donderdag 29 januari 2009

FABIOLA DOET NU AL MIRAKELS

FABIOLA DOET NU AL MIRAKELS
Hoe is onderstaande blunder van Danneels anders mogelijk? Het mens wacht zelf de hereniging met de Zalige (Heilige) Bouduin niet af, om van achter de rug van Magere Hein haar beenderige knokkels uit te steken naar haar dwalende onderdanen…Van uit de Intensiv Care betovert zij de afvallige gemijterde Kardinaal, de gekromstaafde Vlaming. Wellicht een doden-gave zijnerzijds voor haar voor onderweg? Want de weg naar de Hades is lang….
Haar onderdanen, de afgedwaalden, die van geen Frans meer willen weten…
Aartsbisdom flitst Vlaams-Brabant terug naar 19e eeuw

Ben Weyts, Kamerlid N-VA
Mark Demesmaeker, Vlaams parlementslid N-VA


Eerstdaags start het Aartsbisdom Mechelen-Brussel een tweetalige promotiecampagne in Vlaams-Brabant en het arrondissement Mechelen.
De campagne viert het 450-jarige bestaan van het Aartsbisdom en start eerstkomende zondag met tweetalige baniers in elke parochiekerk en de verspreiding van honderdduizenden tweetalige strooibriefjes. Vlaams volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker en Kamerlid Ben Weyts dachten dat het om een grap ging, toen ze het nieuws vernamen. De vicaris-generaal van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel wist de informatie evenwel telefonisch te bevestigen. Volgens hem was een tweetalige campagne nu eenmaal goedkoper dan het respecteren van de grondwettelijke eentaligheid van Vlaanderen.
“Om het met de woorden van Louis Tobback te zeggen: als dit niet dom is, is het op z’n minst lomp”, zegt Demesmaeker. “Dit illustreert toch dat de Kerk soms nog ver van haar eigen basis staat. Zo’n tweetalige promotie gaat volledig voorbij aan de grondwettelijke eentaligheid van Vlaanderen. Maar vooral negeert men de gevoeligheden bij de gelovigen zelf. De facto ondersteunt het Aartsbisdom de Franstalige politieke partijen die de uitbreiding van Brussel en een veralgemening van de faciliteiten in heel Vlaams-Brabant bepleiten. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?” zegt de Hallenaar.
Volgens Weyts flitst het Aartsbisdom ons terug naar de 19de eeuw: “Heel wat priesters en andere mensen van het terrein zijn er in geslaagd om het imago van de Kerk in Vlaanderen op te poetsen. De Kerk is al lang niet meer het Franstalige bastion van de 19de eeuw, van waaruit men neerkeek op de Vlamingen en hun taal. De nieuwe campagne is dan ook zeer ongelukkig.”
Weyts lanceert ook een expliciete oproep: “Wij roepen de aartsbisschop op om snel met de actie komaf te maken. Ik wist niet dat het bisdom krap bij kas zat, maar als geld echt het probleem is, dat men dan maar enkele supplementaire omhalingen doet tijdens de misvieringen van Halle-Vilvoorde. Ik denk dat onze gelovigen maar al te bereid zullen zijn om iets dieper in de geldbuidel te tasten als we daarmee zulke blunder kunnen vermijden. Wij roepen alleszins iedereen op om een stem van protest te laten horen, nog voor de campagne deze zondag van start gaat

Geen opmerkingen: