donderdag 29 januari 2009

KARDINAAL MERCIER VERREZEN ? ?

KARDINAAL MERCIERS VERREZEN ???
Uit de GVJàààanssens.

Pastoors hekelen tweetalige campagne
54 pastoors van het aartsbisdom Mechelen-Brussel vinden dat de tweetalige promotiecampagne van het bisdom het Vlaamse karakter van de regio miskent.


Ik heb het maar laat op de avond ontdekt – deze voormiddag was de blog van collega http://blog.seniorennet.be/guvaal/ de eerste die mijn aandacht trok op deze nietr te geloven! zaak.
Wij, bloggers voor de goede zaak, zouden deze pastoors een-voor-een een bedankingsbrief moeten sturen, met iedere keer kopij naar de Mechelse Blaaskaak. Zodat deze ziet dat zijn schaapjes bokkig zijn geworden!
Maar aangezien ‘Mechelen’ daarvoor wel lijk naar gewoonte Oost-Indisch doof zal blijven, is het volgens mij beter dat wij via de electronische snelweg het Vaticaan bombarderen. Zijne Heilgheid is een doodgewone Duitser, die hoogst waarschijnlijk geen last heeft om Vlaams te verstaan. Maar zelfs als hij z’n Vlaams van bij den Troep zou ‘vergeten’ zijn, moest hij zo een paar honderd brieven binnenkrijgen, er nogal rap beroep zou gedaan worden op een tolk.
Laat U niet afleiden. U geraakt het Vaticaan best binnen via het kanaal van de www. Osservatore Romano.it….Daar zijn ze zot op de link ‘contact’ en er zit volk genoeg aan de luistertafels….Niet te vergeten, de CEO (Big Boss) is een graag geziene landgenoot en Vlaming daar, die die Oude Tante (de Osservatore) sedert kort weer nieuw leven heeft ingeblazen. Denk aan die gekke Aartsbisschop van Milaan die wilde (wilt) verbroederen met de Mohamedanen, en daar begot nog in gesteund wordt door ‘Rome’…Er is dus veel kans dat U die www. Osservatore Romano.it nog voor andere zaken zult kunnen gebruiken. Zijn we mondig geworden, of zijn we dat niet?
Doen mannen!

Psst. Het kan nooit kwaad daar een beetje te blijven rondstruinen. Wie weet zitten er nog geen bekeringen in! En als U schrijft (mailt) wees dan een beetje beleefd, spreek met twee woorden, en begin niet te spuwen op de vloer in het huis van Uw gastheer. De man mag nog zo aan het hoofd staan van een twijfelachtige hiërarchie, hij is de Baas boven Baas van Danneels, die ’t manneke in Mechelen met één vingerknip naar een oudemannenhuis zendt…Goe geweten, Jantje!

Geen opmerkingen: