteel worden in zowat alle landen grote herstelplannen aangekondigd om de wereldwijde economische crisis te lijf te gaan. Maar zoals deze week uit de plannen van de regering-Leterme duidelijk werd, hinkt dit land ook op dat vlak achterop. De torenhoge staatsschuld en het budgettaire wanbeleid dat onder Verhofstadt werd gevoerd, maken immers dat er vandaag voor zo’n politiek geen geld is. Maar er is meer. In tegenstelling tot andere landen is het bestuur in dit land uitgegroeid tot een kluwen van elkaar tegenwerkende structuren en machtsinstellingen, waar niemand nog wijs uit raakt, die enorm geldverslindend is, en bovendien elk coherent beleid onmogelijk maakt. Kortom: indien Vlaanderen zijn welvaart wil verdedigen, zal het België moeten opdoeken.

Geen opmerkingen: