maandag 26 januari 2009

AUSWHITZ AMESTERDAM

AUSWITZ/AMSTERDAM (Slot)
Ze waren er! De moslims op de Joodse Auschwitz-herdenking. Ze waren er met ‘verschillende’ mensen. Niet overweldigend dus. Twee mensen zijn ook al meer dan één, en dus ‘verschillende’….
Dat luiaardwoordje, zegt dat niet genoeg? Kijk, weer typisch voor een bepaalde soort mensen! Ze hebben verslag uitgebracht, en het kan er alle kanten mee uit….Ze hebben niet gelogen, maar ook niet de waarheid gezegd….Slechts een zijdelings woordje over waarom het eigenlijk gaat (hun verhoopt succes), en lang en veel uitgebreid vertellen over de kleine ‘à côté’s…….Het is o zo verfoeilijk doorzichtig…..Ze waren er wel met 2.000…..
Tweeduizend mensen bij Auschwitz-herdenking
(Novum) - Ongeveer tweeduizend mensen hebben zondag de Auschwitz-herdenking in Amsterdam bijgewoond. De herdenking is rustig en waardig verlopen. Niemand hoefde te worden aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie.
Premier Jan Peter Balkenende (CDA) had vrijdag al de hoop uitgesproken dat het rustig zou blijven. De herdenking in het Wertheimpark in Amsterdam was dit jaar beladen door de oorlog in de Gazastrook. Joodse organisaties vreesden verstoring van de bijeenkomst door moslims die boos zijn op Israël.
Verschillende organisaties van Marokkanen riepen van tevoren Marokkaanse Nederlanders op naar de Auschwitz-herdenking te komen. Het Landelijk Beraad Marokkanen hoopte dat de moslimgemeenschap in Nederland stil zou staan 'bij de ervaringen van de Holocaust als ultiem resultaat van uitgesloten worden'.
Het LBM hoopte dat veel moslims zouden meedoen aan de herdenking. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat inderdaad verschillende mensen uit de moslimgemeenschap aanwezig waren.
Onder de noemer 'Nooit meer Auschwitz' vond vanaf 10.00 uur een stille tocht vanaf het stadhuis in Amsterdam plaats, waarna de herdenking bij het monument plaatsvond. Tijdens de herdenking hield burgemeester van Amsterdam Job Cohen een toespraak, waarin hij aangaf dat elke oorlog gruwelijk is. Ook herinnerde hij zijn toehoorders aan wat in Auschwitz gebeurde. Zo vertelde hij dat vanuit Nederland alleen al 67 treinen volgepakt met mensen vertrokken. Van de zestigduizend mensen keerden slechts vijfhonderd terug.
Met de jaarlijkse bijeenkomst wordt de bevrijding van het vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog Auschwitz herdacht. Op 27 januari 1945 werden de overlevenden van het Duitse vernietigingskamp door de Russen bevrijd.

Haatprediker preekt weer in Rotterdam ondanks verzet
zondag 25 januari 2009 10:16
De islamitische haatprediker Khalid Yasin geeft vandaag weer een preek in Rotterdam. Vanmiddag zal de omstreden prediker uit Amerika een speech houden in de Rotterdamse Dar Al-Hijra moskee.
Khalid Yasin geeft ook vandaag weer een speech
Preek
Na ongeveer 3 minuten begint Yasin over Wilders

De PVV wilde dat burgemeester Ahmed Aboutaleb Yasin zou verbieden de preek te geven, maar dat is niet gelukt.
PvdA, CDA en PVV lieten op voorhand al weten bezorgd te zijn over de komst van de haatprediker naar Nederland.
Een woordvoerder van Aboutaleb liet weten geen reden te zien om de preek van de sjeik op voorhand te verbieden.
Geselen
De PVV eiste gisteren opheldering over de speech die de omstreden sjeik vrijdag hield op de Islamitische Universiteit Rotterdam.
Volgens de partij heeft Yasin gezegd dat Wilders met een geseling gestraft moet worden voor zijn 'stelselmatige beledigingen' van moslims en de islam.
Tik
De organisatie die de haatprediker naar Nederland heeft gehaald, Ontdek Islam, zegt dat de opmerking van Yasin verkeerd uit het Engels is vertaald, en dat hij eigenlijk zei dat Wilders 'op de vingers getikt' moet worden.
Op het filmpje dat van zijn speech in Rotterdam is gemaakt, zegt Yasin dat Wilders een 'slap on the wrist' verdiend en dat hij blij is dat Wilders wordt vervolgd. Er is geen filmpje te vinden, waarop zijn hele speech staat.
Door Maartje Willems

Geen opmerkingen: