vrijdag 23 januari 2009

REGERINGSBRIEF AAN BARACK HOUSEIN OBAMA

REGERINGSBRIEF AAN BARACJ HOUSEIN OBAMA
In de CVBP-berichten van dit week-end, die zoals gebruikelijk overlopen van nietszeggendheid, vond Digitalia kopij van onderstaande brief, die hij, ‘pour les besoins de la cause’, op 3 plaatsen heeft aangevuld. Omdat hij van oordeel is, dat Herman Van Rompuy niet duidelijk, tenminste niet volledig genoeg geweest is. Aan de lezer te zoeken naar deze aanvullingen.
Niet dat deze details Obama veel kunnen schelen (hij heeft tenslotte andere zorgen aan het hoofd), maar Digitalia heeft niet graag dat zo’n belangrijke historische boodschappen het kenmerk dragen van een zeer tijdelijke totaal verkochte regering. Deze heeft namelijk niet het recht te spreken namens de gehele bevolking! Om volledig te zijn, moest erbij gestaan hebben, dat zij louter voor zichzelf spreken, namelijk 23 zetels op de 150 (15,3333333 %) die het Parlement telt.
Dat is dan gerekend zoals de CVBP spreekt: als driedubbel gedraaide kloefenkappers!


Brief aan Barack Obama

20/01/2009
Gelieve hieronder de oorspronkelijke versie en haar vertaling die door Digitalia op deze versie werd geschrapt, te vinden van de brief die Eerste Minister Herman Van Rompuy heeft gestuurd aan de 44ste President van de Verenigde Staten van Amerika, Dhr. Barack Obama,ter gelegenheid van zijn installatie.
Vertaling :
Z.Exc. Barack OBAMA
President van de Verenigde Staten van Amerika
Geachte heer President,
In naam van de Belgische regering en bevolking verminderd met 1 miljoen Vlamingen die ik weiger te vertegenwoordigen en hen derhalve heb opgesloten in een schutkring, zoals Ued weet dat men met varkens doet die lijden aan een besmettelijke ziekte, feliciteer ik u hartelijk met uw aanstelling als 44ste President van de Verenigde Staten van Amerika. Uw waarlijk historische verkiezing heeft een opmerkelijke golf van enthousiasme opgewekt in Belgiƫ, in Europa en in de rest van de wereld. Uw boodschap van hoop heeft aangetoond dat we nooit moeten ophouden met te trachten van deze wereld een betere plaats voor iedereen te maken die van ons enig juiste gedacht is, met uitsluiting van alle andere vrije meningen.

U treedt in functie op een uiterst veeleisend moment. Ik ben ervan overtuigd dat u blijk zult geven van het nodige leiderschap en van de visie om uw land te leiden en om de wereld door deze woelige tijden te loodsen.

De uitdagingen waar we voor staan zijn planetair. We zullen die dan ook enkel het hoofd kunnen bieden dankzij intense internationale samenwerking en vooral binnen een stevige trans-Atlantische band. Graag verzeker ik u van de volledige steun van mijn regering aan uw Administratie. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken om de problemen die zich stellen aan te pakken en op te lossen en om voor een betere en rechtvaardigere wereld te ijveren.

Met de meeste hoogachting,
Herman Van Rompuy

Geen opmerkingen: