zondag 11 januari 2009

FRANK VANHECKE GEVIERENDEELD

FRANK VANHECKE GEVIERENDEELD?
Bij onze goede vrienden van Angeltjes volgende tekst gevonden, die ik volgaarne help verspreiden met de bedoeling zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven aan deze duivelse zaak.
Dat er rechters zijn die met hun vliegenmep klaar zitten om toe te slaan, is niet moeilijk om raden. Stelt zich echter de vraag of zij dat nog wel zullen durven. Vòòr of nà van 6 Juni…want dan komen de Europese verkiezingen er aan, en de Frank is weer kandidaat….Wat ooit (in 1939) een ‘drôle de guerre’ was, blijkt nu snel een onwezenlijke verkiezingscampagne te worden….
Tenzij dat de situatie van nog vroeger, van 1928 zich herhaalt… waar Dr Aug. Borms uit de gevangenis naar het Parlement werd gestuurd….
In ieder geval, het tij begint te keren rond Moeders Mooiste in St Niklaas, nu de Vl.Prog. van zwarte Wouter Van Bellighen is geïmplodeerd en Wouterke partijloos, dus geen aanhangwegentje van de Sossen meen is. Zo zou het kunnen, moest het ooit tot ruzie komen tussen die twee, dat de vaudeville van de 3 trouwlustige koppeltjes waarvoor zoveel taù-tam is gemaakt, open en bloot op de straatkeien komt te liggen….
De mooiste reactie nochtans op het artikel van Savat (Angeltjes) zou er in kunnen bestaan, dat wij dit allen massaal doormailen naar de namen, onderaan bij Angeltjes in ’t klein, maar die hier in ’t zeer groot zijn gezet….Mag volgende suggestie als voetnoot voor hen: De kruik gaat zo lang te water, tot ze breekt…..
Pssst Wie zet er (zonder vergissingen) hun partij tussen haakjes en hun mail-adres bij?

Nogmaals de zaak Frank Vanhecke
De schijnheiligheid en vooringenomenheid bij de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke heeft velen geschokt. Los van het feit of men nu voor of tegen de figuur van Vanhecke is, blijven er fundamentele grondrechten bestaan die voor iedereen gelden.
Onze vriend Jos heeft zich door een aantal teksten gewroet in verband met de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid en stuitte ondermeer op volgende vaststellingen :
Het principe wordt aangevuld met andere overwegingen die voor of tegen opheffing van de onschendbaarheid spreken, vooral de fumus persecutionis, of m.a.w. het vermoeden dat het gerechtelijk optreden ingegeven is door het oogmerk om de politieke activiteit van een parlementslid te schaden. Zoals in de toelichting van het verslag-Donnez uiteengezet, betekent het begrip fumus persecutionis in wezen dat de onschendbaarheid niet opgeheven wordt als er een vermoeden bestaat dat de strafrechtelijke vervolging haar oorsprong in de bedoeling vindt om de politieke werkzaamheden van een parlementslid te schaden.
Zo wordt de onschendbaarheid niet opgeheven als de vervolging door een politieke tegenstander ingesteld wordt, omdat er dan van uitgegaan moet worden, behoudens bewijs van het tegendeel, dat de vervolging bedoeld is om het parlementslid te schaden en niet om herstel van een onrecht te verkrijgen. Zo wordt de onschendbaarheid ook niet opgeheven als de vervolging onder omstandigheden ingesteld wordt die laten vermoeden dat ze enkel tot doel heeft om het parlementslid schade te berokkenen.
En wat blijkt uit een vertrouwelijk bericht dat wij dienaangaande ontvingen ? De bovenstaande elementen werden uiteraard dor de verdediging aangevoerd, maar ze werden verworpen, als zijnde niet van toepassing.
Dit is een flagrant bewijs hoe het er in de politiek aan (en justitie) aan toe gaat. Met de meest dure woorden en in ronkende volzinnen worden aan de burgers vrijheden gegarandeerd, als leefden zij in een Paradijs van Rechtvaardigheid. In de praktijk en al naargelang het geval, worden deze maatregelen verworpen, als zijnde niet van toepassing. Wij mogen dus het volgende besluiten :
De Chinese communist Willockx van het Waasland is géén politieke tegenstander en hij heeft zeker niet de intentie om de politieke werkzaamheden van Frank Vanhecke te schaden.
Alle Vlaamse Euro-parlementairen hebben meegestemd om Vanhecke politiek monddood te maken. We delen de namen van deze vrienden van de democratie nogmaals mee :
Annemie Neyts-Uyttebroeck Dirk Sterckx Johan Van Hecke Bart Staes Ivo Belet Frederika Brepoels Jean-Luc Dehaene Marianne Thyssen Mia De Vits Saïd El Khadraoui Anne Van Lancker
Savat

Geen opmerkingen: