woensdag 3 december 2008

TOT BOVEN DE KNIE AFZAGEN

TOT BOVEN DE KNIE AFZAGEN….


"Nederlandse shocklog gaat De Crem stalken"
België is in de hoogste staat van paraatheid sinds de aankondiging van GeenStijl om minister van Defensie Pieter de Crem de komende tijd eens hinderlijk te gaan volgen. Ook de media bij onze zuiderburen is het inmiddels duidelijk dat het ons ernst is. Verder hebben we zo'n beetje een dagtaak aan het te woord staan van Vlaamse radiostations. Waarschuwingen krijgen we ook. Of wij wel op de hoogte zijn van zijn bijnaam Crembo bijvoorbeeld. Wat wij proeven is toch vooral angst. Want inplaats meneer zelf tot boven de knieën af te zagen, sturen ze slijmerige mailtjes hen toch vooral op de hoogte te houden van onze vorderingen. Oorzaak voor alle commotie is het ontslag van een Nederlandse studente, nadat zij op haar weblog gewag had gemaakt van het wangedrag van de bewindsman en zijn gevolg in een café in New York. De Crem liet vervolgens de dame in kwestie ontslaan. Want, zo stelde hij, er bestaat ook nog zoiets als ethiek. "We leven in een tijdgeest waarin het iedereen vrij staat naar goeddunken en zonder enige verantwoordelijkheid op blogs te gaan posten. Dit overstijgt zelfs het moddergooien." Welnu, minister De Crem, stuur maar extra troepen naar de grensstreek, want er staat een buitenlandse mogendheid op het punt om uw landje binnen te vallen. Moddergooien is voor mietjes, GeenStijl gaat door tot u op de grond ligt. Of om in defensie-termen te blijven: het is oorlog! Inmiddels hebben we al de nodige saillante details rondom uw persoontje uit uw vaderland mogen ontvangen, maar daarover later meer. Tipje van de sluier? Onze Rutger zit op dit moment vuistdiep in de Roze Balletten. En laat diezelfde Rutger nu met de jaarwisseling net als u eveneens in Afghanistan verblijven. U noemt dat misschien hinderlijk volgen, voor onze Rutger is dat gewoon all in a days work. Wordt vervolgd...
Fleischbaum | 03-12-08 | 09:04


Niet mooi, zegt U?
Wilt U mijn mening, en waarschijnlijk ook deze van misschien wel nog 5.999.999 Vlamingen?
Hang dagdagelijks 24/24 iedere ‘politieker’ en iedere ‘gezagdrager’een ploeg GeeenStijlers als een bloeme,krans rond de nek. Als er niets is, zal er niets ontdekt, en zal er over geen schandalen kunnen geschreven worden. Crembo durft het woord ‘ethiek’ in de mond nemen? Wel, dat hij, en alle zijn spitsbroeders, dan eens beginnen met zich ethisch te gedragen! Dan zouden ‘de mensen’ misschien weer dichter bij de politiek willen staan!
Is dat stalken?
De naamgeving doet er niet toe. Publieke personen hebben er zelf voor gekozen om in de openbaarheid te leven en te werken. Sommigen zouden er zelfs hun ziel voor verkopen, om op die manier in beeld te komen.
Het Nieuws op TV en in ‘de pers’ zou dan eens wat anders zijn dan de afgekookte soep die de media ons nu dagelijks ophoesten! Want: hoe zou de pot de ketel kunnen verwijten dat hij zwart ziet! Het establishment moet zwijgen voor elkaar. Ze hebben elkaar teveel nodig om overeind te blijven.
Is, wat GeenStijl al jaren doet, dan laster en eerroof? Moest dat zo zijn, ze zouden al lang verdwenen zijn, en zouden miljoenen schadevergoeding hebben moeten betalen. Trouwens: hoe zou de waarheid ooit ‘laster’ kunnen zijn?
Eerroof? Die kan toch maar geroofd worden bij wie dat heeft? Moddergooien is voor mietjes. Laat het oorlog worden!
Blogs lijk GeenStijl zijn zo wat het zelfde als ‘la peur du gendarme’….Noem ze gerust voor de gelegenheid ‘shocklog’ en dan heb U een Vliegende Brigade van Engelbewaarders!
Inderdaad, elk nadeel heb se voordeel!

Geen opmerkingen: