maandag 15 december 2008

PERTURBATIONE en TEMPO CATIVO

PERTURBATIONE en TEMPO CATIVO
Ziedaar een paar woordjes Italiaans, die iedereen zonder woordenboek ook wel zal begrijpen. Vooral als er op de Italiaanse TV, in het morgennieuws, dan nog beelden komen van de Tiber, die in Rome buiten zijn oevers is getreden, over ½ meter sneeuw op de daken der huizen in Turijn, en over metershoge sneeuw in de Abruzzen, waarvan we de hoogste toppen weten uitsteken aan de rand van onze horizon, dan weten we het wel. De Noorderse Koning Winter heeft het land in zijn greep.
En al wringen de linksen nog zoveel tegen om de besparingsplannen van Berlusconi te bekampen, de winter gaat door. Noch een (De) Winter noch een Berlusconi laten zich zo maar doen!
Die tempi cativi en die perturationi nemen we er dan maar gratis bij. Après tout, dat zijn hier zeldzame dingen in vergelijking met ‘thuis’…Maar dat wil wel zeggen, dat ik deze morgen wakker werd door een warme hondenpoot pardaf! boven op mijn deken: onze César, de liefste van de drie ‘puppies’ Duitse Herdershonden (13 maanden oud en volwassen!), zat stilletjes mijn gezicht te bestuderen, zijn natte snuit onbewegelijk op nog geen 10 cm van mijn neus….’t Beest was stilletjes de slaapkamer binnen geslopen, en zat daar nu al geruime tijd, met in zijn trouwe hondenogen de grote verwondering waarom baasje nog altijd niet verroerde…Per slot van rekening was iedereen al lang te been, terwijl – het slechte weer, hé – ik zelfs niet wakker was geworden van de geur van de verse koffie….
En dan lees ik in de regime dagbladen….gewoon niets van enige waarde. Tenzij dat de muntjes van €cent 1,- na een geslaagd experiment (?) uit omloop zullen genomen worden. Werkelijk, een daadkrachtige regeringsbeslissing! Dàt, samen met de palingstreken van Leterme om de Rechter van het Brussels Hof van Beroep op straat te zwieren, is het enige vermeldingswaardige. Buiten een carjacking door een gemaskerde, midden de dag, in Desselgem, gevolgd door een waar gangsterverhaal, waarbij de bandiet op het einde is kunnen ontsnappen…
Dan maar liever eens gaan koekeloeren bij GeenStijl.nl….en bij de immer uit deinende groep van blogvrienden. Bij hen, aan de koffietafel, wordt het gezellig, en de gierende wind, die buiten voor mijn raam de golven van het meer bijna tot manshoogte opzwiept, is beeld voor de weerman van Rai Uno…
Zeer tussen haakjes: ik zou die van ons (BTY & VTM, weermannen M/V/Onz) eens op stage willen halen naar hier. Onderwerp: Hoe breng ik een kort en goed weerbericht, en wat schort er aan ons houterig stuntelig voorkomen?
Maar daarvoor heb ik geen woorden. Ga daarom zelf eens zien op Rai Uno: deze zender zit nog altijd op de kabel. Kijk ’s morgens, om het uur….Het beneemt U nog geen 2 minuten van Uw kostbare tijd…..

Het Nieuwsblad - Streeeknieuws
WAREGEM - Betalen we binnenkort alleen nog afgeronde bedragen en verdwijnt het kleinste kopergeld uit onze portemonnee? Het voorbije half jaar hebben zowat tweehonderd winkels in Waregem dat alvast geprobeerd. Het proefproject eindigt vandaag en lijkt een groot succes.
Gedaan met het gerammel van een kilo waardeloze centjes? Als het van de proefpersonen in Waregem en Wezet (Visé, in de provincie Luik) afhangt, is het einde van de 1- en 2-eurocentjes nabij. Onder impuls van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) en de Franstalige tegenhanger UCM begon zes maanden geleden een proefproject, waarbij handelaars het totale bedrag van uw aankopen steevast afronden tot vijf cent. Daardoor worden de muntjes van één en twee cent overbodig.




Verder kan ik auteurs van het genre ‘Witse’, ‘Aspe’ en Dan Brown misschien wijzen op een nieuw gat in de markt, die zij nog niet ontdekt hebben? De politieke schien-fictio- thriller ‘Only in Belgium’…..
Onderstaand résumeetje uit Le Standaer zou reeds kunnen dienen voor de achterflap van hun eerste boek!


De procureur-generaal bij Cassatie zou op zeer korte termijn (in theorie vandaag al) moeten nagaan of er in de aanloop naar het arrest van vrijdagavond en tijdens de totstandkoming ervan onregelmatigheden zijn gebeurd. Zijn verslag zou kunnen dienen om een voorziening in Cassatie in te leiden, maar ook om raadsheer Paul Blondeel, de voorzitter van de 18de kamer bij het hof van beroep die het arrest uitsprak, te laten wraken. Eén element daarbij is dat in het arrest staat dat het in openbare zitting is voorgelezen, wat niet het geval was. Dat laatste is het gevolg van een conflict dat vrijdag losbarstte tussen het hof van beroep en de overheid. De overheid 'voelde' toen al dat een ongunstig arrest in de maak was en stond klaar met een verzoek om raadsheer Blondeel te laten wraken. Die had intussen zijn arrest echter al gewezen.

Geen opmerkingen: