zondag 11 januari 2009

CHARME OFFENSIEF DES DOODS

CHARME OFFENSIEF DES DOODS
Voortgaande op De Krantenkoppen volhardt de media in de boosheid. Niet de kleine dief wordt bekritiseerd, wel de huisvader die zich ‘met buitensporig geweld’ verzet….Wat een nietige vergelijking van mijnentwege voor het drama in Gaza.
Laten we mekaar geen Liesbeth noemen: wie is er nu vòòr de oorlog en al dat (uiteindelijk nodeloos) bloedvergieten? Maar nergens vindt men één woord over de eis dat de tergende tinsende agressie van de Palestijnen tegen Israël daarvoor eerst moet stoppen. Israël heeft jarenlang de vernederende beschieting met raketten en mortieren van uit Gaza getolereerd, tot eenmaal de maat vol was. Al die tijd vielen er in Israël meer doden dan in Gaza door het tegengeweld.
Een onmenselijke oorlog? Bruut geweld? Dat moet toch ingecalculeerd zijn door de Palestijnen? Door wie of wat zijn die trouwens gefinancierd? Koken kost geld! Hallo? Leeft er ergens een ‘onderzoeksjournalist’ met haar op zijn tanden?
Waarom zwijgt de media over de uitgeworpen strooibriefjes over Gaza, vòòr het begon, waarin aan de burgers gevraagd werd zich te verwijderen van militaire doelen? Wat Hamas waarschijnlijk op verkeerde gedachten heeft gebracht…Over deze strooibriefjes heb ik alleen iets gevonden bij ’t Pallieterke…Gisteren op Het Nieuws wist de Vrankx van Joodse pamfletten waarin ‘nieuwe acties’ werden aangekondigd. Hij deed dat af als psychologische oorlogsvoering – geen haar op zijn hoofd dat er aan dacht daarbij te vermelden, dat Hamas koppig en tegen alle logica in alle vredesbesprekingen weigert, en zijn kinderachtige (!) beschietingen verder zet! De wrede werkelijkheid is nochtans dat het geweld gaat toenemen, en daar de eerste oorlogswet toch nog altijd de verrassing is….kon hieruit besloten worden dat Israël de mensenrechten niet uit het oog verliest…..
De Muzelmannen, met hun spreekwoordelijke wreedheid, zelfs tegen eigen mensen, willen tegen elke prijs slagen in hun wereldwijd opzet! Het onnatuurlijk verzet tegen Israël groeit in de hele Westerse Wereld. (Obama kan misschien zorgen voor ‘chan,ge’?) De wereld is onrustig. Overal zijn er betogingen, waar de media de aandacht trekt door middel van kinderen…met schrijnende foto’s…Geënsceneerd en in beeld gebracht als een openluchtspel…Zelfs benden Turken huilen mee in het bos. Wat meer is: voor de eerste keer vernemen wij iets over de vrouwen van de moslim-leiders…bedoeld (door wie?) als zand in de ogen van de Westerse moeders…Vrouwen van uit de Islamhoofdsteden! Alleen voor de gelegenheid.
En de linksen slagen er weer in, de Zwarte Piet door te schuiven naar de verkeerden…Immers, wie nu de waarheid dient, is een vuile ‘zionist’ die er op uit is die arme Palestijnen te laten bloeden. Terwijl ondertussen de Islam zijn stille veroveringstocht van het Wersten gewoon bestendigt…door er goodwill tegenover te verwerven….
Schuldig verzuim! Meisjes en jongens van de pers. Jullie zijn net zo schuldig (alle verhoudingen in acht genomen) als de Geallieerden die op de hoogte waren van de uitroeiing der Joden en de ‘Endlösung’ bij de Nazi’s, en uit berekening nalieten tussenbeide te komen…De rekening aan het Duitse volk werd pas gepresenteerd na het uitbreken van de vrede. ‘Top of the Bill’ daarvan was het begrip Holocaust, voor altijd als een Kaïnsmerk gekleefd op het hoofd van de verliezende partij….
Als de Uno voor één keer goed werk wil leveren, dat er dan een bataljon para-commando’s gestuurd worde naar Gaza, om Hamas hun speelgoed af te nemen. Kort en krachtdadig, zodat de Arabische wereld inbindt. Geweld is inderdaad de enige taal die zij begrijpen!

Betogingen in verscheidene Europese steden
Duizenden mensen hebben zaterdag in Londen, Parijs, Berlijn, Amsterdam en andere Europese steden tegen het Israëlische offensief in de Gazastrook betoogd. De 'first ladies' van acht moslimlanden protesteerden zaterdag op een bijeenkomst in Istanboel tegen het offensief, waarbij aan Palestijnse kant zeker al 800 doden vielen.
In Londen schatte de politie het aantal betogers zaterdagmiddag op 12.000, maar volgens de organisatoren stroomden meer dan 100.000 mensen samen in Hyde Park voor een optocht naar de Israëlische ambassade. 'Ik hoop dat we in twee dingen slagen: enerzijds de regering duidelijk maken dat veel mensen zich betrokken voelen en anderzijds aan Israël zeggen dat de rest van de wereld weet wat er gebeurt', zei zanger Brian Eno op BBC.

In Parijs waren verscheidene duizenden manifestanten op het appel en werden slogans geroepen als 'Israël moordenaar' en 'stop het bloedbad'. Er waren ongeveer 3.800 politieagenten op de been om incidenten te voorkomen. In Frankrijk waren ruim tachtig betogingen in verschillende steden gepland.

In Duisburg, in het westen van Duitsland, demonstreerden zowat 10.000 mensen, vooral van Turkse afkomst. Ook was een andere betoging in Berlijn gepland.

Ongeveer 120 jongeren hebben zaterdagmiddag in Amsterdam actie gevoerd voor de Palestijnen. Toen de betogers over de Dam liepen, lieten ze tientallen ballonnen op in de kleuren van de Palestijnse vlag met daarop teksten als 'Peace' en 'Solidair Met Gaza'. Ze droegen spandoeken met daarop 'Anne Frank zou zich omdraaien in haar graf'. Nederland geeft 3 miljoen euro hulp aan de bevolking van de Gazastrook. Daarvan gaat 2 miljoen naar de VN-hulporganisatie Unrwa en een miljoen naar de Rode Halve Maan, de tegenhanger van het Rode Kruis in moslimlanden.

Koningin Rania van Jordanië, Asma al-Assad, de echtgenote van het Syrische staatshoofd, Wafa Sleimane, de echtgenote van de Libanese president en andere 'first ladies' van moslimlanden stelden ter gelegenheid van een bijeenkomst in Istanboel het Israëlische offensief in de Gazastrook aan de kaak.

Zondag zijn betogingen in Brussel en Madrid gepland.
**********
De organisatoren…Wie zou dat nu kunnen zijn? Waarschijnlijk wereldwijd soortgenoten van de woelmakers van AEL? Die betogen met wapens in de hand…althans die enkelen die in Antwerpen werden aangehouden….

Geen opmerkingen: