maandag 26 januari 2009

GVA CAMOUFLEERT VERDRAAIT EN LIEGT

GVA CAMOUFLEERT, VERDRAAIT en LIEGT
Amper was mijn eerste bericht over Veilig Berlusconiland gepost, of, eerder bij toeval, werd bij de Gazet van Janssens (GVA) een spitsvondig weggestopt artikel ontdekt bij de ‘Meest Gelezen’ artikels, waar gehaaste mensen het voorgekauwd nieuws kunnen vinden. Deze rubriek is onleesbaar voor de meeste mensen, wegens te kleine letter….Bij de gewone ‘Krantenkoppen’: niets! Van camoufleren gesproken!
GVA verdraait ook de feiten door de verkeerde accenten te leggen: Il Cavaliere charmeert (probeert dat toch) met zijn spreekwoordelijke Don Juan-manieren, door zijn ondervraagster te wijzen op al die mooie Italiaanse vrouwen (een waarheid als een koe!), die bijna als vanzelf een gewapende militair naast zich nodig hebben, om de spreekwoordelijke Italiaanse aanbidders van hun lijf te schudden..Als Mevrouw het parlementslid zich beledigd voelde, was het misschien omdat zij zich niet kon voorstellen wat het is om aanbidders te moeten wegslaan....
GVA liegt, of is cijferblind. Het gaat niet om 300.000 militairen, maar om 30.000…Verspreking of poging om de maatregel belachelijk te maken? Kan ook zijn om de lichtgevoelige lezer mentaal voor te bereiden op de herinvoering van het fascisme in Italië….Ten tijde van Benito Mussolini liepen de straten ook vol met Zwarthemden, met benagelde leder laarzen, die oude vrouwtjes moesten begeleiden om de straat over te steken. Althans in de beginjaren….

GVA liegt nog meer als zij Silvio’s woorden tegen dat Duitse Europarlementslid “aanhaalt’. GVA denkt dat àl haar lezers Aarts-kemeldom; debiel of puberaal vergeetachtig zijn. De juiste ‘beleddiging’ was, dat deze persoon volgens Silvio kon gediend hebben, er voor in aanmerking zou gekomen zijn, als KZ-bewaker te kunnen functionneren….Wat een inderdaad niet al te vleiende omschrijving is voor het onbeschoft gedrag van betrokkene….U dient namelijk ook te weten, dat, vooral sedert WO II, er niet veel Italianen zijn die positief ingesteld zijn tegen de ‘Tedesci’ (=Duitsers) in het algemeen, die ze doorgaans aanzien als verlopen dronkelappen, opzichtige lawijtmakers en onhebbelijke egoïsten, die echter ….welkom blijven voor de vele Euro’s die ze achter laten….Als Vlaming voor ons geen verkeerde houding, buiten het feit dat zij, de Italianen, er aan verdienen, en wij niet….

Hou U vast. Hier komt de Antwerpse liegende flierefluiter…..


25/01 Vrouwelijk Italië lust Berlusconi rauw na grap over verkrachting
Silvio Berlusconi, de premier van Italië, ligt opnieuw onder vuur na een misplaatste grap. Toen een vrouwelijk parlementslid hem wilde uitvragen over zijn plan om 300.000 militairen in te zetten tegen de straatcriminaliteit, zei de premier dat Italiaanse vrouwen zo aantrekkelijk zijn dat ze een militaire escorte nodig hebben om veilig op straat te kunnen komen. Hij nam daarbij ook het woord verkrachting in de mond.
Giovanna Melandri, het desbetreffende parlementslid, is "diep beledigd".
Berlusconi krabbelde onmiddellijk terug toen bleek dat zijn grap niet werd gesmaakt. Hij noemde verkrachting een ernstig en schandelijk misdrijf. "Mensen moeten echter ook luchtig kunnen zijn en gevoel voor humor hebben."
Compliment
De premier zag in zijn uitlating een compliment "omdat er maar honderdduizend mensen bij de politie zijn terwijl er miljoenen prachtige vrouwen rondlopen".
Berlusconi oogstte in het verleden nog al kritiek. Hij noemde ooit een Duitse europarlementariër een concentratiekampbewaker.

Pssst Lang niet iedere Italiaanse Cassanova is uit op de verkrachting van zijn ‘dolce mia’ (=zoetelief). Kan het zijn dat de Silvio meer de ‘nieuwe Italiaan’ bedoelde, toen hij sprak over verkrachting… De Hoofdstad Rome beleeft inderdaad dezer dagen een ongehoorde golf van seksueel getinte overvallen op ongesluierde meisjes en vrouwen…..

Geen opmerkingen: