woensdag 14 januari 2009

MUZIEK en OORLOG VERZACHTEN DE ZEDEN

MUZIEK en OORLOG VERZACHTEN DE ZEDEN

Van mijn titel telt natuurlijk alleen dat muziek de zeden verzacht. Oorlog is een veelkoppig monster dat alleen het slechtste in de mens wakker maakt.
Libanon, dat straks aan de hand van de F16’s die Crembo aan heb wil verkopen, ook nog eens Israël zal kunnen gaan bombarderen, schiet nu weer raketten af…. En in Israël wordt geroepen om een tweede Hiroshima…
Het geweld excaleert. Het Hamas-vuurtje dat gestookt werd, breidt uit….terwijl rijker buurland Egypte, waarschijnlijk uit eigenbelang, de moslim-broederschap dreigt te verlaten. Door beroep te doen op…..Duitse specialisten in ‘grensbewaking’….en in platgebombardeerde ‘ondergrondse tunnels’…
Hoor ik daar geen ‘Kassa! Kassa!
***************************
Weer aanvallen vanuit Libanon op Israël
woensdag 14 januari 2009 09:07
Opnieuw wordt Israël door een buurland bestookt met raketten. Vanuit Libanon zijn drie projectielen afgevuurd op het grensgebied in Noord-Israël. De Israëli’s hebben het vuur direct beantwoord.
Israëlische soldaten maken zich klaar voor gevecht
Duitsers naar Gaza
Duitsland heeft intussen aangekondigd deskundigen te sturen om Egypte te helpen bij de bewaking van de Egyptische grens met de Gazastrook. De Duitse autoriteiten reageren op een verzoek van de Egyptische regering.

Egypte wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de smokkel van wapens door tunnels naar de Gazastrook. De Duitse technici van onder meer de politie zullen uitsluitend adviseren. Zij gaan niet als agenten optreden.
Dat heeft een Israëlische veiligheidsfunctionaris in de grensstreek bekendgemaakt.
Raketten
De Israëliërs bestookten een plaats waarvandaan mogelijk de raketten werden afgeschoten ten noorden van het dorp Ghajar.
Het is de tweede keer dat er enkele raketten op Israël worden afgevuurd vanaf Libanees grondgebied sinds de Israëli's 27 december hun aanvallen op de Gazastrook begonnen.
Minder dan een week geleden sloegen er in het uiterste noorden van Israël ook enkele raketten in die in Libanon waren afgevuurd. Ook is Israël vorige week beschoten vanuit Syrië.
Atoombommen
De Israëlische politicus Avigdor Lieberman, voorzitter van de partij Israel Beiteinu, vindt dat Israël met Hamas moet doen, 'zoals Amerika in 1945 met Japan heeft gedaan'. Israel Beiteinu is de vijfde partij in Israël.
Amerika maakte toen een einde aan de oorlog met Japan door twee atoombommen te gooien op het Aziatische land. Een harde aanpak moet Hamas op de knieën krijgen, aldus
********************
Bron Elsevier

Geen opmerkingen: