dinsdag 23 december 2008

TSJEVENTAAL - STOOMCURSUS

TJEVENTAAL: STOOMCURSUS
Vroeger leerden wij op school (ik toch!) “ Ik wil al van den kerelen zingen, al met hunnen langen baard’….
Nu klinkt dat, in Tjeventaal, lichtjes onderpoederd, damesachtig, temerig en flauw. Het wordt ook niet meer gezongen, want bij de Partijleiding zijn er geen mannen met baarden meer. Als die er al ooit geweest zijn! Ik zie de laatste jaren niets anders dan sloddervossen. Wat ’n klasseverschil in vergelijking met de mannen en vrouwen van de Partij der Onverzoenlijken…..
Die onderteken hun Kerst en Nieuwjaarwensen ‘ Met Vlaamse en Verdraagzame Groeten’. Daarvoor worden ze in een ‘cordon’ opgesloten…Het zou eens moeten besmettelijk zijn….
Ik heb dus de eer om onderstaand ‘stukje’, dat de CVBP mij toestuurde op mijn persoonlijke E-mail, dus onder dekking van het briefgeheim (dat toch geldt zowel voor afzenden als voor ontvanger) hier voor de leeuwen te gooien. Het bericht is wel ondertekend door Madama Thyssen, de venijnige bazin, wat er op wijst dat het belangrijk is. Ik verspreid het onder het plebs, in nederige navolging van de Eerste Burger van het Land (CVBP-Senaatsvoorzitter Herman Van Rompuy, die een Persoonlijke Vertrouwelijke mare van de Hoogste Gerechtelijke Magistraat van het Hof van Cassatie, de seconde nadien, via Decroo Magnon (en anderen), liet voorliezen voor de camera’s. Hier werd geen ‘Kroon ontbloot’ – maar het hele circus! Dat voorlezen moet voor Gerolf Annemans, van de vermaledijde Partij der Onverzoenlijken, een diepe voldoening hebben gegeven….De malversaties van de Witgekalkte Graven te kunnen ten tonele voeren….Dan nog aan de hand van een onwrikbare getuigenis….Hod-de-Vader op de dag des Oordeels!....Alleen ontbraken engelen en bazuingeschal aan de vier hoeken der wereld…..
Ontslag regering is een daad van verantwoordelijkheid, geen schuldbekentenis
Op initiatief van premier Leterme beslist de federale regering vandaag om haar ontslag aan te bieden aan de koning.
Dit ontslag is geen schuldbekentenis. De regering wil echter niet voorbijgaan aan de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. In het belang van de goede werking van de instellingen wil de regering een conflict tussen de machten vermijden. Daarom neemt zij haar verantwoordelijkheid.
Het initiatief ligt nu bij de koning. Nieuwe verkiezingen zijn wat CD&V betreft geen goede optie. De economische situatie laat dit niet toe. Bovendien stellen zich grondwettelijke bezwaren zolang er geen oplossing is voor het probleem van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.
CD&V beklemtoont zijn groot respect voor onze ministers en de manier waarop zij hun verantwoordelijkheid hebben genomen.
Marianne Thyssen
Voorzitter CD&V
Ik heb in mijn loopbaan menig KMO en Middenstanddossier bijgestaan, wie het niet langer meer voor wind ging. Die mensen namen ook hun verantwoordelijkheid . Zij droegen de financiële consequenties, desnoods tot hun laatste spaarcent . Dergelijke dingen zijn niet om te zetten in Tjeventaal. Verantwoordelijkheid nemen heet daar ontslag nemen….
Mijn Grootmoe had voor zoiets een weinig stichtelijke vergelijking. Ze leefde dan ook in andere tijden, waar ‘Arm Vlaanderen’ nog dagelijkse kost was. Van zo’n mensen zei ze (en het was nochtans een lief oud dametje…) Ze scheiden lijk n’en hond van z’n str..t…..
En nu komt mijn jaargenoot, de half-seniel driedubbel gedraaide bruidegom, de ouaarde ouielfriede, met borstel en vuilblik, om die str..t op te kuisen….Enfin, om dit minstens te proberen….Maar is het trouwens niet zo, dat hoe méér men roert in zo’n geval, hoe meer het stinkt?
Ten tweede. Hun maanzieke ex-collegaatjes’s, verblind door het eigen Grote Gelijk, doen er nog een schepje boven op! Zij feliciteren de strafrechtelijke crimineel, die als Tjeef zich boven de Wet geplaatst achtte, de CVBP –Minister van Justitie voor zijn integriteit als politicus! Dat is geen Tjeventaal meer, dat is plat opportunisme (voor in de toekomst) en tegelijk misplaatste kameraadschap voor een oud-kameraad, die zich ontpopt heeft tot een Piske-bendeleider. Dat voor wat betreft het verleden….
Vindt U in onderstaande boodschap hunnerzijds iets dat wijst in de richting van een (zelfs geen stap-voor-stap) Onafhankelijkheid van Vlaanderen? De slaafse onderdanigheid aan hun ‘Masters Voice’ druipt er zo van af!
N-VA-voorzitter Bart De Wever wil eerst en vooral hulde brengen aan Jo Vandeurzen. Jo Vandeurzen was niet alleen als bekwaam vakminister één van de weinige lichtpunten in de regering Leterme, hij is ook een integer politicus die zijn eer en zijn partij hoger inschat dan zijn persoonlijke carrière.
Het feit dat Vandeurzen deze regering en in het bijzonder de premier met zijn ontslag heeft moeten dwingen om eindelijk verantwoordelijkheid op te nemen, maakt van deze dag een gitzwarte dag voor de politiek. Yves Leterme, Didier Reynders en alle partijen van de meerderheid dragen voor dit alles een verpletterende verantwoordelijkheid.
Er moet nu zo snel als mogelijk een regering op de been worden gebracht die:
1. over een meerderheid beschikt in Vlaanderen
2. de zaak Fortis tot een goed einde brengt
3. institutioneel en financieel eindelijk orde op zaken stelt in dit land teneinde de economische crisis krachtig aan te pakken

Geen opmerkingen: