zondag 18 januari 2009

CVP IN PLOPSALAND

CD & V IN PLOPSALAND
Dames en Heren! Komt binnen! Komt binnen! De vertoning gaat beginnen!
Dat is in ieder geval de hoofdtoon van het CVBP-nieuwjaarsreceptie van zaterdag 17 januari 2009, ergens te velde in Antwerpen.
In Antwerpen, in het hol van de Vlaamse Leeuw!... Ze moeten maar durven! Inderdaad was de voorgaande partijkoppen-bijeenstekeing in …De Panne, beter gezegd in Adinkerke, in Plopsaland, bij Kabouter Lui en anderen…. De CVBP heeft een abonnement op kinderspeelpleinen zeker? Werd de Wielfriede onlangs niet weggeroepen van bij vrouw N° 3 en kinderen in Disneyland? Van de ene speeltuin nar de anderre…..
Wat nog opvalt is de hoog gespannen volgehouden hypochrisie in de speech van de Opper Stoppnaald: kijk eens hoe goed we wel zijn! En wat we al niet gedaan hebben! En den Yves? Nooit geen betere gehad! Merci Yves! 95% van het programma is gerealiseerd….Jammer dat er geen detail verstrekt werd.
We gaan goed weten naar een verpletterende zege, met de Vader-Maagd Peeters als boegbeeld. De ervaren gids, weet U nog? Den ouden te dik geworden?
O.L. Heer! Vlaanderen telt zo schrikkelijk veel bedevaartoorden. Zou er echt geen ene tussenzitten waar we kunnen gaan ’dienen’ om ons te verlossen van de Tjeven? Spreek, en we gaan er naartoe, desnoods in kaarskensprocessie en met de TV-camera’s op kop, want het kwaad moet met het kwaad bestreden worden!

***********************


Bij de Vlaamse verkiezingen van 7 juni zal Vlaams minister-president Kris Peeters het boegbeeld zijn van CD&V. Dat heeft partijvoorzitster Marianne Thyssen zaterdagavond gezegd tijdens haar nieuwjaarstoespraak in Antwerpen. Thyssen riep gewezen premier Jean-Luc Dehaene op om op de lijst te staan voor de Europese verkiezingen.
Volgens Thyssen is 95 procent van het Vlaams regeerakkoord uitgevoerd. 'Met dat rapport kunnen wij gerust naar de kiezer'. Vlaams minister-president Kris Peeters is daarom bij de komende verkiezingen 'het onbetwiste Vlaams boegbeeld' van CD&V, zei Thyssen.

Vorig jaar was voor CD&V 'een jaar van zeilen bij tegenwind', zei Thyssen. Ze verwees onder meer naar de breuk in het kartel en het ontslag van de regering Leterme, waarbij de drie kopstukken Yves Leterme, Jo Vandeurzen en Inge Vervotte van het voorplan verdwenen. Hun rol is echter niet uitgespeeld, zei Thyssen. 'Ze komen terug, alle drie. Niemand kan nu voorspellen wanneer en hoe', zei ze onder applaus van de aanwezigen op de CD&V-nieuwjaarsreceptie. Ex-premier Yves Leterme werd daarbij op het podium gehaald. 'Wij zijn er voor jou, nu je het moeilijk hebt', zei Thyssen tot Leterme.

'Veerkrachtige partij'

Maar CD&V is een 'veerkrachtige partij' en heeft zich 'razendsnel' kunnen herpakken door met Herman Van Rompuy opnieuw de leiding te nemen in de regering. CD&V heeft vertrouwen in Van Rompuy, ook in moeilijke tijden. Ze haalde daarbij een oude campagneslogan van Jean-Luc Dehaene boven: 'de tocht is moeilijk, de gids is ervaren'.

CD&V wil focussen op twee zaken: de koopkracht van zwakkeren bewaken tijdens de economische crisis en blijven ijveren voor een staatshervorming. 'Er zijn partijen die het land willen opgeven, wij willen het land verbeteren', zei de CD&V-voorzitster.

Door de recente regeringswissel werd Veerle Heeren de derde CD&V-minister van Welzijn in deze legislatuur. De oppositie had kritiek op de zoveelste regeringswissel, maar voor CD&V snijdt die kritiek geen hout. 'Op belangrijke punten waren er ook driemaal zoveel realisaties als in het regeerakkoord stond', zei Thyssen.

Thyssen pleitte ook voor een minder ruwe omgang in de politiek. Spinnen is niets anders dan 'een duur woord voor kwaadsprekerij', zei ze.
Bron DS

Geen opmerkingen: