woensdag 31 december 2008

VERVOTTE, PARTNER IN CRIME

VERVOTTE, PARTNER IN CRIME….
Neen, lieve vrienden van Angeltjes. Ik geloof nooit dat U Uw woorden over ‘het meisje Vervotte’ ernstig meent. Zeker! ’t Kind schrijft geschiedenis en haar geste straalt een beetje af op de twee in de woestijn gestuurde schelmen, het due Geitenboer-Piske Van Deurzen. Inderdaad, je zou de 3 tafeldansers op die manier alle drie om in hun eigen terminologie te blijven, de Communie geven, zonder biechten of berechten, ….
Hoe ik daarbij kom? Heel eenvoudig omdat een Tjeef, laat het een van de beteren zijn, gewoon niet in staat is om rechtlijnig te handelen, lijk zij beweert. Om Tjeef te zijn, moet men anders in elkaar steken. Moet men gladjanus zijn. Moet men in staat zijn zijn gevoeg in de kerk te doen, om het vervolgens geloofwaardig op de Heiligen te kunnen steken! Moest deze dame, die inderdaad kwaliteiten heeft (anders was ze niet zo vlug opgeklommen in ACW-kringen) uit een ander milieu komen, dat ik maar niet zal noemen zeker, dàn pas maakte ze kans op bewondering. Maar dat soort mensen bedrijft politiek in een gesloten schutkring….
Vervotte is niet meer dan een steen in een kikkerpoel.
Nu is het al heel-zijn-leven platvloerse Tjevenpolitiek, om de vermoorde onschuld van de twee gebuisde criminelen te omfloersen….We leven immers volop ,in de pre-electorale sfeer! Wat een daad van moed en zelfopoffering, denkt men – en achter onze rug worden de kaarten helemaal anders geschud. Uit haar ontslag blijkt al zonneklaar dat die Parlementaire Onderzoekscommissie op voorhand al zo goed als bedisseld is. Leterme, witter-dan-wit, wordt Minister van Buitenlandse Zaken, en Kareltje gaat naar de Europese Comissie…Hoor Thyssen: niemand is schuldig tot de schuld bewezen is, maar ZIJ, ZIJ ZIJN ONSCHULDIG, omdat ze onschuldig moeten zijn!
De verdwaasde sukkelaar die betrapt wordt in een grootwarenhuis op het stelen van een paar kruimels, om in leven te blijven, wordt geschandaliseerd en er achter gedraaid. Wie als Eerste Burgers van het Land de eigen wetten met de voeten treedt: is die dan meer waard? Misschien in Zimbabwe, of in Congo, en ja, als ik het zo zie, ook in dit Apenland….
Neen! Als het meisje Vervotte pretendeert consequent te willen zijn, dan moest ze nooit in een regering met haar ‘partners in crime’ gestapt zijn, die alle, maar dan ook alle kiesbeloften verloochend hebben. Moest ze dààr, en dàn geprotesteerd hebben, om met evenveel bombarie er van onder te trekken, dàn pas had ze een begin van respect verdiend. Nu is het pure demagogie.
En ja, de media zullen er weer vol van zijn….
Al op gelet dat ondertussen stilzwijgend het potverteren verder zal gaan? Dat we, doekje per doekje, weer in de doeken zullen gedraaid worden?
Reynders! Mangain! Die zullen herbeginnen met een nieuw ‘wiete blaat’ met bovenaan nog altijd de interregionale solidariteit…Let op mijn woorden!

Psst. Om in de stijl der dingen te blijven, zou het waar zijn dat zij, Ingetje, samen met den Iev en met Piske, een triootje vormen? Zijn er nog geen hartstochtelijke miefdes-mails beschikbaar daarover? Is de ‘Nack’-reporter al gemobiliseerd? Dag Allemaal?

Geen opmerkingen: