dinsdag 13 januari 2009

HAMAS TEGEN BETER WETEN IN

HAMAS TEGEN BETER WETEN IN
Terwijl de ene boeken schrijft en de andere ze aanprijst (‘Friendly Fire’) weerklinkt luidkeels in de pers de laffe strijdkreet van de moslim-extremist bij uitstek, de leider van Hamas.
Ooit de fabel gelezen van Jean de La Fontaine (Fr) over de kikker die wilde koe worden? Juist. Hij spatte uiteen….
Maar deze kikker spat niet zelf uiteen. Hij laat dat over aan de kinderen, de vaders en moeders, en niet te vergeten, zijn volgelingen in Gaza. Stoer doen van op een veilige plaats, en anderen laten bloeden….Typisch voor verlichte despoten genre Stalin of Hitler, die midden de Apocalyps van het Einde der Tijden, volhouden dat de overwinning binnen handbereik ligt.


Haniyeh: Hamas zal de strijd winnen

Hamas-leider Ismail Haniyeh gelooft nog altijd dat zijn beweging Israël zal verdrijven uit de Gazastrook. Dat zei hij tijdens een toespraak op televisie





De Israëlische tanks staan inmiddels in de buitenwijken van Gaza-Stad, maar Haniyeh zegt dat die stad nooit in hun handen zal vallen. Haniyeh liet zich niet uit over een Egyptisch-Frans vredesplan.
Hij toonde zich wel bereid op een ‘positieve manier’ elk initiatief te bekijken dat een einde kan maken aan de ‘agressie’. Het was de eerste publieke toespraak van Haniyeh dit jaar sinds het Israëlische offensief tegen Hamas op 27 december
begon.
De Israëlische premier Olmert zegt intussen dat het offensief alleen nog maar in
hevigheid zal toenemen als Hamas raketten blijft afvuren op het zuiden van Israël.

De gevechten in de Gazastrook lijken de laatste dagen wat in hevigheid af te nemen. Zo voert de Israëlische luchtmacht minder luchtaanvallen uit. Het dodental van de nu 17 dagen durende campagne is volgens Palestijnse hulpdiensten inmiddels de negenhonderd gepasseerd. De Europese Unie wil een donorconferentie organiseren
voor de Gazastrook. Tijdelijk voorzitter Tsjechië neemt daartoe het voortouw. VNhulporganisatie Unwra waarschuwt dat alle inspanningen tot mislukken gedoemd zijn als Israël de blokkade van de Gazastrook in stand houdt.

*******************
Psst. Minder luchtaanvallen? Terwijl de eigen troepen, nog uitgebreid met een niet bekend gegeven aantal ‘reservisten’ d.i. gemobiliseerde, onder de wapens geroepen strijdlustige (?) jonge Joden, over Gaza verspreid, een grondoorlog met man-tegen-man gevechten ondergaan, datzelfde vijandelijk grondgebied bedekken met een bomtapijt? Die dat neerschreef had te veel cocaïne gesnoven!

Psst 2…….tot mislukken gedoemd als Israël de blokkade van Gaza niet opheft…..Dat is een redenering volgens Het Stelsel van de Halve Waarheid. De hele waarheid over die blokkade zou aldus dienen te zijn: zolang de oorzaken van de blokkade niet verholpen zijn. Maar dat vermelden zou inhouden dat die oorzaken pas zouden wegvallen, als Israël in zee gedreven is…Vergeet niet, daar waar eens de Islam gevestigd was, dat gebied voor altijd aan de Islam behoort….Zelfs al woonden de Joden al 2.500 jaar vòòr de Islam….Om dezelfde reden wordt Spanje terug opgeëist….Andalous, zoals U weet… en Granada, die zijn toch Moors?

*********************
(Bron De Wereldkrant)

Geen opmerkingen: