zondag 18 januari 2009

PVDA WIL DE ONDERWERPING

PVDA WIL DE ONDERWERPING
Wilt U wel geloven dat ik er last mee heb?
Neen, niet dat boven de Moerdijk de linksen van Walter Bos gebiologeerd als lemmingen de islam-dictatuur achternalopen. Zoveel dwaasheid doet mij pijn, maar ik kan alleen van op afstand toelijken.
Ik heb er wel last van dat onze Vlaamse Sossen en bij uitbreiding alle linkie-winkies van boven die Moerdijk, de neiging hebben hetzelfde te doen. Onder het aanminniog (!) oog van het Heilig Paterke uit Hasselt die liefst in de binnenzak van Bos & C) zou willen kruipen.
Elsevier luidt de alarmklok. Of is hert de stormklok?
Och Ja! Amsterdam, dat is zo ver van ons bed! En Terzake spot liever met de RK-Godsdienst an met Allah en zijn baardhaatmannen….
Ahmed Marcouch moet zich diep schamen
vrijdag 16 januari 2009 10:03

De Telegraaf meldde een tijdje geleden dat de PvdA-bestuurder Ahmed Marcouch 150.000 euro subsidie eiste om de Egyptische imam Yusuf al-Qaradawi uit te nodigen. Dat is veel geld, 150.000 euro. Maar Ahmed wilde met deze imam de kloof tussen moslims en niet-moslims verkleinen. Een nobel doel.
Amsterdam weigerde te betalen. Al-Qaradawi is een invloedrijke salafist. Hij staat ook bekend als een haatzaaier, een theoloog van terreur.
Toen Marcouch door deze site werd gevraagd naar deze onthullingen van de Telegraaf, reageerde hij als volgt: 'Al-Qaradawi is een gerespecteerde autoriteit.'
Sesamstraat
Hoe kwam Ahmed Marcouch tot deze waardering? Is die gebaseerd op het feit dat de imam op Al-Jazeera een eigen programma heeft: ash-Shariah wal-Hayat (sharia en leven)? Toen hij nog chef was van de Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam keek hij kennelijk vaak naar het anti-Westerse, anti-Israëlische (en anti-joodse) Al-Jazeera.
Op 9 januari 2009 was de gerespecteerde autoriteit van Marcouch weer op Al-Jazeera te zien. Niet om Sesamstraat te presenteren.
In zijn preek wijdde hij enkele markante woorden aan de joden: ‘Ik richt mijn boodschap in de eerste plaats tot de Joodse agressor, de arrogante plunderaars, de onderdrukker (Mostakberin) die de slaven van Allah (moslims) in het land van Allah op een arrogante manier behandelen.’
Heersers
De slaven van Allah mogen kennelijk alleen door andere slaven van Allah arrogant worden behandeld. Ahmed, is dat niet zo? Worden de Marokkaanse slaven van Allah eerlijk en redelijk behandeld door andere slaven van Allah, de heersers?
Al-Qaradawi’s reconstructie van geschiedenis is ook boeiend en gerespecteerd:
'In het verleden hebben de joden tot twee keer toe verderf gezaaid. En Allah bestrafte ze beide keren door het plaatsen van meesters boven hen, die ze gekweld en vernederd hebben.'
Babylon
Dan zijn we natuurlijk benieuwd wat Allah deed: 'Dit is wat ze hebben gedaan in de geschiedenis, en het is bekend dat Allah een meester over hen heeft geplaatst; de koning van Babylon, Nebukadnezar, die de joden had gevanggenomen. Hij vernietigde hun huizen. Hij brak hun tempels af en verbrandde hun Thora, en nam de joden mee voor 70 jaar als gevangenen naar Babylon. Weer hadden de joden hun daden herhaald en Allah plaatste de Romeinen als meester boven ze.'
Wat hadden de joden dan misdaan? Hoe zag hun verderf eruit? En wie heeft ze bevrijd van Babyloniërs? Profeet Mohammed en Allah waren nog niet geboren. En Ahmed Marcouch was ook nog geen burgemeester van Babylon om met behulp van Al-Qaradawi de kloof tussen Babyloniërs en niet- Babyloniërs te verkleinen.
Jeruzalem
Het was een Perzische koning, Cyrus, die de joden heeft bevrijd. Een koning wiens naam niet in de Koran voorkomt, maar wel in de Bijbel.
Hij werd de koning van Jeruzalem, dat voorheen tot Babylon behoorde. De koning beval zijn mensen om de tempel van joden in Jeruzalem te herbouwen.
Begrijp je Ahmed, hoe het onverstelbaar is, dat nu juist een Perzische president de joodse staat van de kaart wil vegen?
Dhimmi's
Maar wie hebben volgens Al-Qaradawi, de gerespecteerde autoriteit van Marcouch, de joden gelukkig gemaakt?
'De joden leefden als dhimmi’s [tweederangburgers] in ons land voor een lange tijd, en geen moslim schond het verdrag [dhimmi-recht]. Ze waren vrij en behoorden tot de rijkste mensen van de ummah. De moslims werden zelfs jaloers op de joden. Ze verkeerden in de nabijheid van sultans, koningen en de heersers van die tijd.'
Vreemd dat we dit soort feiten niet kennen. Maar de eeuwige jood is een schurk: 'Desalniettemin waren ze niet trouw gebleven. Toen ze uit Europa werden verbannen, vonden ze geen mededogende boezem, geen grot voor bescherming, behalve in de landen van de islam. Het waren het Ottomaanse rijk, de staat van Mameleuk, de islamitische landen die ze met open armen hebben ontvangen en ze bescherming hebben geboden. Maar toen de joden invloedrijk werden, hebben ze de moslims de rug toegekeerd. En werden wij slachtoffers van de joden.'
Verhaallijn
Hier begaat onze gerespecteerde autoriteit een theologische en narratieve fout. Want volgens de verhaallijn moeten de joden ook in Europa verderf hebben gezaaid waardoor Allah hen via de nazi’s heeft willen bestraffen.
Dit zou toch een logisch vervolg van het verhaal moeten zijn! Waarom zegt hij dit niet? Misschien wil hij de gelovigen niet al te veel belasten met de geschiedenisles.
Zij geestverwanten, onder anderen Haj Amin al-Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem, stonden aan de zijde van nazi’s om de joden uit te roeien en de deportaties van joden naar de islamitische landen te belemmeren.
Marokko
Dat neemt niet weg dat de koning van Marokko zo aardig was om zijn eigen dhimmi’s te redden. Maar Marokko behoorde tot het Franse rijk. En de geallieerden kwamen daar op tijd aan. Ja, de joden vonden geen grot, weinig gastvrije mensen, weinig staten om daar hun toevlucht te nemen.
Dat is precies de reden dat de joden in hun natuurlijke en historische omgeving een staat hebben gevestigd.
Maar Allah weet wat de joden te wachten staat. De antisemitische theologie van de gerespecteerde autoriteit van Marcouch heeft een zeer effectieve en gerespecteerde oplossing:
Inshallah
'Allah zal deze natie niet verlaten. Hij zal dit volk niet toestaan om zijn verderf over aarde uit te breiden. We wachten tot de wraak van Allah op hen neerdaalt. En inshallah, het zal gebeuren met onze eigen handen: "Strijd tegen hen, dan zal Allah hen door jullie handen bestraffen en te schande maken en Allah zal jullie tegen hen helpen en de harten van gelovige mensen genezen. En Allah zal de woede die in hun harten is verwijderen (9:14-15)."
Dit is mijn boodschap aan de verraderlijke joden, die er nooit aan hebben gehecht wat recht is of wat de echte beloofde aan hen was, Ze schenden in elke tijd de gedane beloftes. '
Gewelddadig
In 2005 heeft Marcouch gezegd dat als hij de Koran niet begrijpt, hij kijkt naar de interpretatie van Al-Qaradawi.
Dat moet Marcouch niet doen! Zijn imam is niet alleen gewelddadig jegens de joden en het Westen, maar ook erg selectief in het citeren van de Koran. Hier hield hij een gewelddadige preek. Maar het aangehaalde koranvers eindigt heel anders:
'En Allah zal de woede die in hun harten is verwijderen en Allah zal zich genadig wenden tot wie Hij wil. Allah is genadig en wijs.'
Afzwakken
Daarmee bedoel ik niet dat de ongelovigen door dit laatste zinnetje gered zouden worden. Maar Al-Qaradawi wil zijn gewelddadige preek niet eens afzwakken door een nogal vaag genadevol einde van het vers.
Wellicht dacht Al-Qaradawi: dit brengt misschien de gelovigen in de war tijdens deze (gewelddadige) jihad tegen de joden.
Ahmed, dit heet geweld tegen een antieke tekst, de Koran.
Schamen
Het is nu zonneklaar dat de PvdA'er Marcouch zich diep moet schamen. Ooit verdedigde ik hem in een gesprek met een Marokkaanse intellectueel.
Lachend oordeelde de intellectueel: Marcouch is te dom en voordat je het weet zit de hele bende van Moslimbroederschap in Amsterdam.
De ondraaglijke domheid van Marcouch bereikt nu een alarmerend niveau. Wil de PvdA zich laten leiden door een man die naar een Amsterdams kalifaat verlangt? Hierover meer maandag.
Afshin Ellian
Bton Elsevier Mail

Afshin Ellian (1966) is hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit aan de Universiteit van Leiden. Elke maandag, woensdag en vrijdag vindt u hier een bijdrage van deze dwarse dichter en denker, die sinds 1989 in Nederland woont. Tot 1 januari 2008 verzorgde Ellian deze blog als duo met Leon de Winter. De laatste wilde weer tijd (en een leeg hoofd) om zijn roman af te maken, dus hij haakte - tijdelijk - af (bekijk hier de oude blogs van Ellian & De Winter). De Winter blogde vanaf de begindagen (november 2004) op deze site, onder de naam Het Vrije Westen. Het is nu aan Ellian om de idealen en vrijheden van de Westerse cultuur te verdedigen.

Geen opmerkingen: