vrijdag 30 januari 2009

TURKEN AAN DE MACHT

TURKEN AAN DE MACHT
Nu loopt hij nog weg. Morgen dreigt hij met zijn kromzwaard…
Ten aanzien van het neusje van de zalm in Davos van verenigd kapitaal & macht in de wereld voelt Meneer zich in zijn Q. gebeten. Isrël boekt succes? en zijn vriendjes, de oorlogstokers van het Hamas, juist niet? Dat is meer dan een verdraagzame Turk met het hart op de juiste plaats aankan…..
En thuis in Turkije? Daar loopt het storm tegen Israël….
Bedenking.
Iets daarvan gezien op Teevee? Gelezen in de Oude Media?
De bi-patrialen van dezelfde soort, die onder en tussen ons leven, en die in principe mannelijk militair getraind zijn in hun echte oude Vaderland, hebben die ook kromzwaarden op zolder liggen? Velen daarvan zijn goed uitgerust, na jaren in ons sociale vangnet gelegen te hebben. De dag dat de ordewoorden komen, geschreven in macaroni-letterslierten die wij toch niet kunnen lezen, waar zullen dan onze Europse Grote Leiders, die de wereld ons benijdt, zijn? Of laat een van hen, Israël uit voorzorg, of Iran uit heilige islam-aanvalsdrift een spelltje vuiule bomoorlog beginnen, waar zijn wij dan?
Een mens is vrij zijn vrienden te kiezen….of mag dat ook al niet meer?


Erdogan botst met Peres in Davos

Premier Erdogan van Turkije is woedend weggelopen bij het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. Dat gebeurde tijdens een verhitte discussie met de Israëlische president Peres. Toen die in
een emotioneel betoog de aanval op de Gazastrook had verdedigd, wilde Erdogan reageren.
Al na een minuut werd hij afgekapt door de gespreksleider omdat het tijd
was voor het diner. De Turkse premier was niet alleen boos omdat hij niet mocht uitpraten, maar ook over de bijval die president Peres had gekregen van de aanwezigen. ‘Ik denk niet dat ik ooit nog terugkom
naar Davos’, aldus Erdogan.
Bij terugkeer in Istanbul werd de Turkse premier warm onthaald door duizenden betogers met spandoeken. Ze zwaaiden met Turkse en Palestijnse vlaggen en riepen anti-Israëlische leuzen.

Bron De wereldkrant

Geen opmerkingen: