vrijdag 30 januari 2009

DE MAATSCHAPPIJ EN DENDERMONDE

DE MAATSCHAPPIJ EN DENDERMONDE
Ach hoe gaarne help ik www.vrijvanzegel.net promoten, en hoe intens herbeleef ik dagelijks plezier aan de binnenstromende reacties, zowel deze met afkeuring als deze met goedkeuring.
ELBEEBEE was in zijn laatste stukje bezig over ‘Dendermonde’ en ik kan het niet laten weer eeens uitvoerig te citeren uit de reacties.
Ik vind het alleen maar spijtig dat het weer stemmen in de woestijn zullen zijn. Want de Leiders die in staat zijn het tij te doen keren, worden uitgesloten van de besluitvorming en opgesloten in een ‘cordon sanitaire’. Ondertussen kan het orkest, zoals op de Titanic, verder de geruststellende wals van de ondergang spelen…
…Stradi…Zijn woorden klinken hard voor alle ongelukkige ouders, maar voor wie ze goed leest, lopen ze over van medelijden en van wrok voor het Grote Besterf.…..
Lees mee wat hij, a…Stradi…schreef op 29 januari….
“Mijn aanvoelen in deze is dat de dualistische boodschappen die de opeenvolgende regeringen op de gemeenschap afvuren hun doel niet missen. Aan de ene kant het uitbazuinen van algehele vrijheid op het persoonlijke vlak maar dan wel eventjes onderhuids bijgestuurd door het linkse beleid. Op het economische vlak krijg men ook de illusie toegeschoven van liberale getinte vrijheid maar ook hier weer de staatsbemoeiingen via afroming zeg maar confiscatie van de verdiensten.
Het resultaat is een melting pot van ontevredenen die de heilsboodschappen voor waar aannemen. De ouders die met twee dagelijks ploeteren om de liberale droom te verwezenlijken, komen niet toe aan opvoeding, hun kinderen die aangetrokken worden door de socialistische denkbeelden van vrijheid zonder verantwoordelijkheid zijn dan een gewillige prooi.
Als plots de achttienjarige beslist het huis te verlaten gaan te laat de bellen rinkelen bij de afgematte ouders. Te laat want hier komt het monster staat.
Verbijsterd zien ze de socialistische greep op hun kind, een woonpremie, een leefloon, studietoelage, zelfs het kindergeld kan de officieel volwassen verklaarde beheren.
De twintigjarige moordenaar woonde alleen. Er wordt niet nagegaan of hij dit mentaal aankan, het is zijn recht. Dat de betrokkene, door gebrek aan nestwarmte en begeleiding, een ziekelijke geest kan ontwikkeld hebben is een mogelijkheid die genegeerd wordt.
De kans is groot dat de ouders inzien dat hun kind aan het ontsporen is, zij weten soms perfect wat er mis loopt, zij wilden er later iets aan doen nee niet vandaag want het werk roept, morgen misschien of later, maar de kans is verkeken. Het arsenaal -logen en -peuten wordt op de ouders losgelaten om hen terecht te wijzen, de klachten aan hun adres door de huisverlater worden gretig aanhoord en bevestigd, dochter of zoon zal van hen geen last meer hebben, gespeend van iedere mogelijke sociale controle laat staan normale sociale referentiepunten.
Het hoeft geen macaber geleverd product te zijn van falende ouders, drugs en medicatie worden met tonnen genomen, een genetische afwijking van de hersenen kan niet bewezen worden, maar een eenzijdige indoctrinatie van de geest van welke aard dan ook is nefast en dat is wel bewezen.
****************
Pssst Ooit heb ik ergens uit de woorden van een Goed Mens onthouden, dat het voor sommigen beter zou zijn met een molensteen om de hals in het diepste van de zee te worden gegooid. Volgens mij behoren jeugdbedervers daar alleszins bij. In plaats van de jeugd op strijdbare sobere idealen voor te bereiden, maken ze er softe slappelingen van. Fkauwe halmen die bij de geringste windstoot in de grond zullen worden geslagen, om nooit meer op te staan….

Geen opmerkingen: