donderdag 15 januari 2009

DE TJEVEN KOLNISEREN GAZA

DE TJEVEN KOLONISEREN GAZA
Dat geld geen kleur heeft, wisten we al lang…Maar dat de bank, die in feite bijna zo goed als de eigendom is van de kleursyndicaten (en de Gemeenten) zo maar geld verdient in immer gistende oorlogsgebieden!
Mocht de wereld dat wel weten?
Kijk, Geert Bourgeois draagt, sedert ik geboren ben, mijn sympathie niet weg. Niet consequent genoeg. De man kan er ook niet aan doen. Maar dat hij op deze manier het bestuur van Dexia op de pot zet, maat het een beetje goed. Nu nog zijn overstap naar de Forza Flandria, de kracht waar rond het draait in Vlaanderen, en dan hij rekenen op een trouwe mede-West Vlaming, die helpt trekken ook aan zijn kar!
Jean Luc, Steve: wie had het ooit gedacht: marchands in bloedgeld…..
Wanneer komt nu de oproep van de linkse kerk, om naast Aldi en Lidl, nu ook nog Dexia te gaan boycotten?
************************

Vlaams volksvertegenwoordiger Geert Bourgeois wil dat Dexia onmiddellijk stopt met het verstrekken van leningen voor Israëlische kolonies in de bezette Palestijnse gebieden.

De financiering van de Israëlische nederzettingen druist immers frontaal in tegen de Conventie van Genève en de VN-resoluties. N-VA-parlementslid Geert Bourgeois vindt deze praktijk onethisch. Tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement vroeg hij minister-president Peeters om de Vlaamse bestuurders van Dexia opdracht te geven de kredietverstrekking aan de nederzettingen zo snel mogelijk stop te zetten.
Sinds 2001 is Dexia meerderheidsaandeelhouder van een Israëlische bank, die intussen de naam Dexia Israël Bank Ltd. draagt. De dochtervennootschap van Dexia is gespecialiseerd in de financiering van lokale besturen in Israël. De Israëlische bank verstrekt ook leningen aan de nederzettingen in de Palestijnse gebieden, zo blijkt uit een brief van de gedelegeerd bestuurder van Dexia.
*************
Bron: NV-A Nieuwberichten.

Geen opmerkingen: