woensdag 21 januari 2009

DE WIJSHEID UIT DE CVP-KAN

DE WIJSHEID UIT DE CVP-KAN
Mijn titel hierboven is een verminkt versdraaisel van het speekwoord over de wijsheid die andere oorden opzoekt na het nuttogen van een te groot aantal glazen botermelk. In het Tjeven-geval hieronder kan het evengoed speed of cocaïne geweest zijn. Wij hebben ergens iets gelezen over een politieoptreden of een spoedopname in een of ander ziekenhuis. Alle gissingen staan dus open en over de Brouwerij Moortgat zullen we maar zwijgen…..
Een paar leuke weetjes uit ‘tSCHELDT, mag dat? Ze worden geserveerd zonder commentaar noch toelichting.
’t Is maar omdat men dit in het Antwerpse zou weten. En vooral, dat men het zou uitdragen. Liefst niet alleen in Antwerpen, mar in alle gebieden waar Tjeven weer van alles beloven. Om morgen gratis te kunnen scheren.
MARC VAN PEEL
De tramreizigers keken angstig toe, ze vreesden dat er weer een opstootje was: een man viel languit op de grond bij het verlaten van tram 3. Het bleek slechts een benevelde man te zijn die al te dikwijls al te graag en al te veel alcohol tot zich neemt. De tramreizigers herkenden de waggelaar: het bleek een bekende CD&V-er te zijn die als havenschepen naar huis zeilde...
***
Waar de brouwer binnen is moet geen brouwer komen

KRIS PEETERS
Kris Peeters trekt de lijst van CD&V in Antwerpen. Hij is omringd door een klasse-groep CD&V-ers: een meer dronken dan nuchtere Van Peel, een schepen Filip Heylen die denkt het warm water te hebben uitgevonden en het politiek lichtgewicht Boudewijn Muts. Gelukkig beschikt de Antwerpse CD&V over de schoonheidskoningin, Caroline Vogelschrik Bastiaens.
***
Men moet het roer midscheeps houden

Geen opmerkingen: