woensdag 14 januari 2009

AMERIKA'S TEERLING IS GEWORPEN

AMERIKA’S TEERLING IS GEWORPEN
Twee conclusies die wel te lande niet op handgeklap zullen onthaald worden.
Een. Alle ‘democraten’ ter wereld zijn in hetzelfde bedje ziek. De Obma-kabdidaat voor het Ministerie van Fianciën is een …belastingsontduiker, maar de vriendjes beweren nu dat hij nooit iets ‘expres’ gedaan heeft….
Waar hebben we dat nog gehoord?
Een andere kandidaat (Minister van Handel) was al gebuisd, wegens corruptie. Ook een bekend liedje bij ons…..
Twee. Er wordt door de linksen de zo aanbeden Hillary-lief geen voetbreed toegegeven inzake Israël en Hamas. .
Clinton sluit onderhandelingen uit totdat de extremisten geweld afzweren, Israël erkennen en zich aan eerdere overeenkomsten houden.
*********************
Obama's minister van Financiën blijkt belastingontduiker
woensdag 14 januari 2009 08:49
Er bestaan grote twijfels over de aanstelling van Timothy Geithner, die door de aankomende president van Amerika, Barack Obama, is voorgedragen als minister van Financiën. Geithner blijkt een belastingontduiker te zijn.
Bankdirecteur Geithner (L) betaalde zijn belastingen pas na een aanmaning
'Niet praten met Hamas'
Obama’s beoogde minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, heeft dinsdag haar visie op Amerika’s buitenlandse beleid uiteengezet voor de Senaatscommissie, die haar voordracht moet goedkeuren.

Dat geldt niet voor de terroristen van Hamas. Clinton sluit onderhandelingen uit totdat de extremisten geweld afzweren, Israël erkennen en zich aan eerdere overeenkomsten houden.
Geithner (47) – die directeur is van de Federal Reserve Bank of New York – nam het jarenlang niet zo nauw met het betalen van zijn belastingen.
Aanmaning
Tussen 2001 en 2004, toen hij bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werkte, bouwde hij een belastingschuld van 34.000 dollar op. Na een aanmaning van de Amerikaanse fiscus lag het bedrag wat hij uiteindelijk terugbetaalde op 48.268 dollar.
Behalve het ontduiken van belasting blijkt de beoogde minister ook nog een illegale huishoudster in dienst te hebben gehad. Een vergelijkbare fout was voor oud-president Bill Clinton reden om twee kandidaten voor hoge posten in zijn regering terug te trekken. Zij bleken een illegale oppas te hebben.
Geen opzet
Geithner is nog in afwachting van zijn goedkeuring door de commissie voor Financiën in de Senaat. De Democraten hebben na overleg met de bankdirecteur hun steun uitgesproken en geloven dat hij beide fouten niet met opzet heeft gemaakt.
Het is niet de eerste keer dat een kandidaat voor de regering van Obama in opspraak raakt. Eerder zag gouverneur van New Mexico, Bill Richardson, zich genoodzaakt zich terug te trekken als potentiële minister van Handel omdat hij zaken zou hebben gedaan met een bedrijf in Californië dat ook zijn campagne had ondersteund.
Door Luc van Kemenade
Bron Elsevier

Geen opmerkingen: