woensdag 14 januari 2009

DE OPTOCHT DER GLADIATOREN

DE OPTOCHT DER GLADIATOREN (VB)

Het klinkt als een schot voor de boeg van de klaar-om-toespringende loge-spin die ergens in de muffe dossierkasten van de Rechtbank in Dendermonde huist (wat het ook is!): de bekendmaking van de kiezerslijsten 7 Juni 2009 voor de Provincie West Vlaanderen.

Staat de zaak Vanhecke echt nog niet op de rol? Dan is het gelukkig te laat om daar nog iets aan te doen met een onverdacht vonnis, zonder een halve revolutie te doen losbarsten. Want op die manier is het maar al te duidelijk dat ‘men’ een politieke tegenstrever via de Rechtbank wil nekken. En neen, hij heeft geen miljoenste deel van wat ‘dagelijkse kost is bij zijn linkse kwelgeesten, uitgevreten. Men heeft gewoon gezocht, jarenlang, om een stok te vinden om de hond te slaan. Misschien kan Willockx de 5 miljoen zwart Agusta-smeergeld nu als zoenoffer terugstorten?
Ik ga even te leen bij http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/ die vandaag een glanzend (=briljant) stukje gepleegd heeft over de ‘eerlijkheid in de politiek, dank zij de SP-a…

****************************
Als de vos de passie preekt … - sp.a wil Vlaanderen eerlijker maken
Telkens als een mens denkt dat hij het toppunt van hypocrisie in de Vlaamse politiek wel gezien heeft, krijgt hij vanwege de werkelijkheid een lel tegen zijn kop uitgedeeld.

“Sp.a wil Vlaanderen nog eerlijker maken”, lees ik daarnet in Metro. Niet in de moppenrubriek of zo, neen, op de serieuze “politics”-pagina. “De sp.a heeft een eerste tekst goedgekeurd die de aanzet moet vormen voor het programma van de regionale verkiezingen in juni (…) Het document ‘Een zekere en eerlijke toekomst voor Vlaanderen’ [stelt] de eerlijke samenleving en de strijd tegen onrecht centraal. (…) ‘Mee door ons is Vlaanderen een stukje sterker, socialer en eerlijker gemaakt’”, aldus nog Caroline Gennez, voorzitster van die partij.

“Mee door ons” ? Natuurlijk, socialisten geven wat eerlijkheid betreft al járen het goede voorbeeld: Dubois, Anseele, Baudrin, Guchez, Luyten in het RTT-schandaal; Claes, Cools, Simonet met hun steun aan FN, Kalkar en WTC in 1974; Claes, Mathot, Coëme, Spitaels, Mangé, Wallyn, Van der Biest in de Agusta-zaak; Hermanus, Pirot, Wallyn, Galle in de Dassault-affaire; de partijkas in de verkoop van Mirages aan Chili; Taxquet, Di Mauro en nog een paar anderen in de moord op André Cools; Frank Vandenbroucke (nog steeds minister) bij het behandelen van 5 miljoen frank aan zwart geld in de partijkas; Anissa Temsamani in de RSZ; Detiège in de zaak rond de Zillion; Fred Nolf rond JC Decaux; Monica De Coninck met haar douche; Lamine, Vandekerckhove, Bekaert, Lindekens, Van Wallendael, Sleypen, Vrijs, Verleyen in het gebruik van Visakaarten en belastinggelden; Steve Stevaert met zijn onkosten; Eric Tomas idem; Louis Tobback in de communistische spionagedienst Stasi; enzovoort, enzovoort.

Allemaal voorbeelden van hoe eerlijk de socialisten Vlaanderen wel gemaakt hebben de afgelopen jaren.
**********************
Dit stukje is heel zeker niet bedoeld om de draak te steken met een belse beleidspartij. Het dient meer om ze tot op de grond af te breken. Als Björn misschien een tipje van de sluier wilde lichten over de Stasi en Toebak? Ik heb zo een appelblauw zeegroen vermoeden dat meerdere mensen daarin wel geïnteresseerd zijn!
En nu de lijst, dienstig om de mensen die er op voorkomen, zoveel mogelijk te kunnen steunen door, via het Internet, gerichte reclame bij de vele West Vlaamse familieleden en vrienden…Baat het niet, schaadt het niet! Dank U Nieuwsblad voor Uw mededeling. Ik moet gaan geloven dat jullie toch voor eenmaal nuttig werk hebben geleverd!



BRUGGE - Frank Vanhecke trekt op 7 juni de West-Vlaamse provinciale lijst van het Vlaams Belang voor de Vlaamse verkiezingen. Dat heeft de partij woensdag bekendgemaakt. Op de tweede en derde plaatst staan de Vlaams parlementsleden Agnes Bruyninckx uit Brugge en Christian Verougstraete uit Oostende. Lijstduwer wordt kamerlid Koen Bultinck uit Diksmuide.

De lijst met opvolgers wordt getrokken door Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin uit Izegem. Hij gaat Reinhilde Castelein uit Wevelgem, Maarten Seynaeve uit Kortrijk, Immanuel De Reuse uit Roeselare en Frank De Smet uit Knokke-Heist vooraf. Lijstduwer bij de opvolgers is senator Yves Buysse uit Brugge.

Volgens de mededeling staan drie van de vier uittredende parlementsleden op een verkiesbare plaats. Uittredend Vlaams parlementslid Herman De Reuse laat zich vervangen door zijn zoon Immanuel. Christian Verougstraete zal volgens de mededeling tijdens de volgende legislatuur zijn zetel afstaan aan de best scorende kandidaat uit de opvolgerslijst.

De rest van de lijst wordt de volgende maanden afgewerkt.

*********************
Pssst Volgens mij is Herman De Reuze Roeselare) maar een klein mannetje. Nepotisme bij het Vlaams Belang? Foei! Alhoewel het altijd kan dat fiston een betere klepper dan zijn ‘père’ is. (Père is Roeselaars voor Vader, Papa)

Geen opmerkingen: