maandag 12 januari 2009

CHRISTELIJKE POOLSE versus MOSLIM INVASIE

CHRSTELIJKE POOLSE versus MOSLIM INVASIE
Met enige ‘zin voor ‘administratieve vereenvoudiging’ zou men kunnen stellen dat, als men maar lang genoeg wacht, de natuur zichzelf regulariseert en zuivert….
Maar aangezien dit toch ietwat te cynisch klinkt, ben ik geneigd mijn zin te hernemen. Wij sùaken aldus het genoegen, de Moslim)invasie te zien ingeperkt te worden, door in hoofdzaal zeer katholieke Polen, die, Godberthet in onze dagen, nog kerkelijk zijn ook. H. Stanislas, sta ons bij. Gij die het communistisch gevaar hebt helpen bedwingen, de voorganger van de nu dreigende mosllim-dictatuur, steek de koppen bij mekaar met de Ierse monnik, de H. Saint Patrick (450 na X), om samen met hem (de man heeft ervaring! hij bracht al eens het christendom naar ons) een tegenvloed op gang te brengen die onze beschaving moet redden.
Elsevier bracht de boodschap veel prozaïscher…en meer van onze tijd….
*****************
Poolse gastarbeiders bestormen Nederland
maandag 12 januari 2009 09:44
De lage koersen en hoge werkloosheid in Engeland en IJsland zorgen ervoor dat veel Poolse arbeiders naar Nederland komen. De Polen zoeken het land waar ze het meest van hun loon overhouden.
Poolse werknemers uit Engeland en IJsland komen massaal naar Nederland
Dat meldt het Financieel Dagblad maandag.
Nu het Britse pond en de kroon sterk in waarde zijn gedaald, kiezen veel Poolse werknemers voor Nederland vanwege de relatief stabiele euro.
Minder gunstig
De Britse pond was een jaar geleden nog 50 procent meer waard dan de euro, maar is nu nagenoeg even kostbaar. Ook is de wisselkoers van Poolse zloty’s naar het pond minder gunstig geworden, waardoor de Polen nu minder geld overhouden in Engeland.
Ook de IJslandse kroon is zwaar gedevalueerd. Na een flinke daling was hij op een gegeven moment helemaal niet meer inwisselbaar bij Poolse banken. Een deel van de Poolse arbeiders keerde om die reden terug naar hun eigen land.
Tijdelijke krachten
Nederland is momenteel interessant voor de Polen omdat Nederlandse werkgevers in verband met de economische crisis alleen tijdelijke krachten willen inhuren. Polen bieden dan de uitkomst: ze zijn voor korte duur inzetbaar en relatief goedkoop.
Inmiddels is 90 procent van alle werknemers uit Midden- en Oost-Europa van Poolse afkomst. Opvallend detail is dat de meerderheid van alle langdurig gevestigde Polen in deze drie landen vrouw is, namelijk 64 procent.
Door Irene van Wijhe
Reacties
Ik begrijp goed dat deze mensen ook zin hebben in welvaart,luxe en 3 vakanties per jaar, grotere auto, groter huis, want in P
Theo Cuypers op maandag 12 januari 2009
Inderdaad Kompleet gestoord zijn we in dit land. Nu de Polen. Straks Roemenen en Bulgaren. Zij weten beter de weg dan Nederlanders
Schoenmaker-Kers op maandag 12 januari 2009
Hoe meer Polen in Nederland hoe beter. Heel veel polen in Amsterdam en vooral buiten de ring en ten westen van Amsterdam. Een
loupe op maandag 12 januari 2009
Poolse werknemers kunnen dan wel goedkoop zijn voor de werkgevers, maar de Nederlandse gemeenschap moet bijdokken als er geen
Linssen op maandag 12 januari 2009
Wanneer we dat islam schorem er uit konden werken was er voldoende plek voor de Polen.Maar dat zal wel een droom blijven.Dat
Tukker op maandag
***********
Psst. Niet iedereen zal opgezet zijn met die Roomse waterdragers. Akkoord! Let dus niet teveel op. Let meer op de herwaardering van het begrip arbeid, waar wij, Noorderlingen, in tegenstelling tot Zuiderlingen, zo dol op zijn.

Geen opmerkingen: